sobota 15. února 2014

Putování s knihami (1)




Zdravím vás, zvědavci. Máme tu první putování s knihami. Kdo viděl na FB, tak jsem si pro vás připravila něco na způsob Putovního knižního klubu, který v minulosti fungoval. Sešlo se mi už pár odvážlivců, kteří nabídli své knihy, takže můžeme začít. Ze začátku vám podám info a pravidla.

Info

Majitel knihy, který ji nabídl, knihu pošle prvnímu člověku, který se přihlásí spolu s deníčkem/notesem, do kterého budou čtenáři zapisovat své zážitky a postřehy. Spolu s knihou a deníčkem se bude také posílat vytištěný papír spolu s adresami všech účastníků. Každý účastník má na přečtení knihy určený limit, většinou 14 dní, během kterých musí knihu přečíst a zapsat své poznámky do přiloženého deníčku. Knihu spolu s deníčkem a papírem pak pošle dalšímu účastníkovi. Poslední účastník pak pošle deníček a knihu zpět majiteli, který si deníček ponechá.

Pravidla:
- Hlaste se jen pokud víte, že knihu stihnete přečíst a pošlete jí. Žádné podvody, prosím! Majitelé knih byli tak hodní, že dobrovolně nabídli svou knihu a také doufají, že se jim jejich miláček vrátí domů!
- Jste povinni hlásit jakékoliv ztráty - Česká pošta je tím vyhlášená, takže se neupejpejte, pokud vám kniha nepřijde.
- Každý čtenář mi napíše, jakmile mu kniha dorazí a jakmile jí odešle dalšímu člověku.
- Bližší pravidla naleznete na vytištěném papíře.
- Můžete se zúčastnit samozřejmě více čtení zároveň. Ale jen v případě, že to budete stíhat.
- Pokud se naplní kapacita u dané knihy, začíná čtení. O tom, jak a kde se kniha pohybuje, se můžete přesvědčit v tomto článku, který budu pravidelně updatovat.
- Kdo první přijde, ten první bere. Účastníky vybírám podle rychlosti.

A jak se přihlásit? 
- Pošlete mi na e-mail katerina.kopistova@seznam.cz mail, kde napíšete svojí přezdívku, knihu, kterou chcete číst a svoji doručovací adresu. Pokud jde o Slováky, tak ti budou mít nejspíš svoje čtení, pokud se nějaký Slovák nabídne a věnuje svoji knihu. Poštovné na Slovensko je od nás bohužel drahé.

Chci darovat knihu do čtení! Co s tím?
Pokud chcete poskytnout do budoucna knihu do čtení, není nic lehčího. Stačí vyplnit TENTO formulář.

Probíhající čtení:
- David Levithan - Boy Meets Boy (6/6)
- Michael Scott - Třináct relikvií (7/7)
- Kiera Cass - The Selection (7/7)
- Rachel Ward - Čísla (6/6)
- Marina (5/5)

A nabídka? Máme tu hned čtyři krásky, které se budou číst.

Cassandra Clare - The City of Fallen Angels

City of Fallen Angels (The Mortal Instruments, #4)The Mortal War is over, and sixteen-year-old Clary Fray is back home in New York, excited about all the possibilities before her. She’s training to become a Shadowhunter and to use her unique power. Her mother is getting married to the love of her life. Downworlders and Shadowhunters are at peace at last. And—most importantly of all—she can finally call Jace her boyfriend.

But nothing comes without a price.

Someone is murdering Shadowhunters, provoking tensions between Downworlders and Shadowhunters that could lead to a second, bloody war. Clary’s best friend, Simon, can’t help her—his mother just found out that he’s a vampire, and now he’s homeless. When Jace begins to pull away from her without explaining why, Clary is forced to delve into the heart of a mystery whose solution reveals her worst nightmare: she herself has set in motion a terrible chain of events that could lead to her losing everything she loves. Even Jace.

- Kniha je v angličtině.
- Věnovala jí Wayll
- Určeno pro CZ
- Počet účastníků: ?

Tahereh Mafi - Jsem zlomená

Jsem zlomená (Shatter Me, #2)Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku! 

Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku. A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné.

V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem

- Kniha je v češtině.
- Věnovala jí Mischelle Humble
- Určeno pro CZ
- Počet účastníků: 4/6

Joe Dunthorne - Ponorka

PonorkaOliver je zvídavý a jeho záliba ve slovnících a encyklopediích nezůstane bez následků. Jenže život je jinde. Přes nespornou inteligenci zůstává v mnoha ohledech překvapivě natvrdlý, dětsky naivní, ale mnohdy i bezcitný a sebestředný. Ačkoli se mu domýšlivě zdá, že má vše pod kontrolou a všemu rozumí, skutečnost jej stejně zaskočí... Jeho komentáře o rodičích i vrstevnících jsou ve své přemoudřelé přímočarosti neodolatelně vtipné. V tom připomínají slavný Tajný deník Adriana Molea, ovšem přesazený do britského Walesu konce 20. století.




- Kniha je v češtině
- Věnovala jí Fée
- Určeno pro CZ
- Počet účastníků: 4/6
- Recenze

24 komentářů :

  1. Skvělý projekt! Doufám, že se udrží a bude takových víc :)

    OdpovědětVymazat
  2. Můžu se jen zeptat ? Já nabízela Jsem Zlomená. Neplatí to ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Platí :) Mám jí v pořadníku, stejně jako pár dalších knih. Hnedka jak se naplní tyhle, tak přijdou na řadu další.

      Vymazat
    2. Aha, děkuji za odpověď :)

      Vymazat
  3. To je úžasný projekt! :D Škoda, že se nemůžu zúčastnit a knihu poslat .. :/

    OdpovědětVymazat
  4. Můžu ještě nabídnout knihu? Kam mohu nabídku poslat? :)

    OdpovědětVymazat
  5. A platí ten limit 14 dní? Nebo to je u každé knihy jinak? :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak o mé účasti víš, že? :)

    OdpovědětVymazat
  7. můžu se ještě přihlásit??

    OdpovědětVymazat
  8. Skvělý nápad! Marinu jsem četla a hrozně moc se mi líbila. Určitě se hlásím! ;)

    OdpovědětVymazat
  9. Škoda, já bych se přihlásila, ale budu asi měsíc mimo domov, takže by s tím byly komplikace nejspíš :) Mohla bych třeba něco věnovat, i když já se pohybuji v jiných žánrech trošku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není problém :) Ono stejně než se to k tobě dostane, tak to potrvá. Pokud bych tě hodila ke konci seznamu, tak by to bylo ok, ne? :)

      Vymazat
  10. Koukám, že je na některé knihy málo účastníků :(

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, vidím, že jsi aktualizovala seznam a chci se zeptat, jestli ti přišel mail k zapojení se čtení knihy Ponorka z mailu juliekrocova@seznam.cz. Neodepsala jsi mi, tak nevím, jestli ti e-mail přišel. Ozvi se mi prosím na blog. Díky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, psala jsem ohledně Ponorky, ale zatím se číslo účastníků nezměnilo, tak si nejsem jistá, zda email dorazil..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, jojo, vím o tom :) Jen jsem šíleně líná se do Ponorky pustit a aktualizovat články a tak, jak je teďka zkouškové... Slibuju, že se k tomu dostanu. Mail tu mám, jen jsem superextra líná

      Vymazat