středa 4. června 2014

Vendea a její TOP 10 filmů (podle ČSFD)




Pro dnešek jsem se rozhodla se s vámi podělit o můj momentální TOP 10 filmů, které mám na csfd.cz. Filmů jsem viděla doopravdy hodně a je proto těžké vybrat těch 10 nejlepších. Zvlášť, když jsou žánrově tak různorodé. Některé jsou tam jen ze sentimentality, jiné proto, že mne děj fakt dostal. No, posuďte sami.


TOP 10 filmů podle ČSFD 
(pořadí nemá žádný vliv, až na ten první)

1. Počátek (2010)

Počátek je akční film, ve kterém si zahrál Leonardo di Caprio. Film, který je jasnou topkou - nejlepší film všech dob. Hlavní hrdina se dokáže nabourat do snů a vnuknout tak někomu myšlenku. Dokonale promyšlené a úžasné dílo, z kterého mne mrazilo celkem dlouhou dobu. Navíc si tam zahrál i Joseph Gordon-Lewitt a Ellen Page, kterou mám ráda už z X-menů. Film jsem poprvé viděla v kině spolu s Ens a Amy a od té doby mne nepustil.


Hodnocení na CSFD:  89 % (63 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


2. Van Helsing (2004)

Van Helsing je moje srdcovka. Jeden z prvních filmů o vlkodlacích a upírech, které jsem v mladším věku viděla. První film, který jsem si pořídila na DVD. Seznámil mě s ním mamčin přítel. Navíc tam hraje moje oblíbená Kate Beckinsale a Hugh Jackman. Jeden z nejlepších vlkodlakoupířích filmů, které jsem kdy viděla.


Hodnocení na CSFD: 62 % (30 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


3. Lví král 2: Simbův příběh (1998)

No jo, já vím, jsem úchylák! Ale na Simbovi jsem vyrůstala. Měla jsem dokonce i vlastní VHSku! Už od mala jsem milovníkem velkých koček, a tak jsem se našla i ve Lvím králi. Navíc celý film doprovází nádherné písně, které si pouštím do dneška. Kdo by neocenil příběh odvahy a lásky, akorát v animovaném prostředí? Já tedy ano.


Hodnocení na CSFD: 72 % (5 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


4. Princezna Fantaghiró (1991)

Narozdíl od všech ostatních dětí jsem nevyrůstala na Disney Barbie či Popelce. Nene, já byla fanouškem Princezny Fantaghiro, která má svůj původ v Itálii. Jedná se o desetidílnou (snad nekecám) pohádku, jejíž hlavní hrdinka Fantaghiro se odmítá chovat jako typické princezny - nezajímá jí tanec, vyšívání ani nic podobného. Je vzpurná a tvrdohlavá a raději se proto naučí střílet z luku a bojovat s mečem. V sérii příběhů se pak vyrovnává s různými druhy nebezpečí - ať už s Černou královnou či nebezpečným zlým mágem Tarabasem. A samozřejmě se i zamiluje, jak jinak. Všech 10 dílů mám doma a už se těším, až si dám snad miliontý maraton. Hlavně kvůli Tarabasovi - byl to první herec, do kterého jsem se ve svých pěti letech zamilovala. A mimochodem, sexy mi přijde pořád.


Hodnocení na CSFD: 66 % (5 900 hodnocení)

Info o filmu ZDE


5. Requiem za sen (2000)

Zástupce něčeho temnějšího a smutnějšího. Requiem jsem viděla dvakrát - pokaždé jsem po něm měla několikadenní depresi. Příběh o tom, jak můžou televizní reklamy a zvláště drogy zničit život. U konce, kdy začne hrát ta epická hudba, se vždycky rozbrečím. I u traileru. Oblíbila jsem si tam hlavně Jareda Leta. Takže pokud hledáte depresivní depres film, tak rozhodně Requiem.


Hodnocení na CSFD: 88 % (43 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


6. Tajemství nesmrtelných (2002)

Další srdcovka, u které si vždycky pobrečím. Jednoduchý a nádherný příběh o lásce dvou mladých lidí. Příběh o tom, co dokáže jedna čarovná studna a jak se vyrovnat s tím, když jste nesmrtelný. Není to nijak pateticky přeslazené a mladičká Alexis Bledel zahrála hlavní hrdinku naprosto skvěle. Takže pokud hledáte něco nenáročného, co vás chytí za srdce, určitě pro vás bude tenhle film.


Hodnocení na CSFD: 64 % (1 360 hodnocení)

Info o filmu ZDE


7. Hunger Games: Vražedná pomsta (2013)

Tenhle film určitě nemusím představovat. Je tam Finnick. Je tam Jennifer Lawrence. Skvěle ztvárněná knižní předloha. Konec.


