sobota 13. června 2015

The Book Combo TAG


Nechci vás úplně zaplavit recenzemi, takže jsem přemýšlela, co jiného. Nakonec mě napadl tenhle super tag, na který jsem málem zapomněla. Už když jsem ho booktube scéně viděla poprvé, věděla jsem, že to je prostě ON.

Autorem je booktuber Jessethereader. Jeho video můžete vidět ZDE.

1. Jaké dva autory bys ráda viděla spojit síly a napsat spolu knihu?

Tahereh Mafi + Ransom Riggs

Darren Shan + Patrick Ness

Tady mám hned dvě odpovědi, protože si prostě nemůžu vybrat. Jako první bych chtěla vidět kombinaci Tahereh Mafi a jejího manžela Ransoma Riggse. Dokážete si představit knihu, která by se nesla v poetickém duchu jako Shatter Me a měla k tomu atmosféru Sirotčince? Poetická kniha s hororovými prvky a mrazivou atmosférou. Jo, to by bylo dokonalé. Jako druhou kombinaci jsem vybrala Darrena Shana a Patricka Nesse. Vážení, jejich kniha by mě nejspíš zabila. S tím, jak se ani jeden z nich nepáře se svými postavami... bych umřela blahem.


These Broken Stars (Starbound, #1)2. Jaká spolupráce autorů na jedné knize je tvá oblíbená? Může to být jak kniha tak sbírka krátkých příběhů, které dali autoři dohromady.

Nejdřív mě nic nemohlo napadnout, nakonec je ale odpověď jasná! These Broken Stars od Amie Kaufman a Meagan Spooner. Meagan jsem si zamilovala už u Ptačího zpěvu a v kombinaci s Amie Kaufman je to vážně pecka. Bavily mě části Meagan i Amie... Takže si rozhodně přečtu i další díly, protože tohle spisovatelské duo mi za to stojí.


3. Kdybys mohla zkombinovat dva příběhy (dvě knihy) a stvořit tak jedinou knihu, které dvě by to byly? A jak by se nová kniha jmenovala?



Tady by se dalo hodně vyřádit, takže vezmu něco náhodného, co mě právě napadlo. Spojila bych The Red Queen od Victorie Aveyard se Shatter Me od Tahereh Mafi. Teď vám povím něco o příběhu. Vítejte na umírající Zemi, která je rozdělena do Sektorů. Všemu vládne organizace Znovuobnova, která má za úkol zlepšit podmínky na zdevastované Zemi. Ve Znovuobnově je rasa lidí známá coby Stříbrokrevní - šlechta a mocní. V čele je královská rodina s dvěma princi - Mavenem a jeho bratrem. Obyčejní lidé jsou Rudokrevní. A právě do královské rodiny se dostane rudokrevná Mare, která má schopnosti jako Stříbrokrevná. Vše se ale zkomplikuje, když královnin bratr a vedoucí jednoho ze Sektorů Anderson nechá svého syna, aby zajal jednu dívku z odboje Red Dawn, které se nikdo nesmí dotknout. Dokáže Juliette utéct a naverbovat přitom Mare, aby se připojila k odboji a svrhla pak Znovuobnovu? A název? Nejspíš The Shatter Queen (i když to zní divně).

4. Jaké dvě postavy z různých knih shipuješ?


Právě jsem si vymyslela nový ship. A bude to asi dost vtipné. Právě jsem totiž dohromady dala Peetu z Hunger Games a Laru Jean z Všem klukům, které jsem milovala. Ship name? Mellong. Dokážete si to představit? Peeta by se přenesl z Panemu do současného světa a místo do Katniss by se zamiloval do Lary Jean. Oba jsou to miloučcí ňufáčci. Jeden z dopisů Lary Jean by se dostal i k Peetovi. Peeta Laru miluje už od dětství, jelikož oba mají rádi pečení. Peete je pekař a cukrář, Lara Jean taky. Ideální pár!

5. Jaké dva knižní světy z různých knih bys ráda viděla spojené v jeden epičtější svět?


Zodiac (Zodiac, #1)Selekce (The Selection, #1)

Tady jsem taky nemusela přemýšlet dvakrát - Zodiac od Rominy Russell a Selekci od Kiery Cass. Úplně to vidím! Vesmírné Impérium se 12 hvězdnými konstelacemi rozdělenými dle znamení zvěrokruhu. Třináctá konstelace by byla královská - hlavní Zodai třináctého znamení by pořádal mezihvězdnou Selekci, která by z každého znamení zvěrokruhu vybrala po jedné dívce/chlapci. Ti by pak soutěžili o ruku hlavního Zodaie - a vyhrál by samozřejmě ten, kdo by uměl nejlépe číst ve hvězdách. Nebylo by to cool? Meziplanetární Selekce.

6. Jakou dilogii/trilogii/sérii bys ráda viděla spojenou v jedné knize? 



Providence od Jamie McGuire. První díl byl zbytečně moc natáhnutý a v pohodě by se dal s dvojkou a trojkou dát do jedné objemnější knihy. Trojku jsem sice nečetla, ale jsem si jistá, že by to šlo. Nemá smysl to tak natahovat.

A to je konec! A u koho bych tenhle tag ráda viděla? Prosím Kath, Maťu a Erný! A samozřejmě i vás ostatní, pokud se vám tag zalíbil :) 

5 komentářů :

  1. Tenhle tag byl úžasnej :D S pětkou souhlasím. Bylo by super spojit ty dvě knihy. :3

    OdpovědětVymazat
  2. To s tou Selekcí mě celkem nadchlo, nebylo by to špatné:)

    OdpovědětVymazat
  3. Jsem strašná ostuda, nečetla jsem ani jednu knihu z výše jmenovaných. :/ No, vlastně četla jsem Hunger games, ale stejně... :D

    OdpovědětVymazat
  4. Vypadá to jako skvělý tag, ale asi bych nevěděla, jak odpovědět..:) Většinu těch knih navíc znám jen z doslechu, takže si přijdu lehce mimo :D :)

    OdpovědětVymazat
  5. Tenhle tag je super, že bych si ho také zkusila? :) Musím se přiznat, že většinu těchto knih neznám, no koukám, že mám co dohánět.. :D

    OdpovědětVymazat