úterý 2. srpna 2016

Měsíční shrnutí za červenec 2016



Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za červenec?
To vše můžete najít v tomto článku.


Přečtené knihy


V červenci jsem přečetla celkově 4 knihy. Je to už klasika - neměla jsem chuť číst a tyo, co jsem přečetla, bylo v podstatě z donucení. Potřebovala jsem se nějak rozečíst. Už aby bylo zase září - potřebuju jezdit do školy. I tak jsem ale přečetla pěkné kousky.


Mechanický princ (Pekelné stroje, #2)Mechanický princ - KNIHA MĚSÍCE

Škoda, že jsem na to neměla tolik času a četla jsem to poměrně dlouho. Stejně dobré jako první díl. Navíc tu bylo hodně Jemíka, kterého absolutně zbožňuju :33 Kam se hrabe Will Herondale. Pro mě bude na prvním místě vždy Jem. A Magnus. Víc Magnuse?

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Dcera (Selekce, #4)Dcera

V hodně věcích se mi to líbilo víc jak Selekce. Princeznu Eadlyn jsem si oblíbila asi víc než Americu. Nevím, sedlo mi to a měla jsem to přečtené za chvilku. A komu fandím? Osobně Henrimu, to je prostě zlatíčko! (Vůbec není zaujatá kvůli jistému milovníkovi jazyků... ♥). Je to taková nenáročná jednohubka, u které se dá skvěle vypnout. Možná klišé, ale co na tom. Mě celá série prostě baví. Konec.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



November 9November 9

Já a Colleen Hoover spolu máme pozitivní vztah. Zatím se mi líbily všechny knihy, které jsem od ní četla a ani November 9 není vyjímkou. Prvních cca 40 % jsem zhltla jedním dechem. Bavilo mě to. Horší to začalo být až ve chvíli, kdy přišlo to velké drama... Neříkám, že to bylo špatné, ale emocionálně mě to až tak nedostalo. Velké plus ale za Tate a Milese!

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Heir of Fire (Throne of Glass, #3)Heir of Fire

Mám trochu rozporuplné pocity - tak do poloviny mě to oproti předchozím dílům moc nebavilo. Části s Manon vůbec... nemůžu si na ni prostě zvyknout. Rowana taky nemám ráda. To už radši Chaola. Dorian je sweet jako obvykle... no... nejvíc jsem si tu asi oblíbila Gavriela (byl tam tak tři scény) a Aediona. Konec začal být celkem epic. Jsem zvědavá na další díl.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy

Hahaha...



Zhlédnuté filmy

Červenec byl na filmy ještě plodnější než červen. Naše filmové večery (a odpoledne) s Isym a Mattem dělají prostě divy, no. Viděli jsme krásných 35 filmů, mezi které počítám i rewatching Lidské stonožky 1-3, o kterých ale psát už nebudu, jelikož se objevily v předchozích měsíčních shrnutích.


posterposter

Breaking Dawn Part 1 & Part 2

První ze čtyř rewatchingů, které jsem tenhle měsíc zvládla. Koukat na Breaking Dawn byl nápad kluků, protože je ještě neviděli. Já jsem na obou byla kdysi v kině, takže jsem věděla, co mě čeká. První část jsem přežila, i když ji osobně mám ze všech 4 filmů ráda nejméně. Nejsem fanouškem Bella & Edward a nikdy nebudu. Druhá část na druhou stranu... miluju Volturiovi a všechny ostatní upíry (vlastně všechny kromě úhlavního páru).

Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček

posterposterposter

Letopisy Narnie: Lev, Čarodějnice a Skříň, Princ Kaspian a Plavba Jitřního poutníka

Druhý rewatching patřil Letopisům Narnie. Jsem ráda, že jsem je zase viděla, protože patří mezi moje oblíbence. Zejména Princ Kaspian, kde hraje Ben Barnes ♥ (nežárli, zlato) a Lev, Čarodějnice a Skříň, kde si vedlejší roli zahrál i můj milovaný James McAvoy (v roli pana Tumnuse). Pohádkových fantasy není nikdy dost... Narnie prostě nikdy neomrzí.

