středa 23. listopadu 2016

Na co se těším ze zahraničních novinek v příštím roce (a v listopadu a prosinci 2016)?


Loni měl můj článek o zahraničních novinkách na příští rok celkem úspěch a splnil i účel, kvůli kterému jsem ho psala. Během celého roku mi byl při ruce, abych na nějakou novinku nezapomněla, a tak jsem se rozhodla s vámi podělit i letos. Podotýkám, že se jedná jen o novinky, které vycházejí v angličtině. Překlady teď čtu málokdy (nebaví mě čekat). Jedná se většinou o novely, pokračování mých oblíbených sérií a dokonce i o pár novinek.


Prince Lestat and the Realms of AtlantisBlack Moon (Zodiac, #3)Freeks

Jako první tu mám knihu Prince Lestat and the Realms of Atlantis (29. listopadu). Jedná se o dvanáctý díl z Upířích kronik. Nejspíš si ji přečtu až v překladu, ale rozhodně se na ni těším! V roce 2016 bych ještě ráda zvládla třetí pokračování Zodiacu, Black Moon (6. prosince). Dvojka sice až tak dobrá nebyla, ale svoje oblíbené hrdiny si ujít rozhodně nenechám. Do třetice tu máme první novinku, která vychází v lednu 2017 - Freeks (3. ledna) od Amandy Hocking. Až do dneška jsem netušila, že Amanda něco dalšího vydá, ale evidentně se máme na co těšit. Anotace vypadá zajímavě.

RoseBloodLong Way Home (Thunder Road, #3)Rise of Fire (Reign of Shadows #2)

Novou knihu vydá i A.G.Howard, autorka série Splintered. Můžeme se těšit na převyprávění příběhu o Fantomovi Opery, RoseBlood (10. ledna). Opět úžasná obálka. Sice jsem zatím nečetla ani druhý díl z téhle série, ale nechci si nechat ujít ani Long Way Home (31. ledna). Katie McGarry píše úžasně a tohle téma z prostředí motorkářského gangu je pro mě velmi atraktivní. Na začátku února vychází i pokračování Reign of Shadows, Rise of Shadows (7. února). I když mě jednička příliš neoslovila, na pokračování se stejně podívám, protože první díl skončil doopravdy hodně otevřeně.

King's Cage (Red Queen, #3)Happily ​Ever After (Cinder & Ella, #2)A Conjuring of Light (Shades of Magic, #3)

Ani ke dvojce Red Queen jsem se zatím nedostala, do února to chci ale napravit, protože vychází třetí díl King's Cage (7. února). Na dvojku sice nejsou moc dobré ohlasy, ale Mavena bych si prostě nemohla nechat ujít. Na Valentýna mne čeká další velmi očekávaná kniha, a to pokračování Cindera a Elly, Happily Ever After (14. února). Je to pro mě celkem vymodlená knížka, protože jednička se mi líbila fakt hodně. Do února budu muset také přečíst pokračování A Darker Shades of Magic, jelikož vychází třetí díl, A Conjuring of Light (21. února).

The Inexplicable Logic of My LifeHunted (Hunted, #1)Strange the Dreamer (Strange the Dreamer, #1)

The Inexplicable Logic of My Life (7. března) je další knihou od autora Aristotela a Danteho. Nijak zvlášť mne dějově sice nezaujala, ale autor píše pěkně a třeba i překvapí. Vůbec jsem netušila, že novou knihu vydá i Meagan Spooner, konkrétně Hunted (14. března), která by měla mít nějakou spojitost s Kráskou a Zvířetem. Kniha Strange the Dreamer (28. března) měla vyjít už letos, ale nějak k tomu nedošlo, a tak ji posunuli. Je to škoda, protože Laini Taylor psát fakt umí.

Always and Forever, Lara Jean (To All the Boys I've Loved Before, #3)Midnight Jewel (The Glittering Court, #2)

Nečekala bych, že bude mít pokračování i Lara Jean, ale když Jenny Han jinak nedá... Always and Forever, Lara Jean (4. dubna) by měla být závěrečným dílem a měla by to celé uzavřít (snad skončí s tím, koho chci já!). Dočkáme se i druhého dílu Glittering Courtu, konkrétně Midnight Jewel (25. dubna) od Richelle Mead. Sice půjde o stejný děj jako v prvním díle, ale z pohledu Miry. Druhý díl Thousandth Floor sice ještě nemá název, ani obálku, ale datum vydání už má (29. dubna).

