pondělí 29. června 2015

30 Days Bleach Challenge (Day 1-15)


Už delší dobu jsem hledala nějakou challenge, kde bych se mohla trochu vypsat ze svých pocitů ze sledování Bleache (a samozřejmě i čtení mangy). Nakonec jsem objevila tuhle challenge na jednom českém blogu, což mne velmi příjemně překvapilo. Nemám úplně čas zveřejňovat články každý den, takže první polovinu otázek uvidíte v tomhle článku, a zbytek v druhé části. 

30 days Bleach challenge vymyslela Aya, pravidla zapojení najdete v jejím článku ZDE. Banner je také majetkem autorky (pokud budete chtít challenge také vyplnit, prosím, využijte jako zdroj článek původní autorky a pečlivě si přečtěte její pravidla).

1. Jak jsem začala s tímto anime/mangou

Bleachi jsem se vždycky vyhýbala (spolu s Narutem), protože nemám ráda dlouhá anime/mangy. Zařekla jsem se, že se do nich nikdy nepustím. Brzy jsem ale objevila kouzlo naší vědecké univerzitní knihovny a přišla na to, že nabízí na půjčení i nějakou tu mangu. Death Note jsem měla dočtený a hledala jsem cokoliv dalšího... Díky tomu jsem zkusila první volume Bleache (protože jsem k němu chovala trochu větší sympatie než k Narutovi). Byla jsem překvapená, protože to bylo něco úplně jiného, než jsem čekala. Brzy jsem si půjčila další volume a hltala je po cestě ze školy v MHD. 

Jak rostla moje láska je vidět i na fotkách z insta

Anime jsem nejdřív neplánovala sledovat (přeci jen, 366 epizod). Než jsem se ale nadála, zamilovala jsem se do příběhu díky manze. Chtěla jsem vědět, jak to pokračuje a jak hrdinové vypadají na plátně. A tak jsem začala někde na podzim sledovat anime. Je to to nejlepší rozhodnutí, které jsem mohla udělat. Anime mi pomohlo v hodně věcech, obzvláště při zkouškovém. Zařadilo se mezi mé nejoblíbenější vůbec... Má prostě své kouzlo a ten druh humoru, který zbožňuju. Anime jsem nedávno dokoukala, mangu stále čtu a jsem u svazku 25, cca. 

2. Tite Kubo, autor


O samotném autorovi toho popravdě moc nevím, a tak nevím, co přesně bych zde uvedla. Pokud o něm chcete něco vědět, tak se mrkněte na Wiki ZDE. Spíše bych mu chtěla poděkovat za to, že něco tak skvělého stvořil. A ta kresba, bože! Miluju styl, kterým Kubo své postavy kreslí. 

3. Nejoblíbenější postava

Tady nastává první problém, protože prostě zbožňuju hodně postav. Je těžké vybrat jen tu jednu. Jelikož je tu ale víc kategorií, kam bych je mohla nacpat, vyberu tu jen jednu. 

Renji Abarai


Na Renjim zbožňuju úplně všechno. Jeho nádherně karmínové vlasy, to, jak se chová k Rukie, jeho smysl pro humor a jeho nemožný styl oblékání. Renji je podkapitánem šesté divize a jeho životním cílem je překonat svého kapitána, Byakuyu. Taky se mi líbí, jak Renji postupně psychicky dospívá a je silnější a silnější. V tomhle se hodně podobá Ichigovi. 

4. Oblíbený záporák


Technicky vzato by se sem hodilo daleko víc postav (celá Espada), nakonec jsem ale vybrala Gina Ichimarua. S Ginem je to hodně těžké, jelikož jeho pravé pohnutky objevíte až v pokročilé fázi příběhu, i tak jsem si ho ale zamilovala. Gin býval kapitánem třetí divize a jeho trololo úsměv patří mezi nejlepší věci v celém anime/manze. Je jen škoda, že má skoro pořád přivřené oči, protože jeho oči... bože! Jsou naprosto nádherné. Navíc má i skvělé zanpakuto (Shoot to kill, Shinsou!). Gin dokáže být i vtipný, což ukázal v Arrancar encyklopedii. Kdo by ho nemiloval?