Hodnocení na CSFD: 3.75 z 5 hvězdiček


posterSilent Hill

S rewatchingem Silent Hillu jsem svolila jen nerada (ale jsem přeci moc moc hodná Vendea, která má svoje kamarády ráda a nic jim neodepře), protože jsem ho viděla už několik let dozadu a pamatuju si, že se mi moc nelíbil. Prostředí opuštěného města a hlavně těch dolů je celkem šílené... a z té sirény mám husí kůži ještě teď. Jediné štěstí, že jsem u toho napůl spala, protože jinak nevím, co bych dělala.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2.5 z 5 hvězdiček


posterKlíč

S Klíčem mám podobné zkušenosti jako se Silent Hillem. Kdysi jsem z tohohle filmu byla špatná. Vyděsil mě. Ta atmosféra je tam hodně ponurá a tajemná a prostě... ne. Nemám ho ráda. Na druhou stranu to zajímavě zpracovává téma voodoo, takže... na vlastní nebezpečí. Asi záleží, na co jste zvyklí. Za sebe bych asi nedoporučila, na druhou stranu to má zajímavý příběh.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2.5 z 5 hvězdiček


posterHolding the Man

Na jednu stranu zajímavý počin, na druhou celkem zklamání. Byla jsem zvědavá na film, který pojednává o LGBT tématice a AIDS. S Isym jsme ale jen kroutili hlavou nad tím, co jeden ze dvou hlavních gayů prováděl - neuvěřitelně sobecký idiot, kterého nezajímá, co se stane a ještě může za to, co se stalo jeho životní lásce. Nespravedlnost. Jinak ale doporučuji - bavilo mě to moc. Pokud máte podobnou tématiku rádi, mohlo by se vám to líbit.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterČarodějnice

Jeden z mála filmů, na které jsem koukala sama (počítá se, že na to El koukala o pár hodin dřív?). Proboha... co to bylo? Nedokážu ani říct, jaké zklamání mi tenhle film připravil. Dějová linka v podstatě žádná, hororové prvky nulové a... může mi někdo vysvětlit ten šílený konec, který vůbec nedával smysl? Ne. Prostě ne. Nevermore. Co je sakra s těmi moderními horory?

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 1.5 z 5 hvězdiček


posterSorority Wars

U Sorority Wars se už blýská na lepší časy, i když to bylo trochu komplikované. Je sice fajn koukat na filmy s kamarády přes Skype, ne ale v případě, že film nemá titulky a vy musíte celý film odposlouchávat anglicky a napůl ho ani přes mluvení neslyšíte. Sorority Wars byla fajn oddechovka, takový ten klasický holčičí film (koukala jsem s dvěma kluky, ehm...). A navíc tam hraje Lucy Hale z Pretty Little Liars!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterBarbie: Tajná agentka

Můj drahý Isy má nekonečnou zásobu úžasných holčičích filmů a o Barbie Spy Squad mluvil už dlouho. A bylo to úžasné (jeden z nejlepších filmů tohohle měsíce). Příběh akční, postavy suprové, poselství bombové ("See it, then be it."). Pokud hledáte nějakou super oddechovku, tak Barbie určitě zkuste. Ne, není to jen pro malé holčičky. Mě to vážně bavilo a vůbec se za to nestydím!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterŠvadlena

O Švadleně Isy mluvil už hodně dlouho, protože je to jeden z jeho nejoblíbenějších filmů. A tak jsme se na to podívali. Musím uznat, že je vážně super. Hlavní hrdinka má něco do sebe a celá ta atmosféra celého městečka je celkem creepy (přijede-odjede a nic se nestane). Ani nevím, co přesně jsem čekala, ale příjemně mě to překvapilo. Možná zkusím i knižní předlohu.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterKung Fu Panda

Ano, ještě jsem ji neviděla. Jsem s animáky hodně pozadu, a tak jsem se rozhodla to tenhle měsíc trochu dohnat (a pořád doháním). Na animácích se nedá nic moc zkazit. Kung Fu Panda mě nakonec bavila hodně, i když jsem ze začátku byla skeptická. Nejvíc mám ráda asi tygřici a pana želváka. Panda si mě až tak nezískala (vím, že je to hlavní hrdina!). Třeba jindy.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterMadagaskar 2: Útěk do Afriky

Dokonce jsme tenhle měsíc zapla jednou i televizi (světe div se). Dvojku Madagaskaru jsem taky ještě neviděla, takže jsem toho využila a rovnou na něj mrkla. Jednička mě kdysi celkem bavila, tak jsem doufala, že se to podaří i dvojce. Nebylo to vůbec špatné, i když se mi to líbilo o trochu méně než první díl. Nejradši mám asi Alexe, a pak lemuříhé krále (už si nepamatuju jméno).

