středa 28. května 2014

Recenze - Odhal mě

Odhal mě (Stark Trilogy, #1)Oficiální anotace

Pro fanoušky Padesáti odstínů šedi a Obnažené přichází erotická, emocemi nabitá romance mezi mocným mužem, který nikdy neslyšel „ne“, a silnou ženou, která říká „ano“, jen když se to hodí jí samotné.

Byl jediným mužem, jemuž jsem nedokázala uniknout. A jediným, jemuž jsem nedokázala odolat. 

Damien Stark by mohl mít každou ženu. Byl sexy, sebevědomý a panovačný. Co si zamanul, to měl. A to, co chtěl, jsem byla já. 
Naše vzájemná přitažlivost se nedala přehlédnout. Překračovala všechny hranice, ale stejně jako jsem toužila mu patřit, tak jsem se zároveň děsila nátlaku jeho požadavků. Podlehnout Damienovi znamenalo, že bych se musela podělit o nejtemnější pravdu o své minulosti – a riskovat tím rozchod. 

Ale i Damien měl své démony. A jak se naše vášeň proměňovala v posedlost, tím víc hrozilo, že ho jeho tajemství zničí – a nás oba také.

Proč jsem si knihu vybrala

Na tuhle knihu jsem byla celkem dost zvědavá, v rámci prozkoumávání tohohle žánru. A jelikož jsem zatím četla pouhé dvě knihy v žánru erotika, rozhodla jsem se to napravit tímhle. Co já vím, třeba mne zrovna toto dílo mile překvapí. Kdoví.

Trailer


Něco málo k obálkám

Release Me (Stark Trilogy, #1)Liberami (Stark Trilogy, #1)Delivre-Moi (Stark Trilogy, #1)

Na téhle knize se grafici opravdu vyřádili, což je vidět na nepřeberném množství variant. Nejprve něco k té naší - Nejsem fanouškem béžové na obálkách, ale pokud od toho upustím, tak je naše obálka vcelku vydařená. Líbí se mi daleko víc než první obálka vlevo - ne že by byla špatná, ale moc se mi nelíbí ta pochmurnost. Další dvě obálky jsou laděny do rudo-černé. Skvělá volba, k tomuhle druhu knih se to perfektně hodí.

Dir verfallen (Stark Trilogy, #1)Slip mig fri (Stark Trilogy, #1)

Zde jsou další tři zástupci. Která se nejvíc líbí vám?

Hodnocení

HotDamien Stark. Nechutně bohatý, sebevědomý a neuvěřitelně sexy. Dostal vždy vše, co chtěl. Jediné, co chce teď, je Nikki Fairchildová. Tvrdohlavá kráska s temnou minulostí, která se mu snaží nepodlehnout. Co se ale stane, když Damien Stark zapojí všechny své zbraně? Odolá Nikki nabídce, která by jí mohla změnit život? Přitahují se jako magnety. Nikki ale není jediná, kdo ukrývá své démony. Jak se oba hrdinové dokážou vyrovnat s temnou minulostí, která by mohla nepěkně ovlivnit jejich "vztah"?

Odhal mě je prvním dílem z plánované Stark Trilogy z pera americké spisovatelky Julie Kenner. Kniha spadá do erotické literatury, tudíž od knihy nelze očekávat nějaký převratný příběh. To v tomhle žánru nejde. I přesto mne knhia celkem příjemně překvapila. Je psána velmi čtivě, a i když se příběh může zdát jako jedno velké klišé, je tu pár věcí, kterými se odlišuje. Prvním plusem je přidání "temných prvků", které se projevují v minulosti hlavních hrdinů. Oba dva si nesou nějaké to tajemství, které by mohlo ohrozit budoucnost s tím druhým. Místy to sice bylo trochu moc, ale dávalo to hrdinům daleko realističtější podobu. Vzhledem k žánru je samozřejmé, že velkou část knihy tvořily erotické scény. Nejsem sice žádný odborník, ale v porovnání s ostatními knihami, které jsem četla, jsem byla spokojená.

"Chcete se stát mým rytířem v lesklé zbroji?"

V koutku úst mu zacukal ironický úsměšek. "Myslím, že na takový úkol bych už byl trochu moc omšelý."

Musela jsem se usmát. "V tom případě byste musel být temný rytíř."

Vraťme se k našim hlavním hrdinům. Pokud jde o Nikki Fairchildovou, tak jsem byla příjemně překvapená. Její charakter je napsán velmi realisticky, tudíž se s ní čtenář může mnohdy i dobře sžít. Obyčejně mi hlavní hrdinky erotických románů lezou na nervy. Nikki to překonala. Sice měla svoje chvilky, ale z větší části jsem jí rozuměla. Pokud jde o našeho Casanovu Starka, tak tam to se sympatiemi bylo už horší. Ne že bych ho nějak odsuzovala nebo tak, ale jeho chování mi občas přišlo totálně na hlavu a být Nikki, tak si hledám svého idola někde úplně jinde. S ostatními postavami jsem nějaký větší problém neměla.

Turbatio | via Facebook
A jak jsem si čtení této knihy užila ? Od knihy jsem raději moc neočekávala. Často se mi totiž stane, že mám přehnaná očekávání, a pak jsem zklamaná. Čtení jsem si celkem užila. Hlavně tomu pomohla hlavní hrdinka, která mne velmi příjemně překvapila. Největším lákadlem pro mne samozřejmě byli "démoni", které oba hrdinové skrývají.

Odhal mě bych doporučila všem milovníkům erotické literatury, kteří si chtějí přečíst něco trochu "temnějšího". Kniha nabízí vcelku sympatické hlavní hrdiny, kteří něco skrývají. Pokud hledáte čtivo, u kterého příliš nezáleží na zápletce, rozhodně po téhle knize šáhněte.

Celkové hodnocení:  80 %

Děkuji internetovému obchodu Knihcentrum za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Vzhledem k tomu, že jsem tento žánr dlouho nečetla, mohla bych se k němu zase vrátit prostřednictvím této knihy. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Erotickou literaturu jsem nečetla,aspoň ne jako knihy...Myslím ,že tato kniha by mě mohla příjemně překvapit...Nalákala jsi mě na ni velmi dobře ..:D

    OdpovědětVymazat