středa 2. září 2015

Blogtour...aneb autoři zasypaní otázkami + Soutěž



I letos je tu blog tour s vašimi oblíbenými autory. Tentokrát ji pořádá Maťa. Soutěž k projektu najdete níže. Seznam blogů a Matin příspěvek najdete ZDE.

Co pro vás znamenají vaši čtenáři? 
Snažíte se s nimi být v kontaktu?


Čekala jsem, že nejlepší část vydání mé první knihy po všech těch odmítnutích, bude držet už hotovou fyzickou kopii v rukou. Místo toho byla mou oblíbenou částí nesporně komunikace s mými čtenáři.

Naprosto mě šokovalo, kolik úžasných lidí z celého světa mne kontaktovalo a chtělo se se mnou podělit o kousek sebe samých. Čteme knihy, abychom se necítili sami, to jsem zjistila až díky tomu, že jsem jednu sama napsala. ♥

2

Moji čtenáři pro mě znamenají úplně vše a snažím se s nimi být v kontaktu tak, jak jen to jde – přes můj web, Facebook a Twitter. Kniha je jako tanec – aby správně fungovala, jsou k tomu potřeba dvě osoby – autor a čtenář. Pokud spisovatel nemá čtenáře a „tančí“ sám se sebou, nevypadá to vůbec dobře! Vždy oceňuji podporu svých fanoušků, a proto se pro ně snažím dělat první poslední.

4

Zbožňuji komunikaci se svými čtenáři. Je to jedna z věcí, které mám na vydávání mých knih tak ráda! Sice vím, které části mých knih se mi osobně líbí, ale nikdy nevím, jak na ně budou reagovat čtenáři. Je vždycky legrace poslouchat, jak se každému čtenáři líbí jiná část knihy.

Vybízím čtenáře, aby mě kdykoliv kontaktovali. Jsem často na Twitteru (@kris10writes) a Facebooku (www.facebook.com/author.kristensimmons) nebo e-mailu (kris10@gmail.com).

3

Miluji své čtenáře. Vážně moc! Pokládám je za své přátele, ne fanoušky. Snažím se s nimi být v kontaktu každý den přes Facebook, Twitter a Instagram. Snažím se sledovat zpět každého, kdo sleduje mě a číst každý komentář, který obdržím. Jsem svým čtenářům doopravdy vděčná, protože bez nich a jejich pomoci bych tuhle práci dělat nemohla.

5

Čtenáři pro mě znamenají vše. Psaní je vážně osamělá práce, ale kniha doopravdy „obživne“ teprve ve chvíli, kdy si ji někdo přečte. To, že se mohu setkat se svými čtenáři a poslechnout si jejich dojmy je pro mě způsob, jak si s někým popovídat o tom, co jsem napsala. Pomáhá mi to zůstat soustředěná. Nezáleží na tom, jestli někdo mé knihy miluje, nenávidí či na ně nemá názor. Kniha (nebo rukopis) je stále jen kupa slov na stránce… do chvíle, kdy proběhne spojení s čtenářem.

6

Čtenáři jsou pro mě celým světem. Postavy, které jsem stvořila, za mnou chodí ve chvílích, kdy jsem sama se svou klávesnicí a takhle se mnou žijí několik měsíců. Jsou pro mě vším, ale v té chvíli neexistuje nikdo, s kým bych se o ně mohla podělit… to se stane až ve chvíli, kdy se kniha dostane do ruky čtenářům. Příběh se tak stává skutečným; věc, kterou jsem tak obdivovala a byla jí posedlá po takovou dobu je konečně schopná najít někoho dalšího, kdo by se do ní mohl zamilovat. Neznám lepší odměnu než slyšet dojmy čtenáře, někoho, kdo se s příběhem doopravdy spojil nebo zůstal půl noci vzhůru, aby knihu dočetl. To mne nutí vydržet a psát dál s vědomím, že jednoho dne by moje nápady mohl milovat i někdo jiný.