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterDoba ledová 4: Země v pohybu - FILM MĚSÍCE

Trefa do černého a film měsíce. Sice jsem viděla víc pěkných filmů, ale Doba ledová mě z nich bavila asi nejvíc. S Mattem jsme se u ní neuvěřitelně nasmáli a už se nemůžu dočkat nejnovějšího dílu, co jde do kin. Ani nevím, co se mi líbilo víc - jestli stará známá krysoveverka s ořechem nebo Diego a jeho nový objev. Mamutí část příběhu sice tolik nemusím, ale teenage mamutice měla taky něco do sebe.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterZootropolis

Koukat na animák v jednu ráno není asi nejlepší nápad, ale u Zootropolisu jsem dokonce i vnímala. Moc pěkný animák, který se na příčce umístil hned za Dobou ledovou. Nejvíc se mi líbilo spojení hlavní hrdinky a pana lišáka (miluju ho). Super bylo i celé to pátrání. Trochu jsem se bála, že se mi film nebude líbit vzhledem k tomu, že hodně novějších animáků moc nemusím, ale opak byl pravdou. Doporučuji! Je tam navíc skvělý hudební doprovod.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMost do země Terabithia

Jsem ostuda, ale neviděla jsem ani Terabithii. A to jsem o filmu slýchala už pěkně dlouho. Bohužel mi byl ještě před filmem vyspoilerován konec, což mě trochu naštvalo, ale budiž... Film se mi celkem líbil, i když bych svoje připomínky měla. Možná, že kdybych byla mladší, líbilo by se mi to víc. Kdoví. Celé poselství ale bylo moc pěkné a věřím, že se v něm někteří najdou.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterPrincezna ledu

S Isyho návratem se vrátily i holčičí filmy. Vůbec netuším, jak mi mohla Princezna ledu uniknout vzhledem k tomu, kdo tam hraje, ale nevadí. Moc povedené dílko o krasobruslení. Navíc tam hraje i Hayden, kterou miluju kdekoliv, kde hraje (ačkoliv Heroes jsem nikdy neviděla až na první díl). Film o přátelství a o tom, že je důležité je jít si za svými sny, ne za těmi, které pro vás sní někdo jiný.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterGirls Just Wanna Have Fun

Trochu starší kousek, kterému to ale vůbec neubírá na šmrncu a kráse. Zápletka je sice celkem jednoduchá a možná trochu klišé, ale je to hudební, tancuje se tam a hlavní hrdinka je sympatická. Celkem se mi líbil i její tanečník. Pokud se vám líbí takové typy... Ehm. Vážně nevím, kde Isy ty filmy bere, ale má skvělý vkus.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterMonster High: Škola duchů

Jeho skvělý vkus se projevil i u Monster High. Nutno podotknout, že jsem Monster High v životě nesledovala, takže jsem do filmu šla s naprosto nulovou znalostí. Přesvědčila jsem se ale, že jsem pořád věčné dítě, kterému se pohádky prostě líbí. Příběh je překvapivě docela dobrý, což jsem ani nečekala. Navíc mě bavily všechny ty mýtické postavy - od upírů, duchů až po vlkodlaky. Určitě se někdy podívám i na další MH filmy.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterOuija

Další z řady trash moderních hororů. O něco lepší než Čarodějnice a Jessabelle (i když ne o moc). Film postrádá jakékoliv logické vysvětlení, inteligentní voda je součástí a pokud milujete zašité pusiny, bude tohle váš fave. Děsím se toho, že to má mít další pokračování, protože... ne. Někdo by měl producenty naučit, jak se správně dělá film s vyvoláváním duchů. Můžete mi někdo doporučit něco, co bude dávat hlavu a patu?

