pondělí 25. listopadu 2013

Recenze - Pád

Pád (Bez dechu, #1)Anotace

Když Gabe Hamilton spatřil Miu Crestwellovou na galavečírku při příležitosti otevření jeho nejnovějšího hotelu, okamžitě věděl, že za to, po čem touží, skončí v pekle. Mia je přece mladší sestřička jeho nejlepšího přítele, jež vyrostla v překrásnou ženu. A Gabe čekal už tak dlouho.

Mia o Gabeovi sní už od doby, kdy se coby dospívající dívka zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Co na tom, že je Gabe o čtrnáct let starší? Mia ví, že je naprosto mimo jeho ligu, ale přesto ji přitahuje stále víc. Nyní je dospělá a nemá sebemenší důvod, proč své nejtajnější touhy neuskutečnit.

Gabe ji vtáhne do svého provokativního světa a Mia si uvědomí, že mnoho neví ani o něm, ani o tom, jak vzrušující jeho požadavky mohou být. Jejich vztah je intenzivní a vášnivý, ale ve chvíli, kdy překročí hranici dělící tajný poměr od něčeho mnohem hlubšího, hrozí, že se jejich vztah dostane na veřejnost – zradou mnohem intimnější, než si oba kdy dokázali představit.


Proč jsem si knihu vybrala

Kromě Wounded (která není jenom erotická) jsem žádnou eroťárnu ve stylu Fifty Shades a podobně nečetla, takže jsem chtěla něco vyzkoušet. Spíš jen ze zvědavosti, protože si moc nelibuji v knihách, které by neměly žádný děj. A tak jsem skončila u Pádu, který má zajímavou obálku a i samotnou anotaci.

Něco málo k obálkám

Rush (Breathless, #1)Éxtasis (Sin aliento, #1)

 Máme tu první druh obálek, a to ty s vodou. V různém zpracování, ale pořád voda. Ze všech třech obálek (včetně té naší) se mi asi nejvíc líbí ta naše. Asi to bude tím fontem písma a celkově i tou vodou. 

Geheim verlangen (Ademloos, #1)Obsessão (Breathless, #1)

A pak tu máme něco úplně odlišného. Nechápu, co má znamenat ta růžová hrůznost, ale k ději se to teda zrovna moc nehodí. Obálka vpravo je o poznání lepší, jelikož se aspoň hodí k anotaci a druhu knihy.

Hodnocení

Heels & Chains & 50 shades of grey | via TumblrGabe Hamilton je velmi úspěšný podnikatel s velmi tučným účtem a zářným vzhledem. Gabe může mít prakticky jakoukoliv slečnu, na kterou si ukáže. Kromě jedné - sestru jeho nejlepšího kamaráda Jace. Gabe vyrůstal spolu se svými nejlepšími kamarády - Jacem a Ashem, a tak viděl růst i Jacovu mladší sestru Miu, z které se stala nádherná mladá žena. I když je Mia o dost mladší, už od mala fantazírovala o tom, jaké by to bylo randit s Gabem. Byl pro ní něčím zapovězeným a nedosažitelným - až dosud. Na galavečeru k příležitosti otevření nejnovějšího Gabova hotelu se oba hrdinové setkávají a konečně se v jasném světle ukazuje, jak jsou na tom jejich city a vášně. Podlehne Mia a přistoupí na nebezpečnou smlouvu, ve které by se stala Gabeovou sexuální hračkou?

Pád je prvním dílem z erotické trilogie z pera Mayi Banksové. Každá kniha vypráví příběh jednoho ze tří úspěšných mladých milionářů - Gabea, Jace a Ashe. Pád nám přibližuje příběh prvního z nich - Gabea. Kniha zcela jasně patří do kategorie erotických románů, a tak je tedy zřejmé, že se kolem sexu a dalších praktik točí prakticky celý příběh. Mimo sexuální náplň ale kniha překvapivě sleduje i vyvíjející se vztah hlavních hrdinů v závislosti na ostatních postavách, což dodává příběhu alespoň nějaký děj. Kniha se čte velmi lehce a stránky ubíhají jedna za druhou. Mínusem by mohl být klišé konec, který celou atmosféru trochu pokazil, ale u podobného typu příběhu se tomu ani nelze divit.

Chtěl ji. A chtěl jí ukazát, jak moc ji chce.

Gabe Hamilton je milionář, který by mohl mít každou ženu. Pod tvrdou fasádou se ale skrývá i něco více, což odhalí objekt jeho zájmu, Mia. Gabe je sebevědomý, neoblomný, panovačný a vůdčí - Mia je jeho pravý opak. I když se snaží chovat jako samostatná emancipovaná žena, nechá se nakonec stejně ovlivnit svými dlouholetými city ke Gabeovi, které z ní dělají občas trochu naivní slečnu. Skvělým zpestřením jsou charaktery Miina bratra Jace a jeho kamaráda Ashe, kteří se stanou hlavními hrdiny v dalších dílech.

Secretly Submissive (Secretly_sub) Pád patřil k mým prvním erotickým románům, a tak jsem k němu přistupovala celkem bez očekávání. Překvapivě se mi kniha docela líbila (kromě Miiných scén s Gabem). Nejvíc jsem si užila scény, kde vystupoval Jace s Ashem. Prostě sympaťáci. I přes klišoidní zápletku má tahle kniha něco do sebe a bude vás možná i bavit (nečetla jsem Padesát odstínů šedi, takže nevím - Pád alespoň nemá vnitřní bohyni).

Pád je skvělou oddechovkou na jedno odpoledne. Doporučuji ji především čtetářům, kterým nevadí erotika a sex - nic jiného se od téhle knihy ani čekat nedá. Nenechte se odradit, třeba se právě vám Pád zalíbí.

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji nakladatelství Baronet za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. Výborně sepsáno! :) Děj je sice potřeba hledat lupou, ale není to špatné čtení ;-)

    OdpovědětVymazat