7

Mí čtenáři pro mne hodně znamenají. Existují tisíce knih, ze kterých si mohou vybrat, takže jsem vždy velmi poctěn, když si vyberou ke čtení jednu z mých knih. Píšu právě pro toho výjimečného čtenáře, který se s mou knihou dokáže spojit a příběh se ho nějakým způsobem dotkne. Toto „spojení“ neproběhne u každého čtenáře – je to jako láska. Dojde k tomu, když ta správná kniha najde toho správného čtenáře. Rád komunikuji s čtenáři přes e-mail – zejména pokud mají nějaké otázky či komentáře týkající se mých knih.

8

Zbožňuji své čtenáře. Komunikace s nimi je jedna z nejlepších věcí na mé práci. Miluji jejich nadšení, kreativitu a vášeň pro knihy.

9

Mí čtenáři pro mě znamenají ÚPLNĚ VŠE. Nejlepší věc na psaní knih je ten pocit, že víte, že si ostatní chtějí vaše knihy přečíst a ponořit se do světa, který jsem stvořila. Vždy mě potěší zpráva od čtenářů, kterým se líbila má kniha. A ano, v kontaktu se čtenáři jsem neustále! Jsem velmi aktivní na Bookstagramu (má přezdívka na Instagramu je @MichelleMadow) – miluji sdílení fotek knih, které se mi líbily a prohlížení fotek ostatních milovníků knih. Na Instagramu je fakt skvělá komunita čtenářů.

10

Miluji své čtenáře. Ráda poslouchám jejich názory na knihy a postavy a snažím se být s nimi v kontaktu tak moc, jak mi to můj čas dovolí. Zjišťuji, že většina z nich je dost cool a v pohodě – a to nemluvím o tom, jak dokážou být milí… Což mě udivuje vzhledem k tomu, jaké otravné kecy jim ve svých knihách servíruji.

11

Čtenáři jsou pro mě vším – kdybych neměla čtenáře, nebyla bych autor. Vždy – i když mám deadline, jezdím po akcích nebo sjezdech. Snažím se odpovídat a být dostupná jak jen to jde, ačkoliv ne vždycky mám tolik volného času.

12

Co pro tebe znamenají tvoji čtenáři?

Moji čtenáři pro mě TOLIK znamenají! Je pravda, že píšu hlavně pro sebe. Psala jsem roky bez toho aniž bych své příběhy někomu ukázala a psala bych, i kdybych nikdy neprodala ani jednu knihu. Fakt, že se mohu se svou prácí s někým podělit a že existují lidé, kteří milují moje postavy stejně jako já, je jako cukrová poleva na dortu. Žiju jeden ze svých největších snů! Mí čtenáři a jejich podpora je pro mě skvělou motivací, zvláště ve chvílích, kdy není má práce nejlehčí. Má díky nebudou nikdy dost za to, co pro mě dělají.

Snažíš se s nimi být v kontaktu?

Jsem s nimi v kontaktu pořád! Miluju to! Jsem hodně aktivní na Facebooku a Twitteru a snažím se odpovídat na každý mail. Na komunikaci se svými čtenáři se mi líbí to, že sdílíme tu stejnou lásku ke knihám a čtení. Jsem knihomolka a prostě o knihách ráda mluvím. Mou rodinu po čase vždy unaví, když neustále mluvím o určité knize nebo nějaké postavě, ale mí čtenáři tu pro mě jsou vždy, když si chci pokecat o knize, která právě vyšla nebo potřebuji ventilovat pocity z knihy, na které právě pracuji.

13

Mí čtenáři pro mě znamenají úplně vše! Za svůj úspěch vděčím hlavně jim. Vždycky mne podpoří a skvěle mé knihy propagují dál.

Jednou z nejlepších věcí na tom, že jsem autor, je to, že se můžu setkávat se svými fanoušky. Každý z nich má svůj vlastní příběh a moc ráda poslouchám, jak jim mé knihy pomohly. Jsou tak skromní! Z toho důvodů pořádám hodně autogramiád a účastním se hodně konferencí, kde můžu podepisovat knihy a komunikovat tak se svými čtenáři. Také pořádám workshopy psaní, kterých se spousta mých fanoušků účastní. Každý týden také pořádám soutěže na svém blogu: http://cchunterbooks.com/blog/. Mám Street Team a Fanklub oddaných fanoušků, kterým neustále něco posílám.