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 1.5 z 5 hvězdiček


posterÚtěk z planety Země

Další z řady animáků, o kterém jsem před tím v životě neslyšela. Ufouny já můžu, a tak jsem se skvěle bavila. Nejsem na animáky nijak náročná, takže je ani tak přísně nehodnotím jako třeba horory. Pokud jste o filmu neslyšeli, tak určitě mrkněte - aneb film o tom, jak ufouni navštívili naší planetu... a hlavním hrdinou je právě ufoun a ne člověk. Takový pohled z druhé strany.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterNávrat vražedných rajčat

Um... netušila jsem nikdy, že existuje film, kde by se objevila vražedná rajčata. Vážně ne. Jednoho dne na nás s Isym vykoukl na jednom webu. Museli jsme to vidět. I kdyby jen pro tu legraci. Rajčata, která by žrala lidi? Ano, prosím. Nakonec to nebyla až tak hrozná blbost. Bavilo mě to víc než taková Jessabelle nebo Čarodějnice. A to je co říct. Pokud hledáte něco totálně crazy, pak zkuste tohle. Je to vlastně taková pěkná love story...

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2 z 5 hvězdiček


posterStopařův průvodce po Galaxii

Knižní předlohu jsem sice nečetla, ale film patří mezi Mattyho oblíbené, a tak jsem jako správná holka souhlasila s tím, že se na to podíváme. Stopařův průvodce je totiž docela kalibr a byla jsem na něj hodně zvědavá. Hodně zvláštní film, u kterého jsem se ale skvěle pobavila a zasmála se. Jsem vážně zvědavá na knihu, protože to, co jsem viděla, se mi moc líbilo.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterDáma ve zlatém

Další totálně random film, který vybral Isy. Oproti tradičním horům nebo animáčkům je to ale příběh ze života o ženě, jejíž teta se stala múzou Rakouska a objevila se na obrazu pojmenovaném Dáma ve zlatém. Musím uznat, že je to vážně pěkně zpracovaný film s hvězdným obsazením. Palec nahoru za hlavní hrdinku - sympatická paní. I když nejsem velkým fanouškem soudů (Soudkyni Máriu fakt nesleduju), tohle se mi líbilo.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMe, Earl and the dying girl

Na Earla jsem se chtěla podívat už dlouho. Knižní předlohu jsem opět nečetla, ale chystám se na to (už tak dva roky). Netušila jsem, o čem film bude, tedy až na to, že tam velkou roli hrají filmy a umírající slečna. Líbilo se mi to. Nebylo to sice nic extra a některé pasáže byly dost nudné, ale líbila se mi umírající dívka (Rachel). Hlavní hrdina pak o něco méně. Film mě ale rozbrečel, tak alespoň tak. Uvidíme, jaká bude knižní předloha.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterPompeje

Na Pompeje jsem měla spadeno taky už dlouho. Využila jsem toho, že byl Matt na chatě a měla jsem nějaké to volno pro sebe a mrkla na to. Kita alias Jona Snowa nemám moc ráda, ale zahrál to celkem obstojně. Tušila jsem, co od Pompejí čekat. Celá love story mě sice tolik nevzala, ale jsem ráda alespoň za ten konec. Když už nic jiného...

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterLes sebevrahů

Další hororové zklamání. Co je s těmi dnešními filmy? Zachraňovala to pouze Natalie Dormer, kterou můžete znát jako Annu Boleynovou z Tudors nebo Margaery z GoT. Těšila jsem se na pořádně creepy atmosféru z japonského Lesa sebevrahů. Well... trochu psycho to bylo, ale jinak samá nuda. Pár přízraků, oběšenců a konec. A hlavní hrdinka? Darmo mluvit... Je mi jedno, že to jsou dvojčata! Blbá byla i tak.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2.5 z 5 hvězdiček


posterTruman Show

Světlý bod mezi těmi příšernými horory. O filmu jsem před tím neslyšela, ale doporučil mi ho Matty. Je libo reality show o muži, kterého svět sleduje od jeho narození, ale on o tom nemá ani ponětí a myslí si, že žije normální život? Film o síle médií a o tom, jakou mohou mít ničivou sílu v rukou špatných lidí. Je to sice maličko starší snímek, ale rozhodně stojí za zhlédnutí. Palec nahoru.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterJessabelle

