neděle 20. března 2016

Recenze - Buď šťastný (karty)

Oficiální anotace

Série 55 inspirujících aforismů o štěstí a síle úsměvu, přinášející inspiraci k nalezení hlubšího zdroje štěstí. Navazují na oblíbenou sadu „Nikdy se nevzdávej“. Každý den si vytáhněte několik kartiček, nebo je rozdávejte svým přátelům, protože jak říká Sri Chinmoy: „Štěstí, o které se podělíme, se zvětšuje. Smutek, o který se podělíme, se zmenšuje.“
Proč jsem si karty vybrala?

Inspiračních a motivujících karet není nikdy dost, a tyhle vypadaly moc pěkně. V tomhle jarním počasí, kdy je prakticky každý den zataženo a počasí se mění rychlostí blesku je něco takového potřeba. Hrnek horké kávy a povzbuzující kartičky znějí dobře, ne?

Něco málo ke grafickému provedení

Už na první pohled slibuje krabička s motýlem zajímavou podívanou. Osobně jsem netušila, do čeho úplně jdu, a tak jsem byla překvapená. Zpracování není vůbec špatné, fotografie jsou pěkné a zpracování citátů také. Jen mi trochu vadí materiál, z kterého jsou jak krabička, tak karty vyrobeny. Vůbec by mi nevadilo, kdyby oboje bylo na tvrdším papíře, aby to déle vydrželo. To je ale jen můj osobní postřeh.





Hodnocení

Nakladatelství Madal Bal přináší novou sadu inspirujících karet, které rozjasní váš každodenní život. Balíček obsahuje 55 inspirujících aforismů o štěstí a síle úsměvu přnášející inspiraci k nalezení hlubšího zdroje štěstí. Autorem je Sri Chinmoy, duchovní filozof a učitel štěstí, který věří, že v každém z nás se ukrývá neomezený vnitřní potenciál, jehož objevení a naplnění dává našemu životu hlubší smysl a štěstí. Nezáleží na tom, zda si každý den vytáhneme několik karet pro inspiraci či je rozdáme přátelům - důležitý je smysl. Štěstí je totiž něco, co chtějí všichni lidé na naší planetě. Občas je důležité si připomenout, že i malé věci mohou vést v zázraky.

Buď šastný - Inspirace pro Váš šťastný den je sada 55 inspirujících karet s aforismy zaměřujícími se na téma štěstí a sílu úsměvu. Jejich stvořitelem je Sri Chinmoy, duchovní filozof a učitel štěstí (dnes již zesnulý). Sada vyšla pod knižní řadou Knížky vnitřní radosti u nakladatelství Madal Bal spolu s dalšími, jako jsou Nikdy se nevzdávej nebo Kapky moudrosti srdce.

Každá karta je sama o sobě výjimečná - na jedné straně najdete příjemně vyhlížející fotografii, na té druhé pak citát od samotného autora, nad kterým se můžete zamyslet. Karty můžete využít dle vlastního uvážení. Neexistuje žádný přesně určený způsob, jak je vykládat. Každý den si můžete pro inspiraci vytáhnout jednu či více karet. Můžete karty rozdat svým přátelům. Můžete karty rozmístit po vašem domově a pokaždé, když některou potkáte, se můžete nechat inspirovat. To zní celkem fajn, ne?

"Abys byl šťastný, nesnaž se světu rozumět, ale snaž se být světu prospěšný."

Sada Buď šťastný je také ideálním dárkem pro vaše známé či přátele. Velkou výhodou je i to, že je cenově dostupná a spolu s kartami Nikdy se nevzdávej bude tvořit skvělý komplet. Menším problémem by možná mohl být materiál, na kterém jsou karty vytištěny. Papír je měkký a velmi snadno se ohne. To samé platí i o krabičce, která není moc bytelná. Pokud ale pominete tuto malou vadu, jistě pro vás budou karty ideální. Pokud jde o motivy fotografií, pak jich tu je celá řada - lidé různé pleti a náboženského vyznání, scenérie, zvířata, květiny a mnohé další. A poselství na druhé straně? Každý si tu najde to svoje.

Jaké jsou tedy mé dojmy z téhle zajímavé a inspirující sady? Čekala jsem něco trochu jiného, ale rozhodně to za vyzkoušení stojí. Moc se mi nelíbí zpracování na měkkém podkladu, jinak ale nemám moc co vytknout. Poselství od samotného autora jsou velmi zajímavá. Některá se mi líbila více, některá méně, ale v závěru hodnotím pozitivně. Použitý font a barva písma jsou vážně povedené. Pokud jde o fotografie, tak palec nahoru. Osobně se o karty asi podělím se svými přáteli či využiji jako záložky - jsou pro to naprosto ideální.

