neděle 13. dubna 2014

Hradecký aprílový knižní sraz - report


Tak jsem se rozhodla sepsat nějaký ten menší report ze včerejšího srazu v Hradci Králové, který byl pod hlavní taktovkou Abyss z Knižního nekonečna (a jakožto pomocnice).

Jak už asi víte z FB, pořád trpím na svoje záda, která se ne a ne uzdravit. Navíc jsem chytla ještě parádní rýmu s kašlem, takže jsem se musela nadopovat Coldrexem, abych na sraz vůbec dorazila. Nakonec se mi to ale povedlo a s optimismem jsem vyrazila na sraz. Jenom já můžu mít takové štěstí - poloprázdný vlak a zrovna ke mně si musí sednout školka! Fakt výborné!

Nakonec jsem ale úspěšně dorazila na místo srazu. První zastávkou měly být Laser Games. Byla jsem vážně ráda za svoji městskou kartu do MHD, protože když jsem viděla holky, jak se perou s kusovými lístky, musela jsem se jenom smát. Nakonec jsme ve složení já, Abyss, Will, Fí, Kath, Rachel a Nel-ly dorazily na místo. Laser games jsem nikdy nehrála, ale byl to vážně skvělý zážitek. Člověk by neřekl, jak se při tom naběhá. Sice jsem skončila poslední, ale co na tom? Voják ze mě prostě nebude. Níže se můžete podívat na výsledky. A abyste věděli, kdo je to ten Nill.... To je nová přezdívka Will, kterou nám přejmenovali.


Po úspěšném absolvování Laser games jsme se s holkami odebraly na hlavní nádraží, kde jsme nabraly Míšu, Doreu a Amy a vyrazily jsme na knižní nákupy. Úspěch slavily hlavně LK (jak jinak, že?). Po menší bookstore tour jsme dorazily k Salierimu, kde už čekala Yan-ny s Kačkou.


Abyss byla bůhvíkde, a tak jsme si objednaly samé dobroty. Nikdy jsem v Salierim nebyla, tak jsem se nechala ukecat Amy a zkusily jsme horké maliny se zmrzlinou a tamější oranžádu. Když se konečně naše ztracená organizátorka objevila (narozdíl od našeho jídla a pití), začal konečně náš dlouho připravovaný proslov (Abyss si dala vážně záležet!). Házelo se kostkami o pořadí na tahání obálek, ve kterých byly i nějaké ty ceny. Tady vypíchnu fakt, že Abyss je nejspíš Superman, když se jí podařilo vytisknout božské obálky se skvělými citáty. V balíčku také byly placky Knižního nekonečna, někde i záložky a nestereo úkoly (+ čoko beruška!). Tři šťastné výherkyně si mohly odnést i knižní ceny (gratulace Nillovi, Nel-ly a Amy!).


Po prohlédnutí obálek a podobně konečně dorazilo jídlo (mně a Amy samozřejmě se spožděním!). Salieri mě celkem překvapil, jahody byly vynikající! Po skvělé mňamce následovala hra Hádej kdo (knižní obdoba Time's upu), kde jsme ve dvojicích hádaly knižní hrdiny. Hra měla vážně úspěch a pár lidí to dokonale zabilo. Že, Amy? Alias jak funguje lidská mysl - Dimitrij z VA - nápověda: Rose a ...? Odpověď Rose a Jack! Takže vážění, máme nový pár! Rose, Jack a Dimitrij! A pak, proč se Titanic potopil.

Kath a její závislost na Hookovi

Nakonec to nejlepší. Abyss vymyslela skvělý nápad s Knižní aukci. Každý přinesl cca 2-3 knihy, které věnoval do aukce. Každý měl 30 knihomolů, které mohl libovolně utratit. Skvělý způsob, jak se zbavit přebytečných knih a vyhrát nějakou novou.  Kupička byla vážně velká, a tak si svoje odnesl prakticky každý. Sama jsem získala božskou Rafaelovu školu a Hvězdnou knihu 2, kterou nikdo nechtěl.

Kupka knih na aukci (trochu šišatě)
Po společném focení byl čas odjet domů. Ani se mi moc nechtělo, ale co se dalo dělat. Ve vlaku jsem spokojeně přečetla kus Slzy a vrátila se i s úlovky domů. Poznala jsem pár dalších nových tváří a vážně doufám, že si to znovu zopakujeme.

Naše skvělá selfie!
Byl to vážně skvělý sraz a ani moc nejde vypovědět všechny dojmy. Příště prostě přijeďte taky! Nakonec pár společných fotek.


Stojící (zleva): Dorea, Míša, Nel-ly, Kath, Rachel, Kačka, Yan-ny
Sedící (zleva): Abyss, Fííí, Nill, Amy, Vendea




Amy tak trochu nakřivo :D
A nakonec moje úlovky :)


A nebojte, určitě to není poslední hradecký sraz :) Příště určitě přijeďte taky!

Další reporty:
Rachel Roo

8 komentářů :

  1. Rose & Jack & Dimitrij - zabiju vždycky všechno, jsem si zvykla :D Aspoň je vidět, že mám ráda Titanik!! :D

    Díky za super sraz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mě se víc líbilo - tak třeba pět. prodáno. cože? :-D

      Vymazat
    2. Jack mě taky napadl jako první, možná proto, že jsem VA nečetla :D Ale neboj, já jsem prý zas hlavní hvězda videa... :D

      Vymazat
  2. super sraz, vymyslely jste to báječně, díky holky <3

    OdpovědětVymazat
  3. Tak to muselo být super, škoda, že bydlíte tak daleko :( Ale tak aspoň se třeba uvidím v květnu na Světě knih :)
    Ty obálky jsou super nápad a hlavně jsou fakt krásné, skvělý nápad :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jo a ještě jedna věc: Fotky jsou moc hezké! :)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to fakt dobře. =) Já se zúčastnit vážně nemohla, v sobotu jsme zrovna měli rodinnou oslavu... =D A stejně bych mezi knižní blogerky asi tak docela nezapadla... =D

    OdpovědětVymazat
  6. Škoda, že je to tak daleko. :/ Většinou podobné srazy vůbec nikdy nestíhám, s výjimkou Světa knihy, kde jsem zatím byla ale jen třikrát.

    OdpovědětVymazat