čtvrtek 10. září 2015

Recenze - Kouzelný kočičí tarot (vykládací karty)

Kouzelný kočičí tarot / Tarotové kompletyOficiální anotace

Toužíte vědět, co se ve skutečnosti skrývá za vševědoucím pohledem kočky? Vstupte do magické říše uhrančivých šelem kočkovitých a zjistěte to! Kočky v této tarotové sadě na první pohled vypadají a také se chovají jako normální kočky. Na rozdíl od nich však čelí obtížným životním situacím, řeší nejrůznější vztahové problémy a dostávají lekce a ponaučení, jež vám při vašich výkladech tarotu mohou přijít vhod.

Součástí tarotové sady je kromě 78 karet i příručka, která vás touto nádhernou tarotovou sadou provede. Naleznete v ní podrobný rozbor všech karet a moudré kočky vám pomohou nalézt odpovědi na všechny vaše důležité otázky. Karty Malé arkány jsou rozděleny do čtyř částí – čtyř kočičích klanů (klan ohně, klan země, klan moře a klan nebe). Karty Velké arkány prostřednictvím kočičích mysterií vzdávají hold všem právoplatným potomkům Kočičí Bohyně. Kočičí tarot vám dává jedinečnou příležitost poznat svět tarotu a svět koček prostřednictvím jediné tarotové sady. Díky své perfektní znalosti obou těchto světů dokázala autorka Lunaea Weatherstone umně skloubit tradiční významy tarotu s vlastnostmi a moudrostí koček.


Proč jsem si karty vybrala?

Vykládací karty jsem si v poslední době hodně oblíbila, tudíž nikdy neodmítnu vyzkoušet nějaké další. Největším lákadlem na téhle sadě jsou především kočky. Jsem velkým milovníkem těchto čtyřnohých stvoření, takže jsem přirozeně sáhla po kartách s číčami. Navnadilo mne i krásné grafické zpracování, které je vidět už na samotné krabičce.

Něco málo ke grafickému zpracování

I v této tarotové sadě najdete naprosto božsky zpracované karty, tentokrát z dílny talentované Mickie Mueller. Mickie vdechla kočkám kouzlo, které na vás stoprocentně zapůsobí. A nejenom samotné ilustrace - jak krabička, tak i druhá strana karet jsou krásně zdobeny.


Hodnocení

Pro milovníky tarotu a koček je tu nová sada od Luney Weatherstonové, která ve spolupráci s výtvarnicí Mickie Muellerovou stvořila karty, které vám prozáří den. Sada obsahuje mimo 78 karet i vykládací příručku, pomocí které si budete moci vyložit význam jednotlivých karet a jejich poslání. Kočky jsou magičtí tvorové a v této karetní sadě slouží jako pomyslní průvodci. Jedná se o klasický tarot, názvy karet jsou ale stylizovány do kočičí podoby - sada obsahuje jak kartyMalé, tak i Velké arkány. Sada je vhodná jak pro začátečníky, tak pokročilé - přiložená příručka vás provede vykládáním krok po kroku. Chcete se nechat inspirovat moudrostí koček? Pak je tenhle tarot přesně to pravé pro vás.

Kouzelný kočičí tarot je tarotová vykládací sada z produkce kněžky, spisovatelky a vykladačky tarotu Luney Weatherstonové. Sada obsahuje 78 vykládacích karet a příručku, která podává návod na to, jak karty správně vykládat a významy jednotlivých karet. Vše doplňují ilustrace výtvarnice Mickie Muellerové. Jedná se o klasický tarot - sada obsahuje karty Malé arkány a Velké arkány. Karty Velké arkány jsou zpodobněny coby Kočičí mystéria, karty Malé arkány jsou pak rozděleny na 4 části - čtyři jednotlivé Kočičí klany (klan ohně, klan moře, klan nebe a klan země). Názvy karet z klasického tarotu jsem převedeny na jejich kočičí podobu.

"Tento jiný svět, tato magická říše, v níž naše kočky přebývají, třeba není nic víc než jejich fantazií nebo rodovou pamětí, ale kdo ví - možná je to místo, kam se vytratí, když se nedíváme."

Příručka je jasně a přehledně rozdělena na jednotlivé části, tudíž je vhodná i pro ty, kteří s tarotem teprve začínají. Po přivítání a samotném úvodu následuje část, ve kterém se vykladači mohou seznámit se strukturou kočičího tarotu, názvy karet a popisem jednotlivých druhů karet. V další části je důkladně popsáno, jak se o karty starat, jak je správně vykládat, a jaký význam mají obrácené karty. Následují samotné významy karet, začínající Velkou arkánou a končící tou Malou. Ke každé kartě je uveden i význam věštby v případě, že je vyložená karta obrácená. Na samotném konci najdete hned několik způsobů, jak karty můžete vykládat. Vše je doplněno i ilustrativním obrázkem. Jako bonus pak autorky přiložily i několik črt karet ze samotného tarotu.

A jaké jsou mé dojmy z prvního vykládání s touhle roztomilou kočičí sadou? Byla jsem vážně hodně mile překvapená. Mám zkušenosti pouze s andělskými kartami, tudíž jsem moc netušila, do čeho vlastně jdu. Tarot jsem sice už jednou vykládala, ale moc si toho nepamatuji, tudíž jsem velmi uvítala přehlednou příručku, která mne přesně krok za krokem vedla a umožnila mi vyložit si karty přesně dle mého gusta. Hodně se mi líbí, že je tu hned několik možných způsobů, jak karty vykládat. Můžu si tak vybrat ten, který se nejvíc hodí k tomu, co chci právě vědět. Poselství kočičích karet mi přijdou daleko jasnější než ta z andělských karet, tudíž bych je doporučila i široké veřejnosti.

Kouzelný kočičí tarot bych doporučila všem, kteří hledají miloučké a pěkně zpracované karty, ať už pro každodenní výklad či pro dlouhodobější výklad.

Celkové hodnocení:  4 z 5 hvězdiček

Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum za poskytnutí karet k recenzi.
Více o kartách ZDE

Zdroje:
Anotace 
Obálka


Žádné komentáře :

Okomentovat