Je požehnáním, že mám tak skvělé fanoušky. Nechci, aby se z toho stalo něco, co beru jako samozřejmost.

14

Mí čtenáři jsou důvodem, proč neustále píšu. Při psaní se dost často cítím osaměle, ale vždy tu pro mě jsou mí neuvěřitelní čtenáři, se kterými se mohu spojit – ať už online nebo osobně. Ráda komunikuji jak s novými, tak se starými čtenáři. A upřímně – je to něco, co mi pomáhá a drží mne nad vodou, když mám zrovna těžké období.

15

Mí čtenáři jsou naprosto úžasní! Píšou mi e-maily, tvoří nádherné fanarty, seznamy písní, vymýšlení recepty a fotí fotky inspirované mými knihami… vždycky se na to ráda mrknu. Bez mých čtenářů bych neměla svoji vysněnou práci, takže si vážím každičkého z nich! Snažím se komunikovat tak často, jak jen je to možní, ale často je to dost těžké. Nejsnazší způsob, jak se se mnou spojit je přes twitter, kde se snažím odpovědět na vše (jsem tam jako @amiekaufman) a obvykle tam odpovím rychleji než přes e-mail. Dalším místem, kde sdílím novinky a hodně dalších věcí jsou newslettery. Je to způsob, jak poděkovat všem úžasným fanouškům – sdílím tam tajemství týkající se mých knih, nakouknutí za scénu, soutěže o knihy a také novinky. K odběru se můžete přihlásit na mém webu – www.amiekaufman.com!

16

Moji čtenáři jsou pro mě samozřejmě velmi důležití. Žádní čtenáři – žádný důvod k napsání příběhu. Já i můj webmaster se snažíme odepsat na všechny e-maily, na Facebooku probíhá spousta soutěží o ceny a na podzim obvykle pořádáme velkou tour v Německu, Švýcarsku a Rakousku.

17

Možnost setkat se se svými čtenáři je nejlepší věcí na tom, když jsou vaše knihy vydávány. Můj oblíbený moment s fanoušky byl ve chvíli, kdy na jednu z mých akcí s Fierce Reads přišel teen kluk a věděl vše o knihách. Abych to upřesnila – věděl víc než můj editor! Měl skvělé otázky a bylo vzrušující vědět, že někdo se tak ponořil do světa, který jsem vytvořila.

Pamatuji si noc, kdy jsem se účastnila své první knižní akce – zahajovací akce prvního turné Fierce Read. Konala se v knihkupectví Madam Nelsonové v LaVerne, Kalifornii. Když jsem seděla před publikem, cítila jsem, že jsem konečně doma. Čtenáři (čtenáři!) jsou prostě moji lidé.

18

Miluji své čtenáře! Jsem za ně doopravdy vděčná. Bez čtenářů bych neměla tuhle skvělou práci, kde mohu vyprávět své příběhy. A fakt oceňuji tu vášeň, s kterou se do čtení vrhají, aby potkali postavy a prozkoumali knižní světy. Doopravdy jim záleží na Willovi a Aloně a chtějí je lépe poznat. Také vytvořili úžasné fanarty, které mne vždy neuvěřitelně potěší, protože sama vůbec kreslit neumím. Doopravdy si užívám komunikaci se svými čtenáři. Při odpovídání na e-maily jsem celkem pomalá, ale denně jsem na Twitteru, Facebooku, Instagramu a Tumblru a snažím se odpovědět na vše, kde jsem zmíněná. Nebojte se a kontaktujte mě!


