středa 8. srpna 2012

Recenze - Temná akademie: Vyvolení


Vyvolení (Temná akademie, #1)
Anotace:

Darkova akademie je škola jako žádná jiná! Každý semestr se stěhuje na nějaké nové úžasné místo a studují tu jen neuvěřitelně krásní a inteligentní mladí lidé. A čím více se toho nová zahraniční studentka Cassie Bellová o Akademii dozvídá, tím je zvědavější...Jaká zlověstná tajemství střeží Vyvolení – skupina vybraných studentů, kteří se od nezasvěcených drží dál? Kdo je tajemný cizinec, který se v noci potuluje po chodbách? A co se doopravdy stalo před rokem, kdy tu za záhadných okolností zemřela studentka? Cassie zjišťuje, že vědět málo je sice nebezpečné, ale vědět příliš mnoho ji může zabít.

Proč jsem si knihu vybrala

Kniha vypadala už od pohledu zajímavě.  Zaujala mne obálka a celkem i anotace. Nadpřirozené jevy nikdy neodmítnu, a tak jsem knihu zatoužila vyzkoušet. Holt se těhlech knih asi nikdy nenabažím.



Něco málo k obálce

Jak jsem říkala, tak mne na knize zaujala obálka. Všechny zahraniční verze mají stejnou obálku, a proto hodnocení obálky nebude moc dlouhé. Na obálce můžeme vidět rudé oči Vyvolených, které přecházejí v nápis (ten font je takový hezoučký a miloučký) a dále Akademii. Jednoduché. Proč ne.

Secret Lives (Darke Academy, #1)

Hodnocení

Tumblr_m8eicxahu51ron22do1_500_large
Hlavní hrdinkou knihy je Cassandra Bellová, dívka z dětského domova, která dostala stipendium pro studium na exkluzivní Darkově akademii. Cassie se vydává do Paříže, aby začala na Darkově akademii coby nová stipendistka. Jaké překvapení jí čeká, když zjistí, že Darkova akademie se každý rok stěhuje někam jinam a mimoto je plná luxusních místností a nábytku. Cassie musí čelit také elitním studentům, tzv. Vyvoleným, kteří evidentně ovládají školu a o peníze nemají nouze. Cassie, která nemá peněz nazbyt, se mezi nimi cítí poněkud divně. Není to jen těmi penězi, ale také něčím divným, co z nich vyzařuje.

Jedinou záchranou je Cassiina nová spolubydlící Isabella, která mimochodem také vypadá jako modelka, která Cassiinu společenskou hodnotu alespoň trochu vylepšuje. Mezi Cassiiny potenciální přátele tak přibyde i další stipendista, Jake. Cassie se pomalu zabydluje na nové škole a zjišťuje, že její historie není tak nevinná, jak vypadá. Před nějakou dobou na téže akademii zemřela Jakeova sestra Jessica, která jen tak mimochodem chodila s "vůdcem" Vyvolených, Ranjitem. Cassie to samozřejmě nedá a pokusí se proniknout přímo mezi leadery. Hodně jí k tomu napomůže i Richard, bohatý spratek z Anglie, díky němuž se Cassie podaří proniknout mezi řady Vyvolených a zjistit kruté tajemství, které žáci skrývají za hezkými tvářičkami. Pokud chcete vědět, co se stane s nevinnou Cassie a jejími přáteli, rozhodně si nenechte knihu ujít.

Tumblr_m8e6poxezi1rcr1mpo1_500_largePokud bych měla zhodnotit děj, tak byl vcelku originální. Jednalo se spíše o oddechové čtení. Knihy s podobným motivem jsem už četla, a tak jsem si u hravého a příjemného děje spíše odpočinula. Kniha mne ničím nepřekvapila, ale také ani výrazně nezklamala. Pokud jde o postavy, tak jsem byla vcelku spokojená, Cassie mě nijak neštvala a ostatní postavy byly také fajn. Kladně bych hodnotila Ranjitovu indickou stránku, motivy s Indií mám v poslední době doopravdy ráda a nezvyklá jména mi dělají jen radost. Pokud chcete i nějaké ty klasické knižní mrchy, také si přijdete na svoje. 

Temná akademie v sobě má určitě ještě potenciál, jsem tedy zvědavá, co autorka předvede v dalších dílech.

Konečné hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Fragment za poskytnutí recenzního výtisku.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. už obálka mě pobízí, abych si ji koupila, ale nevím. bojím se, že by mi to nějaké pokračování zase zkazilo
    ale tak to okořenění mrchami mě drží v naději, že by to zas taková nuda nebyla :D
    btw. docela by mě zajímalo, jestli je to nějak podobné Vampýrské akademii, protože mám docela ráda středoškolské/vysokoškolské prostředí :)

    OdpovědětVymazat