5. Neoblíbená/nejhorší postava


Tady jich je taky víc (že, Ishido?), nakonec jsem ale vybrala Kanameho Tousena. Na Tousenovi se mi celkem líbí jeho smysl pro spravedlnost... Co je ale moc, to je moc. Tousen se většinu času chová jako zaslepený a zamindrákovaný idiot, který všem kolem sebe jen ubližuje (chudák Hisagi!). Nevím přesně, co mi na něm vadí... Tousen je prostě zaslepený (doslova) idiot. Tečka. 

6. Oblíbená/nejlepší zanpakuto/útok/bankai

Zanpakuto


Jako první zmíním Hisagiho zanpakuto, Kazeshiniho. V zmaterializované formě je to cool "elf" s trochu krvelačnými sklony a láskou k boji. Zamilovala jsem se do něj hlavně během Zanpakuto arc, kdy se staral o mimino. Vypadá skvěle i ve formě meče. Jako druhé pak Sogyo no Kotowari od Ukitakeho. Líbí se mi jak jeho schopnost, tak i jeho zmaterializovaná forma (a to jinak děti moc nemusím). 


Útok


Bleach je skvělý v tom, že tu najdete spoustu postav, což znamená hodně útoků. Vybrat jen jeden bylo hodně těžké, a tak tu zmíním tři, které si zaslouží pozornost. Jako první tu mám útoky kapitána Kyoraka a jeho zanpakuto, Katen Kyokotsu. Nejvíc jsou vidět při boji se Starrkem. Osobně se mi nejvíc líbí asi Kageoni, kdy meč vystoupí ze stínů a Irooni, kdy se meč trefí do předem určené barvy. Za zmínku určitě stojí i Yumichika a jeho Ru'riro Kujaku, jehož útok v shikai formě je více než smrtící (a na pohled naprosto boží). 


Bankai


Opět Renji Abarai a jeho zanpakuto Zabimaru. Nejdřív jsem sem chtěla dát Senbonzakuru, Byakuyu ale tolik v lásce nemám, takže to nakonec vyhrál Renji a jeho Baboon King. A aby se taky někde objevil, tak zmíníme i Mayuriho a jeho Ashisogi Jizo. Nemám ho moc v lásce, ale objevit se tu musí. Děsí mě totiž k smrti!


7. Oblíbená divize


Oblíbených jich mám víc, ale celkově mi k srdci nejvíc přilnula Jedenáctá divize. Jsou to super zábavní blázni, kteří milují boj a nebojí se v jeho víru i zemřít. Boží jsou všichni - ať už kapitán Zaraki a rozkošná Yachiru nebo Yumichika a Ikkaku. Pokud jde o jedenáctou divizi, tak se určitě nudit nebudete. 

8. Oblíbený kapitán


Shunsui Kyoraku! Je jako já! Je to moje dvojče. Kyoraku je děsnej frajer. Leze za ženskejma, je línej, rád spí a rád pije saké. Navíc má nejhezčí ohoz, co se kapitánů týče. Vidíte ty kytičky? Ani jeho zanpakuto není k zahození. Prostě ho miluju a tečka. 

9. Oblíbený zástupce kapitána


Renjiho už jsem zmiňovala výše, takže tu zmíníme někoho jiného. Vybrala jsem nakonec Hisagiho z deváté divize. Hisagi je celkem frajer, s kterým jsem celou dobu soucítila (spoilers!). Hodně mi imponuje jeho povaha a to, jak se snaží pro ostatní udělat první poslední. Navíc je to vážně fešák, který se nebojí vystavit své cool tetování (co si tím chtěl říct, Hisagi)? :D

10. Nejlepší Arrancar/Espada/Uvolnění

Arrancar


Jelikož si Grimmyho nechám až do Espady, rozpovídám se tu trochu o Neliel. Nel miluju v obou formách - jak v té dětské, tak i v té dospělé. Jako dítě je neuvěřitelně vtipná a její šišlání je jednou z nejvtipnějších věcí v anime (z Ichiga udělala Itsyga a Itsuga). V dospělé verzi je to pak děsně bad ass ženská (až na ten holčičí hlásek). 

