středa 5. července 2017

Měsíční shrnutí za červen 2017


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za červen?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Falešný polibek (Kroniky pozůstalých, #1)Falešný polibek

Na Falešný polibek jsem se chystala už děsně dlouho. V zahraničí je celá tahle série neskutečně oblíbená a navíc je známá i tím, že u jedničky netušíte, kdo je vrah a kdo je princ, kteří pronásledují princeznu na útěku. Nejvíce se mi na knize asi líbil svět - je jen škoda, že se autorka daleko víc věnovala postavám a romanci a ten svět tam tolik nevyniknul. Na druhou stranu jsem si moc oblíbila hlavní hrdinku, která nemá v hlavě piliny a nezamiluje se do prvního kluka, který ji přeběhne přes cestu. No uvidíme... A jsem Team Rafe.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Morrighan (The Remnant Chronicles, #0.5)Morrighan

Morrighan je hlavní hrdinkou stejnojmenné novely, která se odehrává ještě před Falešným polibkem. Osobně se mi líbila snad i víc než první díl celé série. Morrighan mi byla sympatičtější než Lia a ocenila jsem i trošku větší záběr toho světa. Navíc to mělo i mytologický nádech, jelikož Morri je právě jednou z těch, které se objevují ve zpěvách Vendy (ne, nejem to já). Její crush byl taky fajn. Proč to nemohlo bejt delší?

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



Doctor Who: Generace velkého třeskuDoctor Who: Generace velkého třesku

Příběhy z univerza Doctora Who mám moc ráda, jelikož jde vždy o jednohubky, které mám slupnuté za chvíli. Neurazí, některé i dost pobaví a vtáhnou mě do světa, kterému vládne Doctor. Generace velkého třesku představila partičku postav z audioknih, které jsem bohužel neměla možnost slyšet, i tak ale Bernie vypadá jako pěkná sympaťačka. Taková River. Vůbec mi nevadilo, že tu teď nebyla Clara. Doctor a Capaldi je boží sám o sobě!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



The Princess Saves Herself in this OneThe Princess Saves Herself in this one

Z téhle sbírky krátkých básniček jsem měla vážně rozporuplné pocity. Čekala jsem asi něco trošičku jiního. Ne, že by některé nebyly chytlavé a nepromluvily mi do duše, ale oproti Milk & Honey to tedy byla slabota. Je to celkem škoda. Přišlo mi, že se autorka až moc utápí v sebelítosti. Na druhou stranu proč ne... Pokud chcete trochu přičichnout poezii, pak ji zkuste. Nebyla vůbec špatná :)

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček



Attack on Titan, Vol. 12 (Attack on Titan, #12)Attack on Titan, Vol. 12

Jedno z mých srdcových volume, kterým jsem nemohla dát jinak než 5 hvězd na GR. Tohle je něco božího a kdo nečte Titány, ten nežije. V tu samou dobu totiž zrovna končila i druhá série anime, která je přibližně na úrovni tohohle, takže... ááá. Spousta plot twistů, akce, krve... A navíc miluju Bertíka s Reinerem. A Ymir... Ach. Jsem zvědavá, co bude dál.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček




Tokijský ghúl 4 (Tokyo Ghoul, #4)Tokijský ghúl 4

V červnu jsem měla štěstí na samé dobré mangy. Ve čtyřce TG se totiž konečně objevuje moje nejoblíbenější postava - Shu Tsukiyama, ghúlí Labužník, který je občas... divný. V manze to možná tak nevypadá, ale v anime patří jeho scéna s fetováním kapesníku, jeho Fortissimo, El Dorado a podobně k mým nejoblíbenějším. Kdo mi pořídí Tsukiho domů, prosím?

