neděle 2. září 2012

Blog tour - Místo pro čtení


Vítejte na druhé zastávce v první česko-slovenské blog tour, kterou pořádá Kath. A o co tu vůbec jde? Každý den je na řadě jeden bloger se svým příspěvkem, ve kterém nám ukáže odpovědi spisovatelů na různé otázky. Ale nezdržujme a přejděme k mým odpovědím.

Zaměřila jsem se na to, na jakých místech naši oblíbení spisovatelé všeobecně čtou a jaké bylo nejneobvyklejší místo, na kterém kdy četli. A tady máme otázky:



1. Na jakých místech obvykle čtete knihy? 


2. Jaké je nejneobvyklejší místo, na kterém jste si kdy četli?

Kendare BlakeKendare Blake (autorka Anna Dressed in Blood)

1. Knihu mám u sebe neustále, nezáleží na tom, kam jdu. Čtu během přestívek, jednání nebo když čekám v autě na své přátele. Samozřejmě také čtu doma po večerech.

2. Nejneobvyklejší místo? Nemyslím si, že bych četla na nějakých divných místech!


Jill HathawayJill Hathaway (autorka Vidím to, co vrah)

1. Obvykle si čtu v posteli nebo po práci.

2. Předpokládám, že nejneobvyklejší místo, kde jsem si četla, by bylo v domě mého kamaráda, když se všichni ostatní koukali na film. Bylo to ode mě dost neslušné!





Kristen SimmonsKristen Simmons (autorka Article 5)

1. Obvykle si čtu v posteli.

2. Nejneobvyklejší místo, na kterém jsem si kdy četla, bylo ve výtahu, když jsme se zasekli mezi patry! V té chvíli jsem byla děsně ráda za to, že má
m s sebou v kabelce knihu.




Leah BobetLeah Bobet (autorka Above)

1. Nejvíce si čtu v posteli, těsně před tím, než jdu spát - zpomalí to můj mozek, takže neprobdím celou noc kvůli nespavosti - takže většina mého čtení se odehrává půl hodiny nebo hodinu pžed tím než jdu do postele a spát. Je tu ale jedna nevýhoda: Když čtu nějakou doopravdy skvělou knihu, kterou nemohu odložit, tak jsem klidně vzhůru půl noci, jen abych jí dočetla.

2. Na zadním sedadle auta mých rodičů, kteří řídili na Magnetickou horu v Monctonu v Novém Brunswicku. Je to turistická atrakce: hora, kde krajina tvoří optickou iluzi, že jdete do kopce, i když doopravdy jdete tak nějak z kopce. Voda v příkopu na kraji silnice teče také do kopce - musíte jet doopravdy podél toho všeho a tak dále. Bylo mi asi okolo sedmi a fakt mě nudilo být v autě. A tak když moji rodiče křičeli "Hej, podívej se na tu nádheru", já jsem měla zabořený nos do knihy. A to jsme k té turistické atrakci jeli přes půl dne!


Michelle MadowMichelle Madow (autorka Remembrance)

1. Obvykle si čtu knihy v posteli. Ráda si zalezu pod peřinu s úžasnou knihou - je to tak útulné!

2. Nejneobvyklejší místo, kde jsem si četla, byl určitě bar, kde jsem byla se svou rodinou, která sledovala v televizi fotbal. Nudila jsem se a kniha, kterou jsem zrovna četla, byla prostě úžasná. Tak jsem si našla volný stůl a četla jsem si namísto sledování hry. Hodně fotbalových fanoušků v baru si mysleli, že jsem FAKT divná!



Jessica KhouryJessica Khoury (autorka Origin)

1. Čtu všude, kde se dá! V autě, posteli, venku. Nejraději si ale čtu ve vaně!









Francisco X. StorkFrancisco Stork (autor Marcela ve skutečném světě)

1. K tvé otázce: Mám doopravdy krásné staré kožené křeslo ve svém domě, kde si rád čtu. Je blízko krbu, takže je mi teplo během studených zim v Bostonu, kde žiju.

2. Nejšílenější místo, na kterém jsem kdy četl, je domek na stromě, který jsem měl, když mi bylo deset. Rád jsem tam chodil a četl si tam.