Hodnocení na CSFD: 75 % (15 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


8. X-men: Poslední vzdor (2006)

Jasně, První třída byla skvělá. Jasně, James McAvoy je k sežrání. Ale já vyrůstala na Posledním vzdoru (tedy na původní trilogii). Dala bych tu klidně druhý díl, protože tam byl Nightcrawler. Ale ne, je tu trojka, protože tady můj milovaný Pyro vypadal nejvíc a final scéna s Phoenix je prostě epická. Další film, kde jsem brečela.


Hodnocení na CSFD: 71 % (29 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE


9. Avengers (2012)

Abyss se mi samozřejmě vysměje, ale já mám Avengery moc ráda. Sice je to tak trochu blbost, ale Loki tam hraje daleko lépe než v Thorovi (ne že by tam nebyl super, ale v Avengerech je prostě aaah). Navíc jsou tu všichni miláčkové dohromady a Hawkeye... ach Hawkeye. No comment. Miluju superhrdiny.


Hodnocení na CSFD: 83 % (39 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE



10. SAW (2004)

Miluju hororové filmy. SAW tam sice údajně spadá, ale já ho tam nikdy neřadila. Naprosto geniální film o lidské psychice a o tom, kolik je člověk schopen vytrpět pro to, aby přežil. Na mučení a pasti v tomhle filmu nekoukám - je to o Jigsawově psychice a o psychice jeho společníků. Tečka. Mark Hoffman je best postava ever.



Hodnocení na CSFD: 83 % (35 000 hodnocení)

Info o filmu ZDE

12 komentářů :

  1. Tak na Tajemství nesmrtelných se určo podívám neznám. Jinak z tohohle se mi líbí Avenger, Hunger games a Saw je taky super, i když jinak krváky nesnášim.
    Beauty of pink

    OdpovědětVymazat
  2. Skoro všechny filmy se mi líbí, ale nejvíc si mě zaujala Lvím králem! :) Přemýšlím, že bych se na něj v nejbližší době klidně podívala. Prostě Simba, Timon a Pumba nemají chybu. :D

    OdpovědětVymazat
  3. Počátek, Lví král, Requiem za sen (ohoho, božský Jared Leto!!), Hunger Games a samozřejmě Avengers (Iron Man je nejlepší!!) - jo, na tom se shodneme ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Koukám, že máme stejný vkus na filmy :)
    Jediný film, který neznám, je Tajemství nesmrtelných. Děkuju za tip :)

    OdpovědětVymazat
  5. Až na Tajemství nesmrtelných, znám úplně všechny. :) A všechny se mi moc líbily.
    Četla jsi knižní předlohu k Requiemu? Jestli ne, tak ti to vřele doporučuji. Je to skvělé. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jé, Requiem chci taky vidět, už nějakou dobu. Až budu doma, musím se k tomu dostat. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Superhrdinové, Lví král a Fantaghiró. Máš výborný vkus. :)
    S tím Tarabasem ses trefila, k sežrání mi připadá pořád. Ten milostný trojúhelník ve Fantaghiró byl super. Ono vůbec ty italské fantasy filmy mají své kouzlo. Viděla jsi Sestřičku a prince ze snů například?

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělé tipu! Přiznám se, že sem o některých ani neslyšela a to je co říct. :D

    OdpovědětVymazat
  9. připadám si jak filmový barbar :D spoustu z nich jsem ještě neviděla :O Na mém blogu probíhá soutěž, jestli mas zájem můžeš zúčastnit :)

    OdpovědětVymazat
  10. Prvé dve zbožňujem aj ja a potom ešte určite aj Constantine. Tak som sa tešila, keď som sa dozvedela, že bude aj seriál! :D HG 2 bolo tiež super, oooo a Avengers... tak k tomu sa ani nevyjadrujem :D Už sa neviem dočkať ďalšej časti.

    OdpovědětVymazat
  11. Počátek vypadá dobře! Na Van Helsinga se chci v nejbližší době podívat. Teď se chci strašně moc podívat na X- men: Poslední vzdor. A Avengers miluju! :)

    OdpovědětVymazat
  12. Abych se přiznala, já mám Lokiho teda radši v Thorovi, ať už v jedničce nebo dvojce. Ale tam má zase míň prostoru, no. Ale nepřijde mi, že by v jedničce Tom hrál nějak hůř, právě naopak, je tam perfektní... =D
    Ale mám dojem, že Avengers je asi jedinej film, na kterým se shodneme, většinu z ostatních jsem vlastně ani neviděla... =D

    OdpovědětVymazat