Soutěž

Pravidla:
  • Soutěž probíhá od 2.9. do 22.9.2015. 
  • Soutěže se účastníte prostřednictvím komentáře pod tento článek. Odpověď na otázku je povinná. 
  • Další vstupy navíc můžete získat za následování blogu na FB a pomocí GFC. Není to povinné. 
  • Vyhlášení vítěze bude snad co nejdřív po ukončení soutěže, odeslání výher bude následovat dle mé peněžní situace.
  • Pokud výherce neodpoví na výherní e-mail do 48 hodin, losuji nového výherce.
  • Soutěže o podepsané záložky se mohou účastnit i Slováci, soutěže o podepsané knihy pouze čtenáři z Česka (nedoplatila bych se). 
  • Do komentáře napište všechny potřebné údaje. 
Komentář:
  • Jméno/Přezdívka
  • E-mail
  • Odpověď na otázku: Jaká je nejlepší kniha, kterou jsem za tento rok zatím přečetl/a? Čtete mangu?
  • Národnost (CZ/SK)
  • Čísla balíčků, o která soutěžím (v případě Slováků můžete o všechny tři, Češi pak o všech pět)
  • Jméno následovníka GFC (+ 1 vstup, nepovinné)
  • Jméno následovníka na FB (+1 vstup, nepovinné)
Výhry:

Balíček 1 (CZ i SK) - #21 Maggie


Balíček 2 (CZ i SK) - #8 Ygritte


Balíček 3 (CZ i SK) - #18 Lucy Lilliane


Balíček 4 (CZ - knihy jsou podepsané autorkou) - #38 Radek


Balíček 5 (CZ - knihy jsou podepsané autorem) - #17 Malouš


Balíček 6 (CZ - knihy jsou podepsané autory, Avery Shaw je v angličtině) - #11 Bětka

28 komentářů :

  1. Ahoj, moc krásný a hlavně zajímavý článek! :)

    Přezdívka: Eru
    E-mail: ivana.kanovska@gmail.com
    Je těžké vybrat nejlepší knihu, protože jich bylo moc, které se mi líbily, je těžké vybrat z nich jednu nejlepší. Ale nejvíc se mi nejspíš líbilo Město nebeského ohně, pak Kostičas a Skleněný trůn.
    Ano, mangu čtu moc ráda, nejradši mám Naruta, ale občas si přečtu i jiné. :)
    CZ
    Chtěla bych soutěžit pouze o balíček číslo 4. :)
    GFC: Eru
    FB: Ivana Kaňovská

    OdpovědětVymazat
  2. Kiki
    kikizubik@seznam.cz
    Mangy zatím nečtu, ale láká mě to.
    Hm...nejlepší kniha, kterou jsem letos přečetla? Letos je to lehké. Rozhodně Losing It. (Pamatuji si, jak jsem před dlouhou dobou četla tvou recenzi zrovna na ni a okouzlila mě, ale ještě bohužel nebyla přeložená, ale když se konečně dostala až jsem, musela jsem si ji přečíst a udělala jsem dobře)
    Chtěla bych soutěžit o 4. balíček :)
    GFC: kikizubik
    FB:Kiki Víchová

    OdpovědětVymazat
  3. Denyii
    denisaciprysova@seznam.cz
    Odpověď na otázku: Nejlepší kniha, kterou jsem tento rok přečetla je asi Ostrov lhářů. Ale všech 47 knih, které jsem letos přečetla se mi moc líbily. Čtete mangu? Mangu nečtu, nějak mě to nikdy moc nelákalo. :)
    CZ
    Balíček 6 :) (i když i pětka je lákavá :D)
    Jméno následovníka GFC: Denyii
    Jméno následovníka na FB: Denisa Ciprysová

    OdpovědětVymazat
  4. Erný
    andy.pavlicek@seznam.cz
    Dobře, podívám se na GR, co jsem zatím přečetla.. :D Je vážně těžké vybrat jenom jednu, ale asi to bude ta naše kráska od Sarah J. Maas - A Court of Thorns and Roses. A mangu čtu, když nejsem líná.. ale jenom v angličtině přes web mangafox.com. A vyhledávám takové ty romantické ptákoviny z prostředí střední. :D
    CZ
    Přednost bych dala balíčku číslo 6, ale 4 s Kerstin vypadá také lákavě.
    Erný
    Anna Pavlíčková