Co to bylo... Nevím, jestli se mi víc nelíbila Jessabelle nebo Čarodějnice, ale tohle bylo velmi hořké zklamání. Hlavní hrdinka evidentně nemá mozek, stejně jako ostatní postavy (hlavně na konci!). Evidentně je také možné přežít silný úder do hlavy a krvácení do mozku a být další den v pořádku. Gratuluji. Přidejte k tomu pedo a násilnického otce a máte Jessabelle. Ne. Ne. Ne.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 1 z 5 hvězdiček


posterCrimson Peak

Toma Hiddlestona já můžu. Jeden z mých nejoblíbenějších herců vůbec. Na Crimson Peak jsem se chtěla podívat už dlouho, ale pořád jsem se k tomu nějak nemohla dostat. Nakonec jsme to viděli s M. Musím říct, že hlavní hrdinku sice nesnáším, ale jinak měl film hodně drsnou atmosféru a příběh se mi líbil. Zpracování duchů je sice trochu podivné, ale to bych tomu i odpustila, stejně jako děsnou hlavní hrdinku, která vypadala děsivě.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMocný vládce Oz

Jako poslední film jsme viděli Mocného vládce Oz. Nedávno jsem četla knižní předlohu, a tak jsem se rozhodla zkusit i film, který pojednává o událostech před Dorotkou. Bylo to šílené, ale svým způsobem se mi to hodně líbilo. Nevím, asi mi hráblo, ale prostě se mi to líbilo. Nic světoborného, ale... ano. Bylo fajn vrátit se do země Oz, potkat létající opičky nebo Munchkiny. A Wicked Witches, of course.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček



A jaký byl váš červenec?

7 komentářů :

  1. Zas tolik filmu, super. V poslednim filmovem clanku jsem ale take dosahla tricitky :)
    Takze..Klic a Silent Hill mam hrozne rada, paradni horory. Rozbresk je za me vubec nejlepsi dil serie a to i te knizky. Miluji animaky, krome Kung-Fu se mi libily vsechny zminene. Nesouhlasim ale s tim, ze se na animaku neda nic moc zkazit, naopak.
    Ouija, Jessabelle a Pompeje me hrozne zklamaly. V planu mam mrknout na Les sebevrahu, Svadlenu a Purpurovy vrch.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Já si chci přečíst Mechanického prince a pokračování Skleněného trůnu. :) A těch filmů, pane jo! :D

    https://knihomolka01.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Zrovna na Plavbu Jitřního poutníka jsem se včera koukala. Film jsem viděla už několikrát, ale nikdy mě neomrzí :)
    A musím říct že tedy smekám před zhlédnutými filmy, zvládla jsem jich opravdu hodně! :)

    OdpovědětVymazat
  4. S čarodějnicí musím souhlasit. Já na ní byla dokonce v kině:D Větší zklamání jsem snad ještě z filmu neměla:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Presne...tiež som na tom bola v kine, lebo trailer vyzeral veľmi dobre, ale ten film...a hlavne absolútne nepochopiteľný a nelogický koniec - katastrofa

      Vymazat
  5. Já jsem za červenec přečetla asi také jenom 4 knihy - jsem na tom tak moc špatně, že už ani nevim :D.
    Ale zato filmů si viděla hodně. Já jsem zkoukla jenom What If/The F Word, kde hraje Daniel Radcliffe/Harry Potter a byla jsem z toho hrozně nadšená, fakt se mi to hrozně líbilo-což jsem vůbec nečekala, protože Daniel pro mě byl do té doby pouze Harry :D.
    Jinak s těmi horory je to docela blbý no :D Ouiju jsem také viděla a fakt nic moc.
    Ještě jsem se koukala na horor Insidiou a podle toho, co mi řikali kamarádi-jak je to super, jsem teda byla taky zklamaná. A přitom jsem si myslela, že jsem fakt hrozně strašpytel-což tak trochu jsem, ale i tak, ty horory zkrátka nejsou takové, jaké by měly být.
    DENYII

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, takových filmů, to snad nestihnu ani za rok. Přeji, ať srpen vyjde dle Tvých představ, užij si ho a měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat