středa 25. dubna 2012

Wating on Wednesday (#5)

 
Středeční meme pořádané blogem Breaking the Spine.
Prezentace knihy, kterou bychom si rádi přečetli.

  Škola noci: Drakova přísaha 

Drakova přísaha je samostatná povídka přidružená k cyklu Škola noci, věnovaná osudům jedné z jejích postav, bojovníka a učitele šermu Draka Lankforda. Odehrává se v devatenáctém století a vypráví o zapuzeném synovi anglického šlechtice, jenž se stal upírem, odešel do Ameriky a poznal svou budoucí manželku Anastasii. To z lásky k ní kdysi odpřisáhl, že bude svou nezřízenou sílu krotit milosrdenstvím. To pod vlivem této přísahy daroval život podivnému havranovi s lidskýma očima. Avšak nyní - tváří v tvář událostem odehrávajícím se v současnosti - svůj slib odvolává a nahrazuje novým: že už nikdy nikoho neušetří…

Proč zrovna tohle?

Upřímně, asi tak po 5.-6. díle mám Školu noci docela ráda. Příběh není nijak složitý a oživení v podobě Rephaima a Kalony příběhu rozhodně prospělo, ač se může někomu zdát, že indiánské pověsti jsou do upířího příběhu kýčovité. Drakovu přísahu bych si ráda přečetla už jen z důvodu, že Drakovi po smrti jeho ženy nebyl dán moc velký prostor. A jelikož je Rephaim moje oblíbená postava, tak bych se ráda dověděla, jak se zachová válečník, zhrzený smrtí manželky. 

1 komentář :

  1. Vůbec jsme nevěděla, že tato knížka vychazí, nebo že už dokonce vyšla! :) Školu noci mám ráda a všechny příběhy jsme jenom hltala... :) To, že tam autorka zatáhla další halcvní postavy knihu hodně oživilo... a taky se tím vždycky měnil děj :D :)
    Možná si ji taky časem přečtu :)

    OdpovědětVymazat