pátek 2. srpna 2013

Recenze - Fallen Too Far

Fallen Too Far (Too Far, #1)Anotace

Je jí pouhých devatenáct.

Je dcerou jeho nevlastního otce.

Stále je nevinná a naivní, i přesto, že se poslední tři roky starala o svou nemocnou matku.

Pro dvacetiletého Rushe Finlaye je jedinou věcí, která kdy byla mimo jeho ligu. Díky třem věcem mu nikdy nikdo neřekl ne - díky penězům jeho otce, zoufalosti matky, která se snaží vydobít jeho lásku a jeho šarmu.

Blaire Wynn opustila malý domek v Alabamě poté, co zemřela její matka. Nic jí nezbylo, a tak je nucena se nastěhovat k otci a jeho nové ženě do plážového domku na pobřeží Floridy. Není vůbec připravena na takovou změnu životního stylu a ví, že do tohoto světa nikdy nezapadne. A pak je tu její sexy nevlastní bratr, s kterým ji ponechá o samotě, zatímco sám si odjede s manželkou na prázdniny do Paříže. Tak, jak je Rush úžasný, je i rozmazlený. Pomalu se ale Blaire dostává pod kůží. Blaire ví, že Rush pro ní není ten pravý a že nikdy nebude nikomu věrný. Je mimo a má tajemství, o kterých Blaire ví, že je nikdy neodhalí... Ale i přesto, že tohle všechno ví...

Je tu velká šance, že mu Blaire propadne.


Proč jsem si knihu vybrala

Za to může Melody. Pouze a jenom Melody, která mi knihu pořád předhazovala. Nakonec jsem si řekla dost. A pustila se do ní. Díky Míše* jsem měla trochu strach pouštět se do Abbi, protože se jí moc nelíbila. Ale vše je jednou poprvé, ne?

Něco málo k obálkám

Rush of Love - Verführt (Too Far, #1)Fallen Too Far (Too Far, #1)

Pořádně nevím, co si o obálce FtF myslet. Není vyloženě špatná, ale nějak mi moc nesedí to barevné rozložení. Asi jsem divná. Německá obálka mne zanechala v záchvatu smíchu. Rush of love? Really? Jinak ale není zas tak špatná.. Nejvíc se mi asi líbí britská verze. Mám ráda boty a tahle je prostě nádherná.

Hodnocení

hair
Blaire zůstala bez peněz - pouze s autem, zbraní a několika svršky. Po smrti své matky byla donucena prodat domek a nedobrovolně využít nabídku nastěhovat se k otci, kterého už dlouho neviděla. Blaiřin otec si stihl už najít novou rodinu - Blaire tak získává novou macechu a nevlastního bratra - Rushe.

Rush je typický sukničkář. Holky v posteli střídá jako na běžícícm páse a využívá peněz svého mediálně známého otce. Blaire ví, že do nové společnosti nemá šanci zapadnout - to samé si myslí i Rushova sestřička Nan, která Blaire z duše nenávidí. Dokáže se nevinná Blaire držet od svého nevlastního bratra dál, aby nerozpoutala totální chaos?

“You want to know what happened? YOU happened Rush. That's what happened.”

Untitled
Fallen Too Far je prvním dílem trilogie Too Far z pera Abbi Glines, kterou můžete znát například díky sérii Existence. Fallen Too Far je typickým zástupcem contemporary romancí - vše se točí kolem románku mezi prostou dívenkou a totálním nabušencem a wallbangerem. Nespornou výhodou celé knihy je to, že se velmi dobře čte, děj má spád a angličtina je poměrně lehká. Fallen Too Far je dalším velkým klišé příběhem, který vás ale stejně nejspíš dostane. Mimo scény nabité erotickým napětím (často jsem si říkala, jestli to není jen sranda) tu máme i rozervané hrdiny, kteří proti sobě bojují a řeší samé nesmyslné trable.

Velkým mínusem byli bezesporu hrdinové. Blaire jsem si vlastně oblíbila, což je u blond hrdinek docela vzácnost. Sice se místy chovala doopravdy hloupě, ale nevadí. Překousla bych to. Ten, díky komu jsem si rvala vlasy, byl Rush. Velká většina čtenářek bude áchat a ochat nad tím, jak je Rush vlastně úžasný a krásný. Vážně? Měla jsem občas dojem, že se Blaire baví s tupým opičákem, který si příšerně protiřečí. Sice mluví o tom, jak je Blaire děsně nevinná a jak se jí nechce dotknout.. Ale víte co? To, co jí pak dělá, je krásným příkladem obyčejného debilismu.

“How about how the hell you're still a virgin at nineteen?" he said, turning his silver pools toward me.” 

Kdyby ho doopravdy zajímalo, jak se Blaire cítí, tak by nedělal to, co dělá. Přímo před jejíma očima. A věc, která mě dožrala? Proč, proboha, neřekne něco Nan? Tím se dostáváme k Nan. Jedna z největších slepic, který jsem kdy v knize viděla. Ta holka by se měla jít léčit... A je mi jedno, co se jí v minulosti stalo. Místy jsem jí podezřívala z incestu s Rushem... Celé to vlastně zachraňovali Woods s Grantem, kteří měli alespoň nějaký charakter.

Fallen Too Far je bezesporu jedno velké klišé, ale i přesto se mi příběh vlastně líbil a dobře se četl. Bude se líbit všem fanynkám velké lásky a vášně, která je ale spoutána nějakými pravidly. Třeba právě vás Rush naprosto okouzlí a srazí na kolena...

Celkové hodnocení: 77 %

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

Žádné komentáře :

Okomentovat