    OdpovědětVymazat
  5. Marky
    marky48dsp@gmail.com
    Odpověď na otázku: Nejlepší byl jednoznačně re-reading Harryho Pottera, ale to se asi nedá počítat, protože ten podle mně nemá v knižním světě konkurenci... Proto bych ráda uvedla knihu, která mě letos nejvíc ze všech překvapila, a to byla CInder od Marissy Meyer. Ke knihám, o kterých nikdo neřekne nic špatného, bývám skeptická, takže i do Cinder jsem se začetla poze ze zvědavosti. A to, čeho jsem byla svědkem, mě vážně ohromilo. Když jsem knihu dočetla, zůstala jsem zírat s otevřenou pusou - a nebyl to kvůli zápletce! Od té doby čtu zbytek série a už dlouho se mi nestalo, že bych tak toužila po dalších dílech... Proto mě štve, že tady, na ročním studijním pobytu v Belgii, nemám na čtení tolik času, kolik bych chtěla. Tím se dostávám ke druhé otázce: mangu jsem objevila teprve tady v Belgii (protože tady jsou komiksy a mang málem levnější než jídlo) a docela mně zaujala, stejně jako komiksy obecně.
    CZ
    Balíčky 4 a 6 - oba jsou lákavé :)
    Marky48
    Marky Forejtová

    OdpovědětVymazat
  6. 1) Bětka :D
    2) ty víš :D
    3) Nejlepší... Zatím asi Jonathan Safran Foer a jeho Příšerně nahlas a k nevíře blízko, to mě vážně dostalo a chtěla bych to mít doma... Jen se to česky nedá sehnat, achjo :D Ale v závěsu je Neměnnost leopardích skvrn a Strážkyně pramene, tu mimochodem doporučuju, je boží! No a já a manga... Zatím jsem četla jen K2 a to je manwha, že, máme doma teda první díl Naruta, ale asi na to moc nejsem.
    4) Bangladéš... Ne, kecám, nebudu zlobit - CZ
    5) 6 <3
    6) + 7) Bětka a FB taky víš :D (ale i Listárna, na FB, si myslim)

    OdpovědětVymazat
  7. 1) Adelle
    2) aderos1@atlas.cz
    3) Za tenhle rok? Hm.. Škola dobra a zla! Rozhodně. Oba díly. Tedros, Tedros, Tedros! A samozřejmě nejen on, že. Pocity z toho se tak špatně vyjadřují, aniž by padl spoiler, ach jo :D Tuším, že jsi je četla, takže snad víš, jak na tom jsem :D A ano, mangu čtu, samozřejmě! Hrozně moc se mi líbí No Color od autora s nezapamatovatelným jménem, ta byla bezpochyby nejlepší manga, co jsem kdy četla. A Uncontrol nebo Megumi Noda taky nejsou špatné. (A samozřejmě Doraemon, ale to je spíš pohádka :D)
    4) CZ
    5) Nejradši bych 6 a 4, ale jinak mi to je jedno :)
    6) Adelle R.
    7) Adelle Frost Warnerová

    OdpovědětVymazat
  8. 1) Julka Ďurčeková
    2) julka.durcekova@gmail.com
    3) Najlepšia kniha, ktorú som tento rok čítala: Město ze skla. Bolo to oveľa lepšie ako predchádzajúce časti a už sa teším na pokračovanie. :) Páčili sa mi však aj knihy Šepotání (A.G.Howardová) a Selekce. (Kiera Cassová). A manga nečítam, ale chcela by som to niekedy skúsiť. :)
    4) SK
    5) Najviac sa mi páči balíček č.1.
    6) GFC: Julka Ďurčeková
    7) FB: Júlia Ďurčeková

    OdpovědětVymazat
  9. 1. Willinda
    2. trskovahanka@gmail.com
    3. Mangu nevyhledávám, ale taky se jí nevyhýbám. Když mi ji teda někdo půjčí, docela ráda si ji přečtu. Zatím nejlepší knihou tohoto roku byla pro mě knížka Všechny malé zázraky. Těsně za ní je potom Fangirl, kterou si velice brzy hodlám přečíst znovu. :)
    4. CZ
    5. 6. ;)
    6. GFC: Willinda
    7. Hana Trsková ;)

