středa 27. srpna 2014

Recenze - Rozkoše léta

Rozkoše léta (Pleasures, #2)Oficiální anotace

Potřebovala jsem někoho, kdo na mě bude dohlížet...

Dostala jsem někoho, kdo se mě zmocnil.


Summer je bohatá, krásná a ve smrtelném nebezpečí. Její otec má mocné nepřátele, kteří se mu chtějí pomstít právě prostřednictvím jeho dcery. Dokud nebezpečí nepoleví, Summer potřebuje bodyguarda. Do její zlaté klece vstupuje bývalý ranger Flynn, kterému se představa, že má chránit rozmazlenou dcerku multimilionáře, vůbec nezamlouvá. Vzájemná nenávist se pomalu mění v nebezpečné jiskření. Když Summer Flynna už poněkolikáté neposlechne a ohrozí tím svou bezpečnost, muž ji „potrestá”… a nastává boj o dominanci, i když jejich srdce začínají toužit po příměří...


Proč jsem si knihu vybrala

Četla jsem Rozkoše zimy a byla jsem upřímně zvědavá, co autorky předvedou v dalším díle. Navíc... ta obálka. Ne, že bych nějak bazírovala na obálkách, ale naživo vypadají Rozkoše vážně nádherně. 

Něco málo k obálkám

The Pleasures of Summer (Pleasures, #2)Piacere proibito  (Pleasures, #2)

Ze všech tří obálek se mi opět líbí nejvíc ta naše. Naživo je ještě kouzelnější. Sladění fontu a ostatních barev je božské. Černá s orchidejí není vůbec špatná, k Summer se i hodí. A ta vpravo... No, mohlo to být horší.

Hodnocení

I just like it Summer O'Sullivanová je krásná, bohatá a rozmazlená. Její otec svou malou dcerušku podporuje, jak jen se dá. Jednu věc ale nezvládá - ochránit ji před nebezpečím, které číhá na každém rohu. Proto Summer najde bodyguarda, který by ji bránil vlastním tělem. Není jím nikdo jiný než ostřílený voják Flynn Grant, který se s ničím nepáře a svou práci bere velmi vážně. Co se ale stane, když tenhle drsňák potká svou malou orchidej, která se mu pomalu ale jistě dostává pod kůži? Dokáže brát svou práci ochránce vážně nebo podlehne svodům té malé rozmazlené ďáblice?

Rozkoše léta jsou samostatně stojícím románem z pera Evie Hunterové, což je pseudonym dvou irských spisovatelek - Caroline McCallové a Eileen Gormleyové. Kniha sice patří do série Rozkoší, skládající se ze čtyř knih, dějově ale nijak nenavazuje, a tak je možné ji číst i samostatně (pár odkazů na hrdiny z prvního dílu tu sice je, ale nic důležitého). Jak už název napovídá, jedná se o erotický román zaměřující se především na BDSM a situaci D/s (Dominant/submisiv). Oproti Rozkošům zimy je tu BDSM ale zastoupeno v menší míře a daleko větší prostor je věnován rozvoji vztahu mezi hlavními hrdiny. Autorka tentokrát neopomněla ani samotný děj - nechybí akce a napětí z pronásledování. Některé situace sice působí klišoidně, ale to lze prominout.

Muž, který myslí ptákem, vždycky dělá špatná rozhodnutí.

dirty mind
Oba hlavní hrdinové celou knihu táhli. Oproti Abbie a Jackovi jsem si Flynna i Summer oblíbila už od začátku. Summer se sice tváří jako rozmazlená a ufňukaná slečinka, pravda je ale jinde. Je to silná žena, která se dokáže postarat sama o sebe. Jen to ještě neví. Flynn je typický Dom, který si nenechá šlapat po vlastním štěstí a jde si tvrdě za tím, co chce. Vztah obou hrdinů překvapivě funguje velmi dobře, což jsem vůbec nečekala. Autorky neopomněly ani záporáky, kteří jsou dostatečně slizcí. Takže nebojte, užijete si i jich.

A co moje dojmy z čtení Rozkošů léta? Byla jsem vážně hodně překvapená, jak moc se mi příběh líbil. Kniha je neuvěřitelně čtivá a i přes pár hluchých míst jsem byla spokojená. Líbilo se mi i umístění příběhu (pak v té chatrči). Divočina, to je moje. Pokud budou autorky pokračovat v tomhle duchu i v dalších dílech, tak se máme určitě na co těšit. Trochu mě mrzí, že tam nebylo víc BDSM, ale asi nemůžu mít všechno.

Rozkoše léta bych doporučila všem čtenářkám erotické literatury, které hledají něco nenáročného a oddychového. Bonus? Sexy bodyguard.

Celkové hodnocení: 80 %

Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Více o knize ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. "Muž, který myslí ptákem, vždycky dělá špatná rozhodnutí." Tahle citace to zabila :D

    OdpovědětVymazat