neděle 9. června 2013

Třicetidenní knihobraní (4): Kniha, která mě svým koncem zvedá ze židle

Již 1. června! 

Článek v rámci projektu Třicedinenní knihobraní, které má na svědomí VeEee. Více o projektu můžete najít ZDE. Během celého června tu najdete vždy po dobu dvou dní články zaměřené na určité knihy z mé vlastní knihovny, popřípadě čtečky.




4. Kniha, která mě svým koncem "zvedla ze židle"

Tady mám také jasného favorita. Knihu, kterou jsem vybrala, bezmezně obdivuji. Hlavně za ten konec. A tou knihou je Temný ráj od Patricka Nesse.



Co k tomu říci... Kvůli konci této knihy jsem vzteky bušila hlavou do zdi. Kniha létala (samozřejmě bezpečně) po pokoji, protože jsem v té chvíli byla naštvaná tak, jako snad nikdy. Patrick Ness předvedl svůj osobitý styl psaní už v prvním díle. Budiž. To, co udělal v Temném ráji na konci, ale hraničilo se šílenstvím. Proboha, proč? Jakmile si někdy vzpomenu na konec ráje, vidím rudě. I po roce a půl.
 

 

3 komentáře :

  1. Už dlouhou dobu přemýšlím, jestli si tuhle trilogii pořídit a čím dál víc ohlasů mě jen přesvědčuje o tom, že určitě musím! :-)

    OdpovědětVymazat
  2. No mám půjčený Hlas nože, tak jsem zvědavá. Sama bych si ho asi nevybrala, tak schválně, jestli jsi mi poradila dobře :D

    OdpovědětVymazat
  3. já teda četla jenom první díl, bylo to hodně kruté jako...

    OdpovědětVymazat