    Dík za soutěž, Vendy! ;)

    OdpovědětVymazat
  10. 1. Mária Marry Mikušková
    2. mikuskova.maria@gmail.com
    3. Je ťažké vybrať iba jednu najlepšiu, ktorú som tento rok čítala. Medzi najlepšie zaraďujem knihu Nejkrásnější od Meyerovej. Patrí k sérií Měsíční kroniky, čo je moja úplne najobľúbenejšia séria. Okrem tejto knihy sa mi však páčila aj Selekcia, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti a hlavne kniha Splynutí, čo je druhý diel série Čistý. ;) A manga? Mangu zbožňujem! Najčastejšie ju však vyhľadávam kvôli anime. Tvorcovia anime často zvyknú robiť seriál podľa mangy, ale takmer nikdy ho ani nedovedú do konca. V tom prípade potom hľadám mangu, pretože chcem vedieť ako to s hrdinami nakoniec vlastne dopadne. :D :D
    4. SK
    5. V podstate mi je jedno o ktorý balíček budem hrať. Hlavne nech sa niečo ujde. :D
    6. GFC - Mária Marry Mikušková
    7. FB - Mária Marry MIkušková

    OdpovědětVymazat
  11. 1. Ygritte
    2. chrisgirl05@seznam.cz
    3. Nejlepší kniha, kterou jsem letos četla je Cizinka od Diany Gabaldon. Mangu nečtu, ani to neplánuju.
    4. CZ
    5. kromě balíčku číslo 4 je mi to jedno :) sérii Drahokamy už mám a přenechám jiným. :)
    6. GFC - Aylin Leto

    OdpovědětVymazat
  12. Jméno/Přezdívka: Melody
    E-mail: ethylll@hotmail.com
    Odpověď na otázku: Jaká je nejlepší kniha, kterou jsem za tento rok zatím přečetl/a? Čtete mangu?: Vždycky jsem měla problém říct jen jednu nejlepší knihu! Takže musím jích jmenovat několik - Ledový Drak od George R. R. Martina je taká krásná 'pohádka', která si ukradla moje srdce hned po prvním přečtení. Překrásné ilustrace, úžasný děj, draci a je to ke všemu zasazeno do světa Her o trůny! Další knihu, kterou musím zmínit je Throne of Glass, která mě neskutečně překvapila - hlavně svou hrdinkou. Je opravdu těžké jmenovat jen jednu knihu, protože tento rok jsem přečetla spoustu knih, které jsou prostě úžasné a ta nejlepší se opravdu špatně vybírá.
    Mangu čtu - ne pořád, ale když mě to chytne tak nemusím číst nic jiného. Moji nejoblíbenější manga je rozhodně Clamyore a tu doporučuji všem koho mangy baví!
    Národnost (CZ/SK): CZ
    Čísla balíčků, o která soutěžím: 5,6
    Jméno následovníka GFC: Melody To The Harmony
    Jméno následovníka na FB: Kristyna Nicola Pluer

    OdpovědětVymazat
  13. • Táňa
    • tanamouckova@seznam.cz
    • Nejlepší knihu? Je těžké vybrat si jen jednu! :D Ale pokud musím... je to Cinder&Ella. Četla jsem ji někdy ze začátku roku a mám ji přečtenou už dokonce třikrát. Kelly Oram mám ráda, ale nemyslela jsem si, že bych u nějaké z jejích knih mohla brečet. Bylo mi jasné, že se budu smát a culit na celé kolo, jenže ty emotivní pasáže s Ellamarou... musela jsem si knížku pořídit do své knihovničky, jinak jsem nemohla :D
    Mangy čtu. Hodně. Vlastně víc, než je zdrávo. Máma mi říká, že se z těch "komiksů" jednou zcvoknu. Čtu především yaoi, ale ku podivu mi ani shojo či fantasy nevadí^^ Ale je pravdou, že jednu konkrétní oblíbenou mangu nemám... jen mě vždy šve, když se do nějaké pustím a oni ji přestanou do angličtiny překládat. To potom pěkně zuřím!
    • CZ
    • 5,6
    • Táňa
    • Táňa Moučková

