úterý 1. března 2016

Měsíční shrnutí za únor 2016



Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za únor?
To vše můžete najít v tomto článku.


Přečtené knihy

Princ Lestat (The Vampire Chronicles, #11)Princ Lestat


Sice nebyl nejlepší nápad číst jedenáctý díl, když jsem četla pouze ten první, zčásti druhý a šestý, ale nakonec to ani tak nevadilo. O světě toho vím dost, stejně jako o historii postav. Možná mi to trochu naspoilerovalo předchozí díly, které jsem nečetla, ale nevadí. Anne Rice... trvalo mi, než jsem si opět zvykla na její popisný a rozvláčný styl psaní... Proto jsem to četla tak dlouho. Těšila jsem se ale na své oblíbené hrdiny. Je hodně velká škoda, že jim autorka nevěnovala víc pozornosti, protože Maria x Armanda zbožňuji. Světlé stránky to ale určitě mělo - zajímavá zápletka s Amelem, hodně nových informací ohledně upíří historie, staří známí jako Louis, Lestat, Pandora, Marius, Armand, Maharet s Mekare, Khayman... Je vážně škoda, že u nás Upíří kroniky vychází tak, jak vychází (máme první, druhý, šestý a jedenáctý díl), protože Annino zpodobnění upírů je hodně dobré.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček

Dám ti slunceDám ti slunce


Vůbec netuším, co se s Jandy Nelson stalo, ale oproti Nebi tohle byla vážně jízda. Po dlouhé době mi konečně nějaká contemporary doopravdy sedla. Příběh hodně zajímavý - citlivý a dost srdcervoucí. Nejdřív jsem sice nemohla moc vystát Noaha (na druhou stranu mám jeho romantickou linku radši než tu Jude), ale od chvíle, kdy se objevil Brian.... to bylo daleko lepší. Hodně zamotané, ale rozhodně stojící za přečtení.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Nejtemnější část lesaNejtemnější část lesa

Na začátek nutno říct, že se mi to četlo celkem špatně, nejspíš kvůli zajímavému překladu. Ale dalo se to přežít, ke konci jsem si i zvykla. Jinak je to super tajemný příběh s vílami a elfy... Díky překladu to na mě působilo celkem pohádkově, ale řekla bych, že jinak je to celkem temné... Fae zbožňuji, takže Holly udělala to nejlepší, co mohla. Doporučuji.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Naruto 25: Bratři (Naruto, #25)Naruto 25: Dva bratři

Nový díl Naruta jsem četla po hodně dlouhé době, ale nezklamal. Příběh Itachiho a Sasukeho mě hodně zajímal, a dočkala jsem se. Sasuke je poslední dobou sice celkem na hlavu, ale úplně ho chápu. Asi bych se chovala podobně, kdyby se mi stalo to, co jemu. Už se nemůžu dočkat dalšího dílu, protože... kdo na to má sakra pořád čekat?

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Black Butler, Vol. 14 (Black Butler #14)Black Butler: Volume 14

Neodpustila jsem si ani jedno volume Black Butlera, protože jsem chtěla dokončit arc týkající se Campanie. Bylo to vynikající. Grell, Ronald, Will, Undertaker... zombíci. Loď alá Titanic. A vsuvka v podobě hledání velikonočních vajec, kde se objevil i Charles Grey. Vážně tuhle mangu miluju a jen brečím nad tím, že ji nemám i doma. Chci ji. Prostě chci! A vidíte toho sexouše na obálce! ♥

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Proposal (The Mediator, #6.5)
Proposal

Mediátor! Co víc říct? Škoda, že to bylo tak krátké, protože to bylo naprosto dokonalé. Až na tu délku. Některé věci bych víc vysvětlila a vůbec by mi nevadilo, kdyby Meg napsala celou plnohodnotnou knihu z doby, kdy byla Suze na vysoké.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Zlatý kompas (Jeho temné esence, #1)
Zlatý kompas


Zlatý kompas jsem si přečetla na doporučení americké kamarádky, protože je to její nejoblíbenější kniha. A nemohla jsem zvolit lépe. Je to sice pro děti, ale co si budeme nalhávat - pořád mě to neuvěřitelně baví. Film jsem sice viděla, ale moc jsem si toho nepamatovala. Pan Pullman je skvělý vypravěč a neuvěřitelně se mi líbí celý koncept daemonů. A pořád miluju Lorda Asriela, ať si říká kdo, co chce.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Never Never: Part Three (Never Never, #3)Never Never, Part Three

Tak nějak jsem doufala, že v tom bude něco víc. Ne, že by se mi zakončení nelíbilo, ale po mrazivé jedničce a dvojce jsem čekala parádní rozuzlení. Asi jsem už moc namlsaná z jiných knih. Nevím. Nicméně příběh Silase a Charlie alá Never, Never hodnotím pozitivně. A angličtina je jednoduchá, takže zvládnete.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček






