Stránky

úterý 14. listopadu 2023

Pět tipů na Vánoční dárky z AM shopu + speciální blogerský kód!

Každý jistě před Vánoci přemýšlí, co hezkého koupit ať už sobě či svým nejbližším. A občas je ta inspirace fakt potřeba. Rozhodla jsem se tedy s Vámi podělit o tipy na pět knih či sérií, které se mi vážně líbily a rozhodně bych je doporučila dál! Na konci článku také naleznete dalších pět tipů na tituly, které jsem již doporučovala před týdnem ve stories na svém Instagramu. A jelikož jde o spolupráci s eshopem společnosti Albatrosmedia, najdete zde knihy právě od nich! A aby toho nebylo málo, mám pro vás z AMka i speciální blogerský kód, přes který můžete nakoupit levněji, s poštovným zdarma a navíc získat i speciální poukázku na další nákup. Více informací naleznete v dalším odstavci! 

Slevový kód VANOCE23 můžete využít na veškerý sortiment na albatrosmedia.cz v období od 1.listopadu do 20.listopadu včetně. Jde o 25 % z nákupní ceny knihy a poštovné zdarma a platí při nákupu nad 399 Kč. To ale není všechno! Čím je tak speciální? Pokud splníte všechny předchozí podmínky (tedy cena nákupu a období), do 10.prosince obdržíte na e-mail speciální dárkový poukaz v hodnotě 300 Kč, který můžete využít při dalším nákupu na AM shopu při nákupu nad 300 Kč. No nezní to lákavě? Můžete v klidu a levněji nakoupit vánoční dárky pro své blízké a navíc i ušetřit! Pro ty zapomětlivé přidávám i grafiku se shrnutím, kterou jsem sdílela i na na svém IG. 


A abych to příliš nezdržovala, rovnou vám tu ukážu pět knih či sérií, které bych ráda doporučila! Pokud vás daný titul zaujme, můžete se proklikem na odkaz rovnou dostat na jeho prodejní stránku.


1. Laskavý jed (trilogie)

Jako první jsem si pro vás vybrala rovnou celou trilogii v žánru young adult. Ač na první pohled působí jako každá druhá YA, byla jsem vážně mile překvapená. Jde o napínavý a strhující příběh o přežití v nehostinné poušti. Najdete zde plno intrik, hate to love romantiku a spoustu dalších věcí. Velmi příjemně mě překvapila i hlavní hrdinka Zahru, která se ničeho nebojí a tvrdě bojuje za to, aby se opět mohla shledat se svou rodinou. Zaujal mě i systém magie. V češtině byly zatím přeloženy pouze dva díly, na ten třetí se teprve čeká. 

Více o knize ZDE


2. Tajný život úhořů

Možná si říkáte, proč vám doporučuji nějakou random knihu o úhořích. Ano, čtete správně. Vyslechněte mě! Tohle byla absolutní pecka! Ačkoliv podobné knihy prakticky vůbec nečtu a držím se beletrie pro náctileté, u téhle jsem díky skvělým recenzím udělala výjimku. Čeká na vás strhující vyprávění, ve kterém se osobní vzpomínky a vyprávění autora (nejen) o úhořích mísí s vědeckými fakty a studiemi o životě těchto vodních živočichů. Věřte mi, úhoři nikdy nebyli tak sexy jako teď!

Více o knize ZDE



3. Až uvidíš moře 

Dalším doporučením je strhující a nezapomenutelný román založený na reálných historických událostech, o kterých se v našich končinách moc nemluví, ačkoliv je to vážně potřeba. Občanská válka v Řecku na konci čtyřicátých let minulého století totiž přinesla do tehdejšího Československa celou řadu řeckých uprchlíků. Jejich potomci mezi námi žijí dodnes, a i přesto spousta Čechů nemá nejmenší tušení, jaké těžkosti si jejich rodiče či prarodiče museli vytrpět. Kniha sleduje příběh jedné rodiny od začátku války až po současnost. Místy velmi nepříjemné a těžké čtení, ale nemohla jsem se odtrhnout.

Více o knize ZDE


4. Láska & gelato

Nesmím zapomenout ani na nějakou tu romantiku. Už předem říkám, že nejde o nic světoborného a rozhodně tomu nechybí klišé momenty a podobně. ALE! Tahle kniha se odehrává ve Florencii, do které jsem se po dočtení absolutně zamilovala a pár měsíců poté se do ní i vypravila. Moje láska stále trvá, je to asi nejhezčí místo, na kterém jsem kdy byla. V knize navíc nenajdete pouze lásku, ale i příběh o hledání svých kořenů a sebe sama. Zní to suprově? Tak to zkuste! V překladu u nás navíc vyšly i volně navazující companion knihy, které se zaměřují na vedlejší postavy z této knihy. 

Více o knize ZDE


5. Každé srdce je branou

A nakonec tu mám svou velmi oblíbenou sérii, na kterou nedám dopustit. V překladu u nás sice vyšel jen první díl (a nemyslím si, že tomu v budoucnu bude jinak), to ale nevadí. Není úplně nutné číst další knihy, ale silně to doporučuji, pokud nemáte problém s angličtinou. Je to čtení na jedno odpoledne. A co vám Každé srce může nabídnout? Velmi osobitou a temnou atmosféru školy pro "nadané" děti, které jako malé objevily dveře a zmizely do jiného světa a po letech se vrátily zpět, změněné a neschopné žít normální život. Hlavní hrdinka prvního dílu se snaží do světa za dveřmi vrátit, a to za každou cenu. Kdo stojí za vraždami, které hluboce otřesou celou školou?

Více o knize ZDE


A pro ty, kteří mě nesledují na Instragramu, zde mám i pět doporučení, které jsem postovala právě tam:


Žádné komentáře:

Okomentovat