neděle 29. listopadu 2015

Na co se těším ze zahraničních novinek v příštím roce (a v prosinci 2015)?


Jsem hlava děravá a většinou si nepamatuji, kdy vychází moje oblíbené knihy. Proto jsem se rozhodla sepsat si takový žebříček toho, na co se těším v příštím roce (a v prosinci 2015). Všechno jsou to knihy v angličtině, protože jak asi víte, v tomhle jazyce čtu obzvláště ráda a nehodlám čekat, až mi to někdo přeloží (v některých případech bych se vůbec nedočkala). Většinou se jedná o pokračování mých oblíbených sérií, novely a pár standalonů.

Their Fractured Light (Starbound, #3)Wandering Star (Zodiac, #2)Untamed (Splintered, #3.5)

Jako první tu mám tři knihy, které vychází ještě v prosinci 2015. Jako první je tu kniha Their Fractured Light (1.prosince). Třetí díl vesmírné trilogie z pera Amie Kaufman a Meagan Spooner. První i druhý díl se mi líbily vážně hodně, takže už se nemůžu přirozeně dočkat toho, jak to vlastně dopadne. Následuje je Wandering Star (8.prosince) od Rominy Russell, která má naprosto dokonalou obálku. Je to druhý díl ze série Zodiac. Jednička mi učarovala a na pokračování jsem čekala skoro rok. Poslední prosincovou knihou je Untamed (15.prosince) od A.G.Howard, sbírka novel k sérii Šepotání. Jednu z nich jsem sice už četla, ale pořád jsou tam zbylé dvě. Plánuji si zatím přečíst jen jednu, a tu poslední si nechám až po přečtení Zrcadlení, které u nás vyjde příští rok.

Steel Scars (Red Queen, #0.2)Never Never: Part Three (Never Never, #3)Salt to the Sea

Leden 2016 je na novinky celkem bohatý. Jako první vyjde Steel Scars (6.ledna) od Victorie Aveyard, další z novel ke knize Red Queen. Rudou královnu pokládám za jednu z nejlepších knih tohoto roku, takže mi novela nemůže v žádném případě uniknout. Další je Never Never: Part Three (26.ledna) od Colleen Hoover a Taryn Fisher, která uzavírá tajemnou trilogii. Pokud jste Never Never četli, tak víte, že autorky napínají od začátku do konce. Už chci vědět, jak to dopadne! Na začátku února si pro nás Ruta Sepetys připravila novou knihu Salt to the Sea (2.února), která má fantastickou obálku. V šedých tónech byla dokonalá kniha a celkem mne láká zkusit i něco v angličtině.

Glass Sword (Red Queen, #2)Reign of ShadowsRemembrance (The Mediator, #7)

Únor je na novinky hodně bohatý. A že jsou to samé pecky! Victoria Aveyard nezklame a dočkáme se tak pokračování Rudé královny. The Glass Sword (9.února) by měl být ještě epičtější. Jak bude pokračovat příběh Mare? Ve stejný den vychází i Reign of Shadows (9.února) od Sophie Jordan. Sice netuším, o čem to je, ale má to krásnou obálku a napsala to autorka Drakie a Nevítaných. Určitě to zkusím. Na Valentýna nás pak překvapí Meg Cabotová s The Remembrance (14.února), což je sedmý díl Mediátora. Už aby byl Valentýn, protože na tuhle knihu čekám už několik let!

Riders (Riders, #1)A Gathering of Shadows  (A Darker Shade of Magic, #2)Lady Midnight (The Dark Artifices, #1)

Únorová jízda pokračuje s knihou Riders (16.února) od Veronicy Rossi. Samotná anotace vypadala hodně lákavě a jelikož Veronicu po trilogii Pod nekonečnou oblohou uctívám jako bohyni, tahle kniha mi rozhodně neunikne. Poslední únorovou knihou je pokračování knihy A Darker Shade of Magic od Victorie Schwab, A Gathering of Shadows (23.února). Pokud jste četli mou recenzi, tak víte, jak moc mě kniha bavila. Jsem na osudy Lily Bardové vážně zvědavá! Březen započne s vydáním knihy Lady Midnight (8.března) od Cassandry Claerové. Nástroje smrti jsem sice ještě nedočetla, ale do té doby bych to snad mohla stihnout.

Walk the Edge (Thunder Road, #2)The Glittering Court (The Glittering Court, #1)Blank 133x176

Na konci března vyjde také Walk the Edge (29.března) od Katie McGarry, což je pokračování knihy Nowhere but Here, kterou jsem četla v létě. Katie píše super contemporary a prostředí motorkářů mě zaujalo. Rozhodně se na to už těším. Na začátku dubna pak Richelle Mead vyjde první díl nové série, The Glittering Court (5.dubna). Richelle v angličtině moc nečtu, ale mohla bych udělat výjimku. Možná. O přesném datu vydání téhle knihy se pořád spekuluje, ale Furthemore (asi 30.dubna) od Tahereh Mafi je mou nejočekávanější knihou příštího roku. Shatter Me je moje nejoblíbenější série... takže není co řešit. A je mi jedno, o čem to je. Přečetla bych si to, i kdyby to byla totální blbost.

A Court of Mist and Fury (A Court of Thorns and Roses, #2)This Savage Song (Monsters of Verity, #1)Summer Days & Summer Nights: Twelve Love Stories

Poslední trojku zahajuje kniha další očekávaná novinka, a to A Court of Mist and Fury (3.května) od Sarah J. Maas. Druhý díl knihy A Court of Thorns and Roses by měl být ještě napínavější a tajemnější než jednička. Sarah jsem si oblíbila, a tahle série se mi dokonce líbila o něco víc, než všemi opěvovaný Skleněný trůn. Victoria Schwab už tu jednu knihu sice má, ale přečíst si chci i první díl její nové série, This Savage Song (7.června). Opět netuším, o čem to je, ale Victoriin styl psaní je nádherný a neuvěřitelně mi sedl. Urychlete čas, prosím! Poslední knihou z mého seznamu je sbírka povídek Summer Days and Summer Nights (14.června) od kolektivu autorů. Měla by to být variace na knihu My True Love Gave To Me, tentokrát však z období léta. Zní to zajímavě!

A co vy? 
Na jaké knihy se těšíte příští rok? 
Chystáte se na některou z knih, které jsem zmínila?

5 komentářů :

  1. Tak už vidím všechny naše budoucí společné readingy... :D

    OdpovědětVymazat
  2. Na mnohé sa teším tiež. U mňa teda vedie Victoria Aveyard, The Crown od Kiery Cass, nová Richelle Mead, Never never (už aby tu bol), ACOTAR 2 a samozrejme, nová Tahereh :)

    OdpovědětVymazat
  3. Väčšinu kníh, na ktoré sa teším, si už spomenula. Lady Midnight má úplne brutálnu obálku, to si aj čoskoro objednám, teším sa aj na Glass sword a, samozrejme, na ACoFaM. Obálka na knihu od Sophie je tiež veľmi pekná, dokonca aj názov mi padol do oka, tuším idem nájsť, o čom to bude.
    A ešte sa určite teším aj na dvojku The Orphan Queen. Jednotka ma úplne dostala.

    OdpovědětVymazat
  4. Mim favoritem je UNTAMED -všechny předchozí knihy jsem četla a jsou super

    OdpovědětVymazat