čtvrtek 6. září 2012

Dopisy hrdinům IX.


Chtěla bych se přidat k novému čtvrtečnímu meme, ktero pořádá Awekki.

Cílem tohoto meme je napsat fiktivní dopis nějakému knižnímu hrdinovi. Skvělý nápad!
 
Dnešní fiktivní dopis poputuje samozvanému prezidentovi Nového světa, starostu Prentissovi, který pochází ze série Chaos od Patricka Nesse.
 
Starosto Prentissi,
 
už od začátku si vyjasněme to, že Vás nehodlám nazývat prezidentem. V mých očích nemáte větší hodnotu než ten nejubožejší sedlák. Mohla jsem si vybrat kohokoliv z Nového světa na dopisování. Volba ale padla na Vás, protože bych si ráda postěžovala na pár věcí. Tak za prvé - jste tyran. To, že dokážete ovládat lidi a ztišit svůj hluk z Vás sice dělá naprostého borce, ale mám takový dojem, že je to stejně jen zástěrka pro to, čím jste ve skutečnosti - psychopat. Ani nevíte, jak moc podobní si v některých věcech jsme - pokud bych se jednou dostala do Nového světa, byly by z nás nepřátelé na život a na smrt. Jsem totiž místy také diktátor. To ale nehraje vůbec žádnou roli.
 
Takže hele, vy samozvaný prezidente, koukněte táhnout pryč. To, že jste několikrát zachránil Todda a choval se k němu vlídně vás nezachrání! Víte vůbec, co jste to provedl Davymu? Ano, Davy... Občas to sice byl pořádnej spratek, ale Váš syn mi vážně přirostl k srdci. Nebyl tak rozpolcenej jako ten šílenec Todd a časem se z něj stal poměrně slušný chlapec. Možná, že kdyby nebyl knižní, tak bych se dokázala představit po jeho boku. To by se ale stejně nikdy nestalo, protože mít tchána jako jste Vy.. to bych se raději odpráskla. Zradil jste vlastního syna a udělal jste mu to, co jste udělal. Nikdy Vám to neodpustím, nikdy. Zároveň jste zatáhl Sádráky do boje. Pokud se to tak vezme kolem, jste jen prachobyčejnej mizera, kterej touží po moci. To se Vám ale nepovede.
 
Jsem tu totiž já a věřte mi, že já bych dokázala Nový svět vést lépe než vy. Žádná válka, pěkně s Davym. Ráda bych Vám popřála to, abyste se udusil vlastním svědomím.
 
S "přátelským" pozdravem
 
Vendea
 
 

1 komentář :

  1. Chaos jsem nečetla, ale dobře ty! Pěkně jsi mu to natřela :D :D

    OdpovědětVymazat