AdaptaceAdaptace

Ze začátku jsem si myslela, že knihu odložím, protože to bylo něco neuvěřitelně nudného. Zoya se chovala jako idiot a celé setkání se Simonem a Emily bylo více než podivné. Nakonec jsem ale změnila názor - vážně jsem nečekala to, co se tam stalo. A páni. Bylo to velmi dobré, bavilo mě to a dokonce jsem odpustila Zoye i většinu toho, co udělala. Adaptace je nakonec velmi příjemné překvapení.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Má trnitá cesta k radosti ze života
Má trnitá cesta k radosti ze života

Rozhodně milé a zajímavé povídání o životu se záměrem. Hlavní hrdinka a autorka v jednom mi byla doopravdy sympatická. Nezklame a neurazí. Podobných knih jsem sice v poslední době četla celkem hodně, ale neuškodí si to všechno připomenout. 

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy


Hahahaha. Vážně? Nenapsala jsem nic...




Zhlédnuté filmy

Celkem slušné skóre. Dva plnohodnotné filmy, tři dokoukaná anime a pak spousta speciálů a OVA k anime, která jsem již viděla. Já jsem za sebe spokojená!



posterPadesát odstínů černé

Prvním filmem, který jsem v únoru viděla, bylo Padesát odstínů černé, na kterém jsme byly v kině s Amy a El. V kině jsem nebyla tak půl roku, takže to byl celkem zážitek. Nelituji. PoŠ jsem viděla pouze jako film, a už jsem si ho moc nepamatovala. Parodie ale splnila svůj účel - neurazila, zasmála jsem se a mohla jsem spokojeně odejít. Na nastartování semestru ideální. Vážně ideální.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterTokyo Ghoul: Root A

Do druhé série Tokyo Ghoula se mi moc nechtělo, protože po posledním díle první série... jsem byla zděšená. První polovina Root A byla dost divná. Nesnáším Kanekiho, takže jsem si na své moc nepřišla. Shuu tam byl jen pomálu... Druhá polovina mi to ale vše vynahradila - epické souboje, flashbacky... a prostě... uááá. Brečela jsem asi poslední čtyři díly. To se fakt nedalo. A velký plus za Nakiho. 

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterTokyo Ghoul: Pinto

Tohle OVA bylo boží! Shuu Tsukiyama je moje nejoblíbenější postava z Tokyo Ghoula, takže jsem si to užívala od začátku do konce. Příběhově to bylo super, Shuu tu vypadal k sežrání... Pokud jste jeho fanoušky, pak by vám tahle OVA rozhodně neměla uniknout.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterTokyo Ghoul: Jack

Tohle OVA z vesmíru Tokyo Ghoula se naopak točí kolem mládí vyšetřovatele Arimy. Moc jsem mu v ústřední sérii nevěnovala pozornost, ale tohle bylo super. Přeci jen mě vždycky zajímalo, jak mladí musí členové "Doves" být, aby se k nim mohli přidat. Středoškolská trojice, která vyšetřuje a honí ghouly. To zní super, ne?

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterOokami Shoujo to Kuro Ouji (Wolf girl a Black Prince)

Po hodně akčním Tokyo Ghoulovi jsem hledala nějakou romantickou oddechovku. A našla jsem. Na Vlčí holku a Černého prince jsem narazila náhodou v nějakém anime videu, kde se líbali... Hned mě to zaujalo, protože kvalitních romanťáren není nikdy dost. Jde tam v podstatě o to, že hlavní hrdinka Erika nemá kluka a chce před kamarádkami vypadat cool, tak začne předstírat, že s jedním chodí. Ten na dohodu přistoupí, ale jen pod podmínkou, že mu bude dělat Erika psa. A nebyla by to romantika, kdyby se do sebe nezamilovali, že? Bylo to vtipné, krátké a prostě roztomilé. Musím Erice nechat, že byla fakt vytrvalá. A brečela jsem!

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček

posterSoul Eater NOT!

O dalším Soulovi jsem neměla dlouhou dobu žádnou páru. Původní anime jsem viděla tak před šesti lety, takže je to fakt dlouho. Ale ono to nějaké to pseudo pokračování i má! Soul Eater NOT! se odehrává někde před původní sérií a soustřeďuje se na tři hlavní hrdinky - jednu zbraň a dvě uživatelky. Co si budeme povídat, holky se asi mají rády a celkově je to úplně jiná liga než původní anime, které bylo akční a temné. Objevují se tu ale i postavy z něj, jako je Kim, Oz, Maka a Soul, Death the Kid a Liz s Patty či Black Star a Tsubaki. Ale jen v pár scénách. Neurazí, ale vidět podruhé bych to asi nemusela.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček

posterOdpočívadlo 2: Neohlížej se 

Tak jsme si s BFF řekly, že se spolu podíváme na horor, každá na své televizi a budeme to komentovat po FB. A tak se stalo. Vůbec nechápu, jak jsme to mohly dokoukat celé. Protože tohle vážení... byla extra hovadina. Nechutné, nebála jsem se a celkově to nemělo žádnou pointu. Pokud hledáte něco, kde chcete zabít čas, pak tohle doporučuju. Je to prakticky odpad. Tu jednu hvězdičku to má za homosexuální dvojčata.

