sobota 22. února 2014

Report z Předpremiéry VA + VA srazu


Krásný den, knihomolové!

Je něco málo po půlnoci a já se kdovíproč rozhodla sesmolit nějaký ten článek o knižním srazu a předpremiéře Vampýrské akademie. Tak do toho a půl je hotovo!

Předsrazové nadšení. Že, Kath?
Sraz se konal ve čtvrtek 20.února 2014 v Praze, a tak jsem musela vynechat "skvělou" přednášku lexikologie a rétoriky, abych se tam dostala včas. A dokonce jsem nejela sama! Na dobrodružnou výpravu jsem se vydala spolu s Abyss a Amy (takhle si kazit vysokoškolskou morálku!). Naši spolucestující museli mít asi velkou radost (stejně jako cestou na Svět knihy, viď Amy?).

Do Prahy jsme ale všechny tři dorazily v pořádku. Jako správné knihomolky jsme zamířily ihned do Neoluxoru na Hlaváku, který je pověstný svými úžasnými slevami. A neodešly jsme s prázdnou! Já si odnesla skvěle vypadající Robokalypsu, Amy Železnou dceru a Vzpouru a Abyss kdovíco (že by nějaký díl ze Sester?).

Předfilmový sraz se měl konat v klubu A plus (někde na Florenci), takže jsme vyšly dost v předstihu, abychom ho našly (moje orientační schopnosti jsou dosti chabé, takže tak). Na místě už čekala Kath, která doplnila naši svatou čtveřici.

Amy doufá, že během
večera také potká nějakého Dimku,
Na místo dorazilo poměrně dost lidí (většinu jsem neznala). Freckles, Suši a spol. dorazily pozdě (chachá, kdo pozdě chodí, sám sobě škodí), a tak musely na samotku k samostatnému stolu. Po objednání kafe (nutnost) následoval velmi nápaditý a skvělý program vedený Olgou z Neoluxoru a Syki jako zástupce za Domino. Ještě před knižně-filmovým kvízem nám holky rozdaly nádherné plakáty a teamové placky, které nám jako správným fanynkám nesměly chybět.

Následovaly již výše zmíněné kvízy, ve kterých jsme mohli vyhrát filmové vydání knihy spolu s plakátem, a v druhém kvízu dokonce i osobitá zelená trička. Otázky byly místy vážně zapeklité, a sama se divím, že jsme toho daly tolik dokupy a podařilo se mi i něco vyhrát. I když zelenou nemám moc v oblibě, hardbackové vydání VA je celkem pěkné. Děkuji Olze a Syki za skvělý program, bylo to vážně vydařené.

Po tomto programu následovalo blogerské seznamování (škatulata, hejbejte se). Jsem dost líná osoba, a tak jsem nebyla tak akční jako moje kolegyně Abyss, která vystřídala snad všechny stoly. Pár lidí ale dorazilo k nám, a tak jsme ani já, Kath a Amy nepřišly zkrátka.


Filmové zpracování 



A pak přišel čas na filmové zpracování. Nebudu moc spoilerovat, ale řeknu vám jedno. Ze začátku jsem byla hodně překvapená. Na předpremiéru jsem ale šla s tím, že VA bude hlavně komedie. A taky, že byla. Hned ze začátku jsem se slušně bavila a místy jsem dusila smíchy. Nemít vedle sebe Amy a Freckles, tak nevím. Asi bych umřela smíchy. I když herci nebyli přímo podle mých představ, nakonec jsem byla spokojená. Danila se mi jako Dimitrij moc nelíbí, ale musím uznat, že svoje kouzlo měl. Hlavně, když mluvil rusky. Zoey Dutch je skvělá a pro Rose se narodila. Její hlášky patřily rozhodně k těm nejlepším. Trochu mě zklamala Lissa, zvláště ten její konečný projev (a ta její pusa) a Mia (ty panenkovský kudrlinky jsou kde?). A i když je ředitelka Kirová tak o třicet let mladší než v knize, slušně mě pobavila. Ano, některé scény byly úplně vymyšlené. No a co? Celkově film působil příjemně a i když to není tak, jak bych si to představovala, jako komedie s akčními prvky byl vážně skvělý.
Jaký Team jste vy? Já Adrian!

Největším oříškem byla cesta domů. Film skončil o hodně dřív, a tak jsme s Amy a Abyss letěly jako splašené na vlak. Na přesun jsme měly cca půl hodiny, i tak jsme ale přiběhly na poslední chvíli. Já si z cesty odnesla tuberácký kašel, ale vážně to stálo za to.

Takže? Celý sraz i předpremiéra se mi moc líbily, a tak doufám, že podobných akcí bude víc. Příště se snad zapojím aktivněji do diskuze a poznám vás, nováčky. Co třeba Svět knihy 2014? :)

6 komentářů :

  1. Doufám, že se na Světě knihy potkáme :D A samozřejmě taky team Adrian :))

    OdpovědětVymazat
  2. Na filmové zpracování VA se moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
  3. VA som nečítala, ale keď som s pozerala fotky z natáčania, tak to vyzerá celkom fajn.. )

    OdpovědětVymazat
  4. Tuberácký kašel stál za to :D Mě ještě teď bolí nohy!!
    Na Svět knihy jdu pomalým tempem :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Popis postav se 100% shoduje s tím, jak je vidím i já :D Film mě docela překvapil, bylo to zábavný, knížky jsou o něčem jiném a je vidět, že má film hlavně bavit, ale nebylo to vůbec špatný (nejlepší byly stejně scény s Dimitrijem a smích dívčí části publika :D)

    OdpovědětVymazat
  6. Tak, naschvál jsem si počkala, až budu moct odpovědět na tu otázku, který jsem team. A také bojuji jednoznačně za Adriana! Miluji týpky, co nejsou na první pohled hodný. A nevím proč si ho představuji jako hrozného pankáče, ať je popsán jak chce. :D
    Jsem ráda, že jsme se pozdravili a na Světě knihy nazdar! Možná tedy na tom dřívějším soukromém sraze, který by byl rozhodně super! ^^

    OdpovědětVymazat