    Na závěr bych ti chtěla poděkovat za skvělou blogtour i soutěž^^

    OdpovědětVymazat
  14. Alča
    alca.vocelkova@gmail.com
    Jaká je nejlepší kniha, kterou jsem za tento rok zatím přečetl/a? Čtete mangu?
    Rozhodně Píseň krve od Anthonyho Ryana! Prečetla jsem si ji úplně náhodou a omylem a nemohla jsem ji odložit, úplně skvělá a teď už nemůžu dospat druhého dílu.

    Národnost - CZ
    Čísla balíčků, o která soutěžím - o všechny klidně :)

    OdpovědětVymazat
  15. 1. Lucy Lillianne
    2. luculi@seznam.cz
    3. Tak nejdříve. Manga nečtu. Ani jsem je nikdy nedržela v ruce, takže nevím, jestli by mě to bavilo. A co se týče druhé části... Hm, těžké. Je jich více. Moc nej knihy letoška byly Výjimečná, Město nebeského ohně, Tak padne náš svět, Krev polobohů, série Chaos, Čísla. Ale možná úplně nej co mě dostalo byla Nespavost. Je to hodně vyrovnané...:-P
    4. CZ
    5. prioritně balíček 4 (ty knížky marně sháním), jinak je mi to jedno :-)
    6. Lucy Lillianne
    7. Luciina zašívárna

    OdpovědětVymazat
  16. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  17. 1. Maggie
    2. MaggieLoren@seznam.cz
    3. Nejlepší kniha, kterou jsem za tento rok zatím přečetla je Jamaica Lane. Je to dokonalá kniha, která má sice poměrně jednoduchou zápletku, ale i přesto se mi strašně moc líbila. Už teď se těším až si jí přečtu znova. Mangy nečtu, ale jednou bych chtěla začít :)
    4. CZ
    5. 1,4,6
    6. Maggie
    7. Maggie Loren

    OdpovědětVymazat
  18. 1. Malouš
    2. mala.zuzan@gmail.com
    3. Mangu nečtu, ale těma tvýma příspěvkama mě asi brzo zlomíš :D A top kniha letoška je asi zatím Prozření Mary D. Ta kniha měla něco v sobě, něco šíleného, nespoutaného a vůbec jsem nečekala něco nadpřirozeného. Myslela jsem si od začátku, že to je klasický YA, a ono hele :D
    4. CZ
    5. Čísla balíčků: 5,6... víš že DS je moje <3
    6. stále nechápu co to je :D takže ne
    7. Zuzana Malá

    OdpovědětVymazat
  19. 1. MartinaF
    2. tina808@azet.sk
    3. Uf. Najlepšia za tento rok. Asi The 100 :D ale určite je ich viac (Elita, Artemis Fowl, Four...) aaa ešte som si spomenula Divotání ktorá je úplne mega...a mangu som zatiaľ nečítala.
    4. SR
    5. Balíčky pre Slovákov..to je jedno ktorý
    6. a 7. Obe Martina Fraňová

    OdpovědětVymazat
  20. 1. Lucie
    2. lucie.manasova@email.cz
    3. Smrtislav Hezoun od Dereka Landyho, Noční klub od Kulhánka... Ano, mangu čtu.
    4. CZ
    5. o všechny
    6. -
    7. Lucie Maňasová

    OdpovědětVymazat
  21. Elizabeth
    Elizabeth.books.blog@gmail.com
    Zatím vede knížka Ten, kdo stojí v koutě: ze začátku se mi sice nelíbila, ale najednou jsem si ji prostě zamilovala - postava Charlieho a jeho hlášky a zážitky...Ale na paty jí šlape Procitnutí slečny Primové, což je přesně ten typ knížky, kterou bych četla pořád dokola. :)
    Já a manga... No, přečetla jsem asi deset manga knížek z knihovny (všechny, co tam mají) a kamarádčin manga příběh. Ale že bych ji vyhledávala a četla pravidelně, tak to ne...
    CZ
    4.,5.,6. balíček
    Lisbeth13
    Sleduji tě jako Books and Bookshelf