Espada


Tadá, zabubnujte panteřímu králi! Espada no 6. Grimmjow Jeagerjaquez. Grimmy je prostě best. Ať už jeho badass povaha (trochu šílenec) nebo touha stát se králem. To zní jako Simba z Lvího krále! Navíc vypadá skvěle a jeho resurección Pantera je děsně ňuňu. Taky milujete Grimmjowa?


Hned v závěsu za ním je Coyotte Starrk, kterého miluju už jen kvůli jeho povaze a tomu, že máme hodně společného (taky rád spí). Překvapivě jsem si pak oblíbila i Nnoitru (k jakému chodíš zubaři, Nnoitro?). 


Uvolnění


Zmínila bych hned tři. První je Grimmyho Pantera. Miluju divoké kočky a tohle je prostě mňau. Jako druhé je Starrkovo Los Lobos. Jak moc cool jsou pistole, které střílí cero? A jako poslední sem dáme Santa Teresu od Nnoitry. Vypadá sice trochu šíleně, ale vlastně mu to i sekne!

 photo Nnoitra-avatar.gif


11. Nejoblíbenější pár/které dvě postavy by spolu tvořily dobrý pár


Rozhodně Gin Ichimaru a Rangiku Matsumoto! Tihle dva mají úžasnou chemii. Navíc jsou to dlouholetí přátelé z dětství, kdy Gin Rangiku zachránil. Tenhle potenciální pár má na plátně vážně hloubku. Jsem velký fanda! Jako druhý pak zmíním UlquiHime - Ulquiorru a Orihime. Sice je to celkem neproveditelné, ale jejich vztah v anime se mi líbil. Bylo to uvěřitelné (Ulquiho pátrání za tím, co je vlastně srdce a láska).

 

12. Neoblíbený pár


Nemám ráda pairing Hitsugaya x Hinamori. Toushira mám vážně ráda, ale Hinamori... ne. Toshiro si zaslouží někoho daleko lepšího. Vůbec nechápu, proč se o Momo tak stará. Zvlášť, když je Hinamori pořád bezhlavě zamilovaná do Aizena.

13. Nejvíc epický souboj


Sice jsem chvilku váhala, ale nakonec to vyhrál Starrk versus Kyoraku a Ukitake. Miluju útoky obou stran. Je celkem smutné, že by k tomu souboji vlastně nemuselo ani dojít, kdyby nebylo Aizena. No, stalo se... V závěsu je hned megaepický souboj Ichiga a Ulquiorry. 


14. Nejvtipnější scéna/epizoda


Těch je vážně nepočítaně a je těžké vybrat jen jednu. Miluju krátké scénky na konci každého dílu (i Arrancar encyklopedii), miluju vtipné fillery (třeba ten, kde je Hisagi zamilovaný do Rangiku). Jmenovitě bych ale zmínila epizodu (nevím číslo), kdy si udělají Shinigami výlet na pláž. A potom souboj Charlotte a Yumichiky



15. Nejlepší Vizard


Shinji Hirako. Shinji je naprosto boží troll, který to pěkně nandal i Aizenovi. Bylo mi Shinjiho hodněkrát líto. Super je i jeho vztah s Hyori. Nejdřív jsem ho sice moc nemusela, ale nakonec jsem si na jeho blond mikádo a rovné zuby zvykla. Víc Shinjiho, prosím!

Druhá polovina bude příště!

1 komentář :

  1. Supeeeeer!!!!! Už se těším na druhou polovinu. :D :D A ta scéna na pláži ... Musela jsem se pořád řezat. :D :D Jenom Ichigo je tam taky dobrý magor ... :D :D

    OdpovědětVymazat