úterý 23. července 2013

Recenze - Alchymie věčnosti

Alchymie věčnosti (Inkarnace, #1)Anotace

Serafina už zažila leccos. Na zemi strávila celých šest set let. Věčný život a bohatství mají ovšem vysokou cenu - životy nevinných lidí. Její přítel Cyrus před stoletími objevil alchymistickou metodu, která umožňuje duším střídat těla. A Serafina teď už není schopna nést vinu za to, co provádí… Rozhodne se Cyruse opustit, utéct od něj a zemřít. Do cesty se jí však připlete šestnáctiletá Kailey a Sera je zničehonic v životě dívky, o které nic neví, a musí předstírat pravý opak. A její touha zemřít je najednou mnohem menší…

Proč jsem si knihu vybrala

Na Alchymii věčnosti mě nalákala především recenze Terky na GoodReads, kde knihu poměrně chválila. Alchymie vypadala jako příjemná jednohubka se zajímavým názvem celé série, a tak jsem se nechala překecat vlastním svědomím a po knize jsem sáhla.


Trailer



Něco málo k obálkám 

The Alchemy of Forever (Incarnation, #1)The Alchemy of Forever

Obálka české Alchymie je hodně zvláštní a člověk si na ní musí nejprve zvyknout. Zpočátku se mi moc nezamlouvala, ale postupem času jsem si jí oblíbila. Ta fialová barvička je prostě luxusní. Pokud jde o zahraničí, tak u mne vede anglický hardback s obličejem slečny, růžová verze je sice také celkem povedená, ale na tu tmavš vedle nemá.

The Alchemy of Forever (Incarnation #1)Everlight: Das Buch der Unsterblichen (Incarnation, #1)

Další verze Alchymie je hodně zajímavá - námět je samozřejmě z knihy. Obálka je vskutku tajemná a dívka připravená na pád je trochu děsivá. Němci pak vsadili na květinové motivy - obálka není špatná, ale na originál stále nemá.

Hodnocení

Dream on | via Tumblr
Serafina obývá Zemi už přes 600 let. Její přítel Cyrus vymyslel způsob, jak oddělit duši od těla a žít věčný život pomocí střídání těl, která se ale brzy opotřebují. Sera je už unavená životem lupičů těl a rozhodne se opustit Cyruse a vydat se na novou cestu - zemřít. Vše se ale změní po střetu s šestnáctiletou Kailey, v jejímž těle se Sera nedopatřením ocitne. Dokáže životem unavená dívka najít novou sílu žít a oprostit se od minulosti a utéct před Cyrusem, který jí neustále hledá?

Alchymie věčnosti je prvním dílem ze série Inkarnace z pera Avery Williamsové. Autorka čtenářům přináší magický příběh s nádechem romantiky, který je skvělou jednohubkou na jedno odpoledne. Děj je velmi čtivý a ubíhá hodně rychle. Celá zápletka je vlastně celkem jednoduchá,  v těch správných okamžicích je kniha akční. Na své si přijdou i milovníci romantiky. Mimoto autorka děj oživuje flashbackem do minulosti, takže si čtenář utvoří jakousi představu o tom, jak se hlavní hrdinka asi cítí.

Všechno, dokonce i já a jednoho dne i Charlotta, musí dojít svého konce.

:O
Velkým plusem celé knihy jsou uvěřitelní hrdinové. Hlavní hrdinka Sera je sympaťačka, s kterou se spousta dívek zajisté sžije - uvěřila lásce a jen ze strachu neopustila Cyruse. Osud se k Serafině ale nezachoval moc hezky a ve chvíli, kdy učinila obrovský krok, je nucena se vrátit do života.

Během celé knihy můžeme sledovat Serafinin psychický vývoj a její schopnost přizpůsobit se. Dále tu máme jejího majetnického přítele Cyruse, který se choval jako pěkný padouch, který je odhodlaný získat zpět to, co mu patří. I přesto, že se Cyrus chová doopravdy zle, jsem mu vlastně rozuměla. Opuštěná dušinka, která touží po moci a lásce. V porovnání s Noahem je Cyrus obyčejný superpadouch. To ale dodává celé knize tu správnou šťávu a posouvá ji na novou úroveň.

Alchymii věčnosti bych doporučila všem milovníkům paranormálních příběhů, kteří hledají příjemnou oddechovku, která zahřeje u srdíčka. Alchymie je skvělým rozjezdem pro tuto sérii a jsem vážně zvědavá, jak celý příběh dopadne v Nejistém zítřku, který by měl u nakladatelství CooBoo vyjít v září 2013.

Celkové hodnocení: 82 %

Děkuji nakladatelství CooBoo za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Stručné, ale velice výstižné, hlavní hrdinka není žádné ořezávátko a celá Alchymie je prostě pecka :)
    Krásná recenze :)

    OdpovědětVymazat
  2. Krásná recenze.
    Knihu jsem četla nedávdo a musím říc strašně se mi líbila,byla to příjemná oddechovka.

    OdpovědětVymazat