pondělí 20. srpna 2012

Interview se Susan Dennard

Konečně se i u mě můžete dočkat nějakého toho rozhovoru s autorkou. A tou není nikdo jiný než Susan Dennard, která se pyšní svým debutem Something strange and deadly ze série Something strange and deadly, který vyšel 24. července 2012 a je k dostání na Bookdepository. Susan byla tak milá a odpověděla mi na nějaké otázky.

O autorce (z jejího webu):

 Jsem 28-letá čtenářka, spisovatelka, milovnice zvířat a jedlík sladkostí. Chtěla jsem být mořským biologem, ale teď píšu knihy. A nejenom knihy o rybách, ale i o drsňačkách.

Žiju v Německu se svým francouzským manželem a irským setrem. Více se o mně můžete dovědět na twitteru, facebooku nebo Goodreads.


Můj debut, Something strange and Deadly, bude k mání u HarperCollins 24. července a nikdy byste nevěřili, jak jsem za to vděčná.

Autorka dále chystá pokračování k Something strange and deadly, a to A darkness strange and lovely.



Pokud se chcete dovědět více o Susan, navštivte její webovky zde.

Something Strange and Deadly (Something Strange and Deadly #1)Something strange and deadly 
(překlad anotace z Goodreads):

Píše se rok 1876 a v ulicích Philadelphie se prohání něco nespoutaného a divného, mrtvého...

Eleanor Fittová se má čeho obávat. Její bratr zmizel, její rodina prochází těžkými časy a její matka nutí Eleanor k svazku s nějakým mladým a bohatým mužem. To je ale nic v provonání s tím, co Eleanor četla v novinách... 

Mrtví povstali ve Philadelphii.
  
Po děsuplném útoku obdrží Eleanor dopis od svého bratra, který jí doručí zombie.

Ten, kdo kontroluje armádu mrtvých se zmocnil také jejího bratra. Pokud ho chce Eleanor najít, bude se muset odvážit do laboratoře dobře známých Lovců duší, kteří chrání město před nadpřirozenými vlivy. Během času, který Eleanor tráví s Lovci duší, včetně jejich nesnesitelného ale úžasného vynálezce Daniela, je situace horší a horší. Nejen Eleanořina reputace je na hraně, ale i celý její život visí na vlásku.


Pokud se chcete dovědět více o Something strange and deadly, navštivte knižní stránky zde.
Trailer:



A zde přikládám samotné mini-interview:

1. Kde jsi hledala inspiraci pro SOMETHING STRANGE AND DEADLY?

 Nápad na SOMETHING STRANGE AND DEADLY pochází ze sna, ve kterém zmizel můj bratr a já jsem věděla, že bych měla udělat něco, abych ho dostala zpět - dokonce se připojit ke skupině vyvrhelů. Sen mě pronásledoval několik dní, a tak jsem ho nakonec rozvinula v plný příběh.

2.Máš nějakou představu o tom, co budeš psát dále, po dopsání SOMETHING STRANGE AND DEADLY?

Uhm.. Právě jsem někde v polivině psaní posledního dílu SSAD. Poté nejspíše dokončím knihu, kterou mám z velké části napsanou. Jmenuje se Screechers - je to první díl z impozantní fantasy série.
 
3. Jací jsou tvoji oblíbení autoři? 

Je jich tolik! Zmíním některé z mých oblíbených: Ursula K. Le Guin, Garth Nix, Lloyd Alexander, Susanna Clarke, E.M. Forster, Agatha Christie a Robin Hobb.
 
4.Jaké je nejšílenější místo, na které by ses chtěla podívat? 

Hmmmm - nejšílenější? Abych pravdu řekla, tak jsem vždycky chtěla navštívit islandské horké prameny uprostřed zimy. Oooch, nebo některý z ledových hotelů ve Skandinávii.


5. Máš nějaký vzkaz pro své české čtenáře?

Doufám, doufám, DOUFÁM, že si knihy užíváte. Česká republika je jedním z míst, na která bych se chtěla podívat před tím, než zemřu. Takže mi držte palce, abych se k Vám dostala co nejdřív.


Omlouvám se za překla, ale snažila jsem se co nejvíc to šlo :) 


Žádné komentáře :

Okomentovat