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček




Stačí jen chtítStačí jen chtít

Tohle bylo jedno z největších překvapení tohohle roku. Nečekala jsem, že tahle knížka bude až TAK dobrá. Joelle Charbonneau mne ale úplně překvapila. Tematiku sociálních sítí v knihách miluju a Joelle ji zpracovala velmi bravurně. Sice tam byla hlušší místa (třeba ta zápletka okolo bráchy hlavní hrdinky), ale jinak super! Byl by z toho boží psychologický horor. Nejsem si ještě jistá, zda se pustím i do Univerzity vyjímečných, ale na druhou stranu... proč ne.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Posvátné lži Minnow BlyovéPosvátné lži Minnow Blyové - KNIHA MĚSÍCE

Další velké překvapení, které se mi naprosto dostalo pod kůži. Jediná věc, kterou jsem o Minnow Blyové věděla byla ta, že jí ze začátku knihy useknou ruce. Nejvíc mě dostala asi ta zvláštní atmosféra, která prostupuje celou knihou. Možná bych uvítala více flashbacků a méně pasáží z věznice, jelikož mě tematika života v sektě zajímala asi víc než následky toho, co se v sektě stalo. S podobnou tematikou jsem ale nikdy nic nečetla, tak jsem hltala každé slovo. Bravo, Minnow.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček


HuntedHunted 

Meagan Spooner patří mezi moje oblíbené autorky už od dob, kdy jsem četla Ptačí zpěv. Pak následovala trilogie These Broken Stars, kterou napsala spolu s Amie Kaufman a byla jsem sold. Hunted je retelling Krásky a Zvířete a drží se ho poměrně dost. Kráska je tu však ta pravá lovkyně (ne jako Feyre). Hodně popisné, pomalé a atmosferické... Místy mě to moc nebavilo, ale pořád je to ta stará Meagan, kterou miluju. Takový lepší průměr :)

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Famfrpál v průběhu věkůFamfrpál v průběhu věků

Famfrpál jsem nikdy moc nechápala a nikdy mi nepřirostl k srdci. Nemohla jsem si ale nechat ujít nové vydání bradavických učebnic, které k sobě krásně ladí a jsou prostě krásné. Možná dobře, že to nemělo tolik stran, protože jsem to slupla za den a měla jsem klid. Bude se to hodit jako skvělá pomůcka k HP roleplayi, kde Famfrpál hrajema a občas je pekelně těžké popsat třeba takový trénink. Palec nahoru za design - to je na tom to nejlepší! Nesmí chybět žádnému správnému Potterheadovi.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Paní půlnoci (Temné lsti, #1)Paní půlnoci

Měla jsem trochu obavy číst Paní půlnoci před dočtením TMI, nakonec jsem ale neodolala (přeci jen to byl recenzák). A vlastně to ani nevadilo, jelikož jsem některé věci měla vyspoilerované už z TID či internetu. Co na to říct... Ze začátku pomalejší rozjezd, hodně podobná struktura jako u Pekelných strojů... Emma je sice docela sympaťačka, ale daleko více fandím Tesse. Blackthornovi mě nijak nezajímají. Plus? Divoký hon. Miluju víly. A camea některých postav z předchozích sérií. Nečtěte Paní půlnoci před ostatními sériemi, protože spoilery. Trust me. Varuji vás.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


HyggeHygge

Populárně-naučná kniha o trendu dánského Hygge. Na to, že to není beletrie, se mi to četlo vážně dobře. Možná za to mohl i fakt, že je tam spousta fotek, které nahrazují text a dodávají tomu tu správnou hyggelig atmosféru. Jako přiblížení tohohle trendu to bylo fajn. Znovu číst asi nebudu, ale rozhodně si někdy nějaký ten hygge večer udělám. Co my víme, třeba pojedu na Erasmus někam na sever, kde to vyzkouším i v praxi!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Běsnění (Splintered, #3.5)Běsnění

Na povídky z prostředí Šepotání jsem se chystala fakt dlouho. Nakonec jsem je ale zkusila a vážně nelituju. Jednu z nich jsem už kdysi četla samostatně v angličtině, ale vůbec neuškodilo si ji připomenout, jelikož jsem si nic moc nepamatovala. Až na pasáže se Zachem to bylo vážně výborné a řekla bych, že snad skoro lepší jak některé díly původní série (hlavně ta poslední s Morfeem). Je celkem škoda, že tam nebylo víc z minulosti Alyssiny matky, ale nemůžu chtít asi všechno. Skvělý doplněk celé série.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