    OdpovědětVymazat
  22. moncik.11@seznam.cz
    1. No, díky Erasmu jsem si moc nepočetla :D Ale jinak asi Silber. A mangu čtu, ano, ale zrovna v tomhle fakt dávám přednost anime. Protože ty bojový scény v manze nejdou zrovna moc dvakrát poznat, že :D
    2. CZ
    3. Mám zájem o 4. a 5., ale když už můžu, tak zkouším štěstí i o 6. :D
    4. Monika P.
    5. Doufám, že nebude vadit, když ti to napíšu zase tam :D

    OdpovědětVymazat
  23. Honzik
    honzinac01@seznam.cz
    Víš, jak těžký je vybrat jen jednu knížku? :D No, letos se mi strašně moc líbil Kostičas. Fakt super námět, skvěle napsáno a já už se nemůžu dočkat druhého dílu! Pak je hnedka za ním například Šepotání nebo tento měsíc Skleněný trůn. Ten byl fakt moc dobrej a taky netrpělivě vyhlížím další díl :) A mangu zatím nečtu, ale začíná mě to čím dál víc lákat.
    CZ
    Chtěl bych soutěžit o každý balíček (všechny jsou bomba :D)
    Na GFC tě sleduji Jan Hader a na FB také.

    OdpovědětVymazat
  24. 1. Dada
    2. dagmar.vanikova@gmail.com
    3. Nemám najlepšiu knihu, skôr by som povedala, že sú knihy, ktoré ma tento rok veľmi prekvapili a nesmierne potešili. Napríklad Život jedna báseň od Hooverovej ma veľmi bavila, pri Piatej vlne od Yanceya som ani nedýchala a pri Marťanovi od Weira som sa neskrývane rehotala :-) Mangu som doteraz nečítala, takže som si minulý mesiac objednala dve a idem to vyskúšať.
    4. SK
    5. Balíček 1, 2, 3 – brala by som všetky 3, takže súťažím o všetky
    6. –
    7. Dagmar Vaníková Mikulová

    OdpovědětVymazat
  25. 1) Radeček, tvůj nejlepší kamarád :----) (Radek.)

    2) doorstonewworlds@seznam.cz, ale až vyhraju, klidně mi napiš na facebook.

    3) Girl Online a Hranice Nevinnosti. :-)))) :D :D :D Nope. Pravděpodobně Líbali jsme se, ač to nejdokonalejší není, mám k tomu velkej citovej vztah. A Tahle píseň ti změní život, Holka, a ne ledajaká, Stmívání (Re-reading) a celej Kruh.

    4) Neměla by se ptát na tak osobní otázky. Ale jsem Čech.

    5) 4, 5. A pak ty ostatní, ale Gierovou chci a vím, že bys mě zabila, kdybych Darrena nenapsal. :))))

    6) Crawer

    7) Radek Trykar

    Peace! :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. btw, ten 6 balík taky nevypadá zle. :D :D :D A Mangu nečtu. Ale možná začnu koukat na anime, všichni mi to vnucujou. ._. Jinak jsem nic moc neviděl, až na Death Note a jedno takové milé, roztomilé a dětské divadýlko, které si mi doporučila.

      Vymazat
  26. Ells
    skodovavera@seznam.cz
    Pýcha a předsudek! A mangu čtu, ale jen příležitostně. :)
    CZ
    Nejvíc 6, ale kdyby to nevyšlo, tak 1, 2, 3 :)
    Ells
    Věrka Škodová

    OdpovědětVymazat
  27. Objevte eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde 1,000,000y klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Obchodujte kdekoliv Váš čas je drahý. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    227,651,647 - Otevřené obchody na eToro

    OdpovědětVymazat