úterý 26. srpna 2014

Recenze - This is What Happy Looks Like

This is What Happy Looks LikeAnotace

Pokud by vám osud poslal e-mail, odpověděli byste?

Když teenagerovská hvězda filmů Graham Larkin omylem pošle e-mail městské dívce Ellie O'Neillové o svém domácím mazlíčkovi - praseti, zahájí tím nezapomenutelnou a vtipnou korespondenci, diskutujíc úplně vše pod sluncem. Neví jen jednu věc - svá jména a zázemí. 

Poté Graham zjistí, že Elliino rodné město v Maine je perfektním místem pro jeho další film. Rozhodne se, že by bylo nejlepší se s ní sejít osobně a přenést tak jejich online vztah o něco dále. Může ale tak známá hvězda jako Graham chodit s obyčejnou dívkou jako je Ellie? A proč se chce Ellie za každou cenu vyhnout médiím?



Proč jsem si knihu vybrala

Tuhle knihu jsem měla v merku už celkem dlouho. Narazila jsem na ní ve videích amerických booktuberů (jako teď na spoustu věcí) a neodolala jsem. Mám ráda knihy, které jsou ozvláštněny e-maily a podobně, takže tohle byla jasná volba.  Oddechovky na léto jsou super.

Něco málo k obálkám

Der Geschmack von GlückHappy Mail

Do originálu jsem se zamilovala hned na začátku. Ať už jde o barvy nebo font - miluju všechno. U dalších obálek si nejsem už tak jistá. Nejsou špatné, ale není to ono.

Ser Feliz É AssimL'équation de l'amour et du hasard (Bloom) (French Edition)

Well. Vůbec netuším, co je to vlevo, ale dobře. A vpravo? No nevím, nějak mne ten pár neoslovil.

Hodnocení

FacebookEllie O'Neillová je obyčejná dívka, která by se ráda dostala na svou vysněnou vysokou. Žije se svou matkou v malém městečku Henley v Maine. Její život se změní ve chvíli, kdy jí přijde e-mail od tajemného cizince, který si stěžuje na svého domácího mazlíčka - což je překvapivě prasátko. Tím, že Ellie odpoví, roztočí kolotoč událostí, které ji samotnou překvapí. Oním cizincem není totiž nikdo jiný než filmový herec Graham Larkin, miláček všech dívčích srdcí. Dokáže vztah těchto naprosto odlišných lidí ustát realitu? Má obyčejná dívka šanci získat srdce slavného herce, kterého všude pronásledují paparazzi?

This is What Happy Looks Like je samostatně stojícím románem z pera Jennifer E. Smith, kterou můžete znát jako autorku Statistické pravděpodobnosti lásky na první pohled. Jedná se o klasický contemporary román s jednoduchou zápletkou. Už z principu to je jedno velké klišé, což se autorka ani nesnaží nijak skrývat. Její styl psaní je ale velmi čtivý a čtenář si u něj hezky odpočine. Vše je ozvláštněno e-maily, které pěkně doplňují samotný děj. Některé postavy se sice chovají pateticky a samotná situace je vysoce nepravděpodobná, ale dohromady to funguje. Tak co řešit? Občas je nějaký ten slaďák prostě potřeba.

“He’d mistaken loneliness for independence, and had become so good at closing himself off from the world that it took an e-mail from Ellie to remind him what it was like to have a real conversation.” 

O Ruivo | via TumblrVelkým plusem jsou samotní hlavní hrdinové. Zrzka Ellie si mě získala už od začátku. Je sympatická, neleze na nervy a chemie mezi ní a Grahamem nějak funguje. Horší to bylo s její nejlepší kamarádkou Quinn, která sice byla celkem milá, ale neuvěřitelně mi lezla na nervy. A Graham? Byl roztomilý, to nepopírám. A k Ellie se hodil. Že bych ho ale nějak milovala, to se říct nedá. Autorka své postavy vykreslila celkem realisticky, takže bych se nebála.

A co moje dojmy ze čtení téhle letní jednohubky? Abych byla upřímná, tak jsem si vědomá spousty klišé věcí, které v té knize byly. Já vím. Ale víte co? Mně to bylo jedno. Potřebovala jsem takový příběh, u kterého bych si odpočinula a trochu se mi zvedla nálada. Takže tadá, tohle ta kniha splnila. Nebylo snad hezké, kdyby se vám něco podobného taky stalo? A Elliin původ? No, tak to byl příjemný bonus.

This is What Happy Looks Like bych doporučila všem čtenářům, kteří hledají něco oddychového a nevadí jim klišoidní příběh. A angličtina? Myslím, že jí zvládne i začátečník. Všechno jde, když se chce.

Celkové hodnocení: 82 %

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Ta knížka vypadá hrozně dobře, asi si ji taky přečtu :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tu bych měla stihnout ještě teď v létě! :)

    OdpovědětVymazat