Hodnocení na CSFD: 1 z 5 hvězdiček


posterElfen Lied: OVA

Elfen Lied jsem viděla tak před sedmi lety, kdy jsem ještě netušila, že existují nějaké speciály. A tak jsem tenhle neviděla (stejně jako ty u následujících anime). Jelikož jsem teď nemocná, rozhodla jsem se je dokoukat, abych trochu nahnala počet anime ve svém anime listu. Bylo pěkné si zavzpomínat na staré dobré časy s Lucy a krvákem v podobě Elfen Liedu. Jedno z nejdepresivnějších anime, které jsem viděla. Vážně. OVA se soustředí především na Nanu... chůdě malé. 

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček

Vampire Knight SpecialVampire Knight OVA

Nikdy jsem nebyla velkým fanouškem Vampire Knightu. Mám takový dojem, že to před 8 lety bylo moje druhé anime, které jsem viděla. Hned po Death Notu. Stejný případ jako u Elfen Liedu - nevěděla jsem, že tam ten speciál je. Překvapivě se mi ale líbil - Ichijou tu kandiduje na prezidenta kolejí, proti němu stojí Kaname. Hanabusa se tu snaží vést kampaň pro Kurana... No...a jelikož jak Ichijoua, tak Hanabusu miluju, měla jsem jasno. Fangirl forever!

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterAngel Beats! Stairway to Heaven

Angel Beats! patří mezi moje TOP anime. Hořkosladké, se skvělým příběhem, život po životě, přesně tak, jak to mám ráda. Slzy mi naskočily v podstatě už u openingu - ta písnička je prostě nádherná. Co vám mám povídat... Hrdiny si už moc nepamatuju, ale zrovna tohle OVA bylo celkem nudné a otravné. Ne, že by se mi nelíbilo... ale spíš průměr.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterAngel Beats! Hell's Kitchen

Druhý speciál k Angel Beats, který jsem sledovala hned po Stairway to Heaven. Podle mě o něco povedenější. Jde tam o jakousi bojovku, kde mají hrdinové najít démona a při tom se navzájem zabít (už jsou mrtví, takže to nikoho nezabije). Druhy smrtí byly vskutku kreativní... A TK byl fakt super. Zasmála jsem se. 

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



Angel Beats!: Another EpilogueAngel Beats! Another Epilogue

Tohle bylo hodně kraťoučké a jde v podstatě o to, že Otonashi pronáší jakousi řeč. Moc jsem to nechápala a nevěnovala tomu pozornost. Nepotřebovala jsem to. Otonashiho mám sice celkem ráda, ale TOP postava to fakt není.

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček




A jaký byl váš únor?

7 komentářů :

  1. Z Upirich kronik jsem cetla v unoru prvni dil a nelibil se mi, takze do druheho se budu muset hodne nutit. Navic mi vadi, ze dily vysly tak pitome(1,2,6,11).
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Na Adaptaci se brzo chystám :) Přečetla jsem pár recenzí a byla z toho trochu v rozpacích. Tak jsem zvědavá.

    OdpovědětVymazat
  3. Jako vždycky neuvěřitelně dlouhý seznam. Adaptaci bych taky brala...

    OdpovědětVymazat
  4. Film jsem v únoru neviděla snad ani jeden, zato jsem přečetla 19 knih, tak aspoň něco :D
    Double Infinity by Ella

    OdpovědětVymazat
  5. V knížkách jsem se tentokrát moc nenašla, ale co se anime týče - Tokyo Ghoul forever! <3 Ten seriál miluju :)
    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
  6. Prečítala si peknú hromádku kníh. Nejtemnejší čásť lesa si chcem prečítať, už som o knihe dosť počula a zaujala ma :-) Zlatý kompas je moja najobľúbenejšia časť celej trilógie, zvyšné diely ma až tak nebavili. A jééé Naruto, poteší stretnúť ďalšieho fanúšika :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Páni....obdivuji tě kolik jsi toho stihla za únor!! :) Teď se trošku stydím za sebe, protože ja celkově za leden a únor přečetla jen 4 knihy. :/ :)

    OdpovědětVymazat