Stránky

pondělí 26. února 2024

Recenze - Bodyguardka

Oficiální anotace

Hlídat, chránit… a hlavně se nezamilovat

Hlavní hrdinka Hanna Brooksová vypadá na první pohled neškodně, ale ve skutečnosti je vyškolená k tomu, že dokáže odvrátit hrozbu i s použitím propisky nebo vývrtky na víno. Její servis využije hollywoodský sexsymbol Jack Stapleton. Ohrožuje ho totiž letitá stalkerka, která plete svetry s jeho portrétem a posílá mu své akty. Jack se po rodinné tragédii stáhl do ústraní a hodlá trávit čas na ranči se svými rodiči. Přítomnost bodyguardky by ovšem byla podezřelá, proto Hanna musí předstírat, že je jeho přítelkyně. Tato role se jí sice zalíbí, ale může věřit herci, který je zvyklý líbat se na povel před kamerou a měnit výrazy podle scénáře? Hanna musí Jacka za všech okolností chránit, ale kdo ochrání bodyguardku?

Proč jsem si knihu vybrala?

Už delší dobu jsem měla chuť na nějakou feel good romanťárnu. Vesměs čtu totiž hlavně fantasy, kde si té sladkosti a nenucenosti moc neužiju. Bodyguardka mi padla do očí především svou sluníčkovou obálkou a slibnou premisou. Splnila očekávání? 

Hodnocení


Hanna Brooksová vypadá na první pohled jako malá a neškodná usměvavá žena, se kterou zajdete na kávu. Ve skutečnosti ale pracuje jako profesionální bodyguardka pro různorodou klientelu a o nebezpečné situace, ve kterých jde i o život, tak nemá nouze. Její život se ale změní ve chvíli, kdy jí zemře máma a v den jejího pohřbu se s ní rozejde i přítel. Jedinou nadějí na záchranu může být nová zakázka - chránit hollywoodskou hvězdu Jacka Stapletona před jeho stalkerkou a předstírat, že je jeho přítelkyně. Na Hannu tak čeká pořádná výzva a pár týdnů na farmě se sex symbolem všech žen. Podaří se jí udržet své city na úctě a do Jacka se nezamilovat?

Bodyguardka je samostatně stojící román pro ženy z pera Katherine Center. Ač samotná anotace na první pohled působí jako zápletka z nějakého krimi thrilleru, opak je pravdou. Samotné téma stalkingu je spíše okrajové a ač tu jedno napínavé vyvrcholení, při kterém jde o život, máme, působí na pozadí. Až na pár výjimek se celý příběh nese v pozitivním a pohodovém duchu. Pozornost je věnována především romantice a postupně se rozvíjejícímu se vztahu Jacka a Hanny. To doplňuje i dějová linka zaměřená na rozvoj obou hlavních hrdinů a to, jak se vyrovnávají s minulostí. V případě Hanny jde o workoholismus a pojetí lásky, u Jacka zase pocit viny a ztráta vlastního bratra a těžká nemoc jeho matky. Celá kniha tak působí velmi komplexně a dynamicky. Autorčin styl psaní je velmi svižný a čtivý, k čemuž pomáhají i krátké kapitoly. Líbit by se mohl i čtenářům, kteří romantice příliš neholdují. Je to nenásilné a velmi příjemné. 

Ale Jack byl sebevědomí samo. "Mně věřit budou."

"Jak to?"

"Seš přesně můj typ."  

"The Bodyguard" by bookshelfsketch
Postavy jsou jedním z nejdůležitějších prvků celého příběhu. Jak jsem již zmínila, je velmi fascinující sledovat, jak se Hanna i Jack postupně rozvíjí v závislosti na tom druhém. Ač mi byla Hanna sympatická už na samotném začátku, její nové já na samotném konci bylo ještě lepší. To samé platí i o Jackovi. V jeho případě se mi moc líbilo vtipné zakomponování iluzí, které normální smrtelníci mohou o hercích mít. Co se týče vztahu Jacka a Hanny, byla jsem velmi spokojená. Byla mezi nimi viditelná chemie. A spicy scény? Povedené, nenásilné a vlastně i přístupné pro náctileté. Autorce se povedlo vytvořit i pár záporáků, z nichž mezi mé nejoblíbenější rozhodně patří Jackova stalkerka - ta ženská vlastní corgi

A nakonec mé vlastní dojmy. Dostala jsem přesně to, co jsem od knihy čekala. Naprosto ideální na jeden-dva večery, kdy potřebujete vypnout. Autorčin styl vyprávění mi neskutečně sedl a byla jsem vážně zvědavá, kam až se Jack s Hannou posunou. Jejich špičkování a humor byl velmi osvěžující, dokonce jsem se i nahlas zasmála. Nic nemohu vytknout ani romantice, za mě skvěle zvládnuté a uvěřitelné. A ač jsem už díky samotnému názvu čekala trochu víc toho "thrilleru", nakonec mi to vůbec nevadilo. Roztomilé to bylo i tak!

Bodyguardku bych doporučila všem, kdo hledají příjemný a pohodový příběh s nenásilnou romantikou, trochou thrilleru a dvou lidech s bolem v srdci.

Celkové hodnocení: 4 z 5 hvězdiček

Děkuji společnosti albatrosmedia.cz za poskytnutí reading copy. 

Více o knize ZDE

Zdroje:

Anotace a obálka

Žádné komentáře:

Okomentovat