sobota 28. září 2013

Mé knižní série (3)



Cílem tohoto meme je ukázat a vyfotit knižní série, které máte kompletní nebo čekáte na vydání dalších dílů a zodpovědět na pár otázek. Toto meme má na svědomí Roxanne.


Jako třetí úlovek jsem si vybrala dvanáctidílnou sérii Příběhů o Darrenovi Shanovi od Darrena Shana

.

Jak ses o téhle sérii dozvěděla?

Sérii jsem objevila sama, díky naší školní knihovně na základce. Tuším, že jsem byla tak ve čtvrté třídě... Uviděla jsem Madame Oktu a od té doby jsem se stala závislákem na Darrenových knihách.

Kolik dílů jsi zatím stihla přečíst?


Všech dvanáct, a to prakticky už potřetí.

Co na tuhle sérii říkáš?


Já tuhle sérii miluju, jak už asi většina z vás stihla pochopit. Tahle série je unikátní a originální - upíři tu jsou zobrazeni jako "ti dobří". Navíc zápletka je naprosto boží a až do poslední chvíle nevíte, co autor provede. Shan umí dost nemile překvapit, což už znáte, pokud jste četli nějakou jeho knihu.


Který díl z celé série máš nejraději?

Čtyřku, pětku a šestku, i když od sedmičky je to taky dost nářez. Tyhle tři díly mám ale ráda z toho důvodu, že hrdinové jsou v Upíří hoře, poznávají zvyklosti upírů a je tam můj oblíbený blonďáček.

Jaká je tvoje oblíbená postava, proč?


Kurda Smolt. Kandidát na upířího knížete, úžasný blonďáček v modrém. Nevím, proč právě on... Ale svým způsobem mě děsně fascinuje. Jako další bych zmínila určitě Vandžu Pochoda, Lartena Hroozlyho a Gavnera Zurče.
Kterou postavu fakticky nemůžeš vystát?

Debbie. Tahle holka je naprostá blbka. Je mi jedno, že o ní Darren pořád básní a tak. Shanovy ženské hrdinky jsou obvykle silné a vyrovnají se mužům. Debbie je jenom ufňukaná nána, která hledá výmluvy.


Existuje nějaká scéna, na kterou jen tak nezapomeneš?

Je jich několik, ale už zas bych spoilerovala... Ale nevadí, určitě nezapomenu na ten konec dvanáctého dílu. NIkdy bych neřekla, že to může skončit zrovna takhle. Nikdy.

Když porovnáš originální a české obálky, které se ti líbí víc?



V případě téhle série jsem asi fanoušek těch našich. Ty zahraniční jsou dost zvláštní.

Která obálka se ti líbí nejvíc?


Lovci z přítmí. Miluju Suddovy hodinky.

2 komentáře :

  1. Haha:) Darrena jsem četla už hrozně dávno a smála jsem se Roxy, že ho tak zbožnuje, ale je fakt, že momentálně mě taky hrozně zaujal, ale pššt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ztroskotala jsi u třetího dílu, pfff někdy ti to ještě musím půjčit! :D

      A jo Debbie je děsná :D Ale ze začátku jsem ji ještě měla ráda :'D

      Vymazat