A Court of Wings and Ruin (A Court of Thorns and Roses, #3)Seeker (Riders #2)Our Dark Duet (Monsters of Verity #2)

Jednou z nejočekávanějších knih roku je i třetí díl ACOMAFU, A Court of Wings and Ruin (2. května). Během zkouškového toho jako obvykle vychází docela dost, například druhý díl Riders, kteří se mi sice tolik nelíbili, ale pokračování si přečtu. Seeker (16. května) by měl být z pohledu slečny (nepamatuju si jméno). S Vicky Schwab se v 2017 setkám i po druhé, a to u pokračování This Savage Song, Our Dark Duet (13. června). Neskutečně se na tohle pokračování těším, protože jednička byla fakt skvělá.

The Savage Dawn (The Girl at Midnight, #3)Because You Love to Hate Me: 13 Tales of Villainy

Jsem si stoprocentně jistá, že než vyjde The Savage Dawn (11. července), stihnu druhý díl Girl At Midnight přečíst. První díl byl jedním z největších překvapení tohohle roku a troufám si tvrdit, že si zamiluju i další dva díly. Dalším z velkých lákadel je sbírka povídek Because You Love to Hate Me (11. července), kterou píší známí booktubeři ve spolupráci s oblíbenými YA autory. Šestý díl Throne of Glass (září 2017) zatím nemá ani název, ani obálku, i tak se na něj ale těším.

Zenith (The Androma Saga #1)Unearthed (Unearthed #1)Thirteen Rising (Zodiac, #4)

V roce 2017 by měla také měl vyjít kompletní Zenith od Lindsey Cummings a Sashy Alsberg, který se nakladatelství rozhodlo vydat i v papírové podobě. Četla jsem první třetinu a byla fakt super. Amie Kaufman a Meagan Spooner také vydají první díl nové série z prostředí vesmíru - Unearthed. Tohle duo se osvědčilo už ve Starbound Trilogy a jsem nesmírně zvědavá, jak si poradí s novou sérií. V prosinci pak tradičně vyjde další díl Zodiacu, tentokrát čtvrtý díl Thirteen Rising.

Nakonec tu mám pár knih, které nemají ani názvy, ani obálky a teoreticky by měly vyjít příští rok. Tahereh Mafi chystá novou knihu z prostředí Persie. Teoreticky by měl vyjít druhý díl Aristotle and Dante Discovers, stejně jako pokračování Every other day od Davida Levithana. Uvidíme.

Na co si brousíte zuby vy? Podělte se!

2 komentáře :

  1. Já se těším na Sáenze (přečti si Last Night I Sang to the Monster!!!) a jsem zvědavá na ty povídky od booktuberů - ale zanechávám si ostražitý odstup :D
    Kromě toho se těším na jiný knížky, který jsi nejmenovala... We Are Okay od Niny LaCour, The Pearl Thief od Elizabeth Wein (prequel Verity!), Eliza and her Monsters nebo The Love Interest (ta obálka se mi líbí :)).

    OdpovědětVymazat
  2. Já uvidím, jestli se k tomu dokopu, ale pravděpodobně podobný článek sepíšu taky, jsem zvyklá je také psát a rozhodně souhlasím s tím, že to člověku pomáhá s přehledem. :D :)
    Z tvého výběru si určitě pořídím novinku od Sáenze, plánuji předobjednat, jen s tím chci ještě chvilku počkat. :D :)
    Pořizovat si budu i knížky od Sarah J. Maas, to je naprosto jasné. :D
    K té sbírce Because You Love To Hate Me - pokud se nepletu, jednotlivé povídky nepíšou booktubeři, ale ti autoři, se kterými spolupracují. Booktubeři měli přijít s nápadem, který dál bude autor zpracovávat. I když něco by napsat měli - nějakou předmluvu nebo tak něco. Nevím, jestli to tak je na sto procent, ale myslím, že jsem to některého booktubera slyšela tak vysvětlovat. :D :)
    Jinak já se těším třeba na nové knihy od Riordana, na The Dark Days Pact od Alison Goodman nebo na Wonderwoman od Leigh Bardugo. To jen tak co mě teď napadne z hlavy. :)

    OdpovědětVymazat