When Dimple Met RishiWhen Dimple Met Rishi

Snažím se poctivě číst všechny knihy z letního čtení, které vedeme společně s Kath. Na Dimple a Rishiho jsem se těšila děsně dlouho vzhledem k tomu, jaký hype okolo téhle knihy byl na zahraniční booktube sféře. A dojmy? Nejsem si jistá. Čekala jsem něco trochu jiného, něco víc... indického. Na druhou stranu se to ale četlo samo a neurazilo. Hodně věcí jsem si užila. Pokud vám nevadí nudnější knihy, pak je tahle pro vás! Třeba vás to okouzlí.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy


Falešný polibek (Kroniky pozůstalých, #1)Stačí jen chtítSchwabová V. E.: Neobyčejní


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterBefore I Fall

Chvíli před koncem jsem četla tak před pěti lety, takže jsem si z knižní předlohy nepamatovala prakticky nic, jen hlavní motiv. Film mne ale velmi příjemně překvapil. Líbilo se mi jak herecké složení, tak i to, kam se film ubíral. Brečela jsem na těch správných místech a ocenila jsem i soundtrack, který je vážně chytlavý. Zoey zahrála hlavní hrdinku bravurně. Jeden z těch lepších kousků s knižní předlohou.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterAttack on Titan: Season 2 - ANIME MĚSÍCE

Útok Titánů je jedním z mých nejboblíbenějších anime (i mang). Na druhou řadu jsem čekala snad dva roky, protože se to neustále posouvalo (fanoušci byli vážně nadšení...). Ale stálo to za to. Sice měla jen 12 nebo 13 dílů, ale to hlavní se tam stalo a vlastně dává i smysl, že to skončilo právě tady. Skvělé efekty, více pohledů do minulosti některých postav a jejich pohnutky... Sice ne tolik Leviho, ale zato více Berta, Reinera, Ymir a mých nových oblíbenců. Mikasu ani Erena jsem nikdy nemusela, takže mi to ani nevadilo. Jen škoda toho Jeana a Armina, ty ráda mám a bylo jich tam fakt pomálu.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček


posterNoc v muzeu 3

Ani nevím, jestli jsem někdy viděla druhý díl, ale trojku dávali v televizi, tak jsem si řekla proč ne. Navíc to v názvu mělo i faraony, a ty já můžu. Nebylo to sice tak zábavné jako jednička, ale nenudila jsem se a svůj účel to splnilo. Noc v muzeu má super koncept a je to jedna z mých oblíbených komedií. Ideální film hlavně pro děti.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterThe Lizzie Bennet Diaries

Konečně jsem se také donutila dokoukat vlogový seriál na motivy Pýchy a předsudku. A bylo to super! Nechápu, proč jsem tak dlouho čekala. Moc se mi líbilo moderní zpracování P a P, které v originále až tak nemusí. Tady se mi líbil hlavně Bing - lehce Asiat, ale who cares.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




Domino: Gigi Darcy

Domino navazuje na Lizzie Bennet Diaries a jedná se o pár dílů z pohledu Gigi Darcy ze společnosti, kde pracuje. Celkem se mi to líbilo, ale Lizzie je prostě Lizzie.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterStrážci galaxie 2

Strážce galaxie jsem viděla už před děsně dlouhou dobou. Dvojka ale byla důstojným pokračováním. Bavila jsem se od začátku do konce, brečela jsem. Pro fanoušky Marvelu super. Sice ty filmy jsou pomalu už na jedno brdo, ale who cares?

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




A jaký byl váš červen?

3 komentáře :

  1. U mě byl červen pěkná bída. Pouze pět přečtených knih a filmy? Ty jo, ani nevím, moc ne, jelikož sleduji teď hlavně seriály. Dokoukala jsem Lucifera a chystám se na Prvních 100. Strážci Galaxie byli super, bavila jsem se od začátku do konce.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Náhodou jsi měla červen docela plodný... Já jsem vůbec nestíhala a nepřečetla ani neviděla jsem skoro nic... :)))

    OdpovědětVymazat
  3. Falešný polibek jsem také četla, sice jsem na knihu nenapsala recenzi, ale byla jsem z ní moc nadšená :))
    Stačí jen chtít mě také hodně láká, ale nějak jsem se stále nedostala k tomu abych si knihu buď koupila nebo půjčila v knihovně. Tak ještě uvidím:)
    Jinak rozhodně pěkné skóre! :-)
    Mrs. Jungová

    OdpovědětVymazat