úterý 9. června 2015

Recenze - Let It Snow

Let It SnowOficiální anotace

Silná sněhová bouře nemohla přijít do Gracetownu v horší čas - na Štědrý den. Pohřbila město pod závějemi vysokými několik stop a způsobila neuvěřitelný chaos. Jedna odvážná duše se přesto vydá ven z vlaku do bouře, za dobrodružstvím a spustí tak řetěz událostí, které změní hned několik životů. Následující tři dny jsou plné dobrodružství - jedna dívka se vydá riskantní zkratkou s roztomilým cizincem, tři přátelé se vydají na závod o to, kdo bude dřív ve Waffle House a osud šálkového prasátka vězí v rukách nešťastně zamilované barmanky.

Trio bestsellerových autorů - John Green, Maureen Johnson a Lauren Myracle - přivádí k životu všechnu magii svátků ve třech úžasných a šarmantních příbězích lásky, romance a polibků, které se navzájem proplétají. Stoprocentně vám vezmou dech.



Proč jsem si knihu vybrala

Koukala na mě tak smutně v naší Vědecké knihovně. Řekla jsem si, že se to perfektně hodí k Vánocům. Navíc je tam povídka od Greena, tak proč ne? Byla jsem dost zvědavá, jestli se mi od něj bude konečně něco líbit. Navíc Lauren Myracle znám už z Prom Nights to Hell, takže woohoo!

Něco málo k obálkám

Let It SnowLet it Snow

Let it snow má obecně moc pěkné obálky. Ta modro-stříbrná vypadá naživo strašně pěkně. Rukavice a dáreček nejsou špatné, ale oproti ostatním mi přijdou celkem nevýrazné. Nejvíc se mi pak líbí vločky vpravo, to sladění barev je prostě perfektní.

Quando a Neve CaiAşk Baharı Beklemez

K následujícím dvěma obálkám také nemám co říct. Nádherné. Hned bych je brala domů, hlavně tu vlevo.

Hodnocení

Tumblr.edna sněhová bouře, která pohřbí Gracetown pod hustými závějemi sněhu. Tři příběhy, které se navzájem proplétají. Dívka, která se odvážně vydá do vánice a potká tajemného cizince, s kterým stráví následující tři dny. Parta kamarádů, která se vydá ven do vánice a pokusí se vyhrát závod do Vaflového domu, aby si užila společnost krásných roztleskávaček. Dívka se zlomeným srdcem, která se má postarat o malé prasátko, které se vejde do čajového šálku. Každá akce vyvolá reakci, stejně tomu je i v Let It Snow. Trojice autorů současných bestsellerů se spojila, aby vytvořila povídkové dílo vhodné zejména na svátky. Kdo je připraven nastoupit s Jubilee do vlaku?

Let It Snow je kniha, ve které najdete tří příběhy, které se vzájemně proplétají, z pera hned tří spisovatelů - Maureen Johnson, Johna Greena a Lauren Myracle. Všechny povídky se točí kolem sněhové bouře, která postihla městečko Gracetown a ovlivnila tak životy hned několika osob. Ani jednoho z autorů netřeba představovat - jejich knihy patří mezi bestsellery současného trhu (nejznámější je samozřejmě John Green). Pokud bych měla knihu hodnotit jako celek, jedná se o příjemnou četbu především na svátky (i když autoři dokázali atmosféru vykreslit tak dobře, že si ji můžete přečíst vlastně kdykoliv). Pokud jde o angličtinu, není nikterak těžká a zvládnout by ji měl i začátečník. Nyní se podíváme na zoubek každému příběhu zvlášť.

“There is nothing about a bad situation that fourteen hyper cheerleaders can't worsen.” 

Christmas SpiritÚvodní povídka The Jubilee Express je z pera Maureen Johnson. Vypráví příběh Jubilee, která uvízne ve vlaku, který díky sněhové bouři zastaví neznámo kde. Jubilee vystoupí a vydá se na průzkum, při kterém potká cizince, s kterým stráví následující tři dny. Jubilee Express se mi ze třech povídek líbil asi nejvíc - Maureen vymyslela zajímavou hrdinku (nejenom jménem), která má úžasný smysl pro humor a která mi byla hned od začátku sympatická. Příběh je roztomilý, místy romantický a i když si nemyslím, že by něčí srdce dokázalo zaplanout k někomu takhle rychle, i tak to bylo vážně cute. Maureen mne tak navnadila na své další knihy.

“I always had this idea that you should never give up a happy middle in the hopes of a happy ending, because there is no such thing as a happy ending. Do you know what I mean? There is so much to lose.”

A Cheerstatic Christmas Miracle od Johna Greena následuje hned po Jubilee. Od Greena jsem měla vážně velká očekávání, jelikož mne žádná z jeho knih, kterou jsem do té doby četla, nedokázala přesvědčit o tom, že je to PAN spisovatel. Samotná zápletka nebyla až tak špatná, jen mi přišlo trochu na hlavu to, co hrdinové udělali. Vydat se ven jen kvůli tomu, abyste strávili pár chvil s partou roztleskávaček? A kde je bezpečí? Na druhou stranu se ale Johnovi povedlo pěkně vykreslit jak úskalí spojená s přátelstvím, tak i nějakou tu romantiku. Navíc se to moc dobře četlo, takže bych ho na žebříčku zařadila hned za Maureen. Navíc je to nejlepší Johnovo dílo, které jsem do téhle doby četla (i když je to jen povídka). Funny fact? Tobina jsem považovala pěknou chvíli za holku.


“Christmas is never over,unless you want it to be... Christmas is a state of mind.” 

Pig porky sweet teacup
The Patron Saint of Pigs od Lauren Myracle uzavírá svatou trojici povídek. Trochu jsem se jí bála už díky názvu. A oprávněně. Nejsem žádným fanouškem prasátek, navíc těch roztomilých. Jedno hraje v téhle povídce hlavní roli. I hlavní hrdinka je pěkně nudná, neustále fňukající hysterka, s kterou jsem se nemohla vůbec nijak ztotožnit. Zachraňoval to ale Laurenin styl psaní, který miluju už od doby, co jsem četla její povídku v Prom Nights from Hell. Byla bych spokojená, kdyby zmizelo prasátko Gabriel.

Let It Snow bych tak doporučila všem romantickým duším, které hledají knihu s atmosférou Vánoc a zimy.

Celkové hodnocení:  80 %

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

2 komentáře :

  1. Na tuhle knížku se moc těším, ale jak se znám, nedostanu se k ní dřív, než vyjde v češtině :D Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Právě jsem si jí zakoupila v angličtině a strašně se na ní těším, ale nechám si jí až na Vánoce. Říkám si, že s okolní atmoškou to bude ještě lepší. :) Jinak moc fajn recenze!

    OdpovědětVymazat