Renata Štulcová (autorka Rafaelovy školy)




1. Knihy čtu na různých místech, spíše záleží na tom, zda mám na čtení čas. Takže s sebou vozím knihy nejen na cesty vlakem, kdy jedu na besedu se čtenáři, ale také si nosím knihu na zahradu, do čekárny k lékaři, dokonce i ke kadeřnici. Doma čtu většinou u stolu v kuchyni, někdy si hodím i nohy na stůl a čtu a čtu.
 
2. Nejneobvyklejší místo ke čtení? Sporák, tedy - na sporáku vřela polévka, kterou bylo nutno míchat, a já dočítala napínavou knihu od Umberta Eca, kterou jsem prostě musela dočíst. A tak jsem pravačkou míchala a přitom v levačce držela knihu a četla. :-)



Megan CreweMegan Crewe (autorka Tak padne náš svět)



1. Nejčastěji čtu knihy když cestuji veřejnou dopravou do a z mé práce nebo z náhodných pochůzek, které musím oběhat. Je to ten nejlepší čas, protože není moc věcí, které bych tam "mohla" dělat, a tak se můžu doopravdy soustředit na čtení knihy bez toho, abych se strachovala o ostatní povinnosti, která často musím udělat, když jsem doma.


2. Čtu knihy naprosto všude - nosím nějakou vždy s sebou pro případ, že bych měla volnou chvilku. A tak mi nedělá problém číst knihy během stání ve frontě do banky nebo obchodu nebo při čekání na kamaráda v restauraci, nebo na koncertě 

či v kině a divadle, když čekám na začátek představení.


Wendy HigginsWendy Higgins (autorka Sweet Evil)



1. Čtu všude - v autobuse, posteli, na hřišti, kde si hrají děti, na pláži, v autě během výletů (ne, když řídím, LOL, na parkovišti, když čekám na své děti... Čtu prostě všude :)

2. Nejspíš na parkovišti, když moje dcera byla na baletu. Studio bylo tak přeplněné, že jsem raději zůstala v autě a četla si. 




Barbora Tuzárová (autorka Nikdy nepřestávej věřit)

1. Kde obvykle čtu? Myslím, že v tomhle jsem stejná, jako všichni ostatní. V posteli po probuzení, ve škole pod lavicí, odpoledne na gauči, večer ve vaně, když jsem ještě neměla řidičák, tak autobusem po cestě do školy i zpět. Zkrátka - kdykoliv se dalo, a bylo úplně jedno, kde jsem zrovna byla.

2. Co se týče místa nejzajímavějšího - troufám si říct, že je trochu pohádkové. Jak asi tušíte, bude mít co dělat s cestováním, a vzhledem k tomu, že je můj tatínek námořní kapitán, jedná se dokonce o cestování plavmo. Před šesti lety jsme přeplouvali z Chorvatska do Itálie a plulo se i v noci. Držely se hlídky. Ale protože mají dnešní plachetnice kormidla schopná automatického řízení, samozřejmě jsem si nahoru na palubu tahala svoje oblíbené knižní příběhy, které uprostřed moře pod hvězdami získávaly ještě větší kouzlo...:)



Lauren OliverLauren Oliver  (autorka Deliria, Chvíle před koncem...)

1. V posteli, před spaním!

2. Bohužel čtu obvykle na normálních místech - stočená v křesle, posteli, gauči nebo ležící na pláži nebo u bazénu.. nebo na letišti při čekání na odlet. Prostě kdykoliv, když mám volnou chvilku!









A kam dál? Hopněte na další zastávky blog tour!



6 komentářů :

  1. na niektorých odpovediach som sa naozaj zasmiala:)

    halo halo aj my sa zúčastnujeme, tá malá časť zo slovenska -wave- ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj :D Díky za upozornění, přepsala jsem to ;) Jsem nějak asi nemyslela :D

      Vymazat
    2. nuž jen nás tak málo, že nás ani od zeme vidno nieje :D

      Vymazat
  2. Moc pěkné odpovědi! Nejvíc se mi asi líbila odpověď Michelle Madow, fotbal taky nesleduju a chápu, že to prostě nevydržela a musela si číst :D

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná otázka a ty odpovědi mě strašně moc bavily číst!! :))
    Dokonalej článek ♥ Hrozně moc se mi líbí :)) Ta otázka je opravdu skvělá! :-)

    OdpovědětVymazat
  4. wau na plachetnici! to by bolo skvelé 8) ale pri kukaní fitbalu - ten hluk...to by som nedokázala čítať 8D
    pekné odpovede 8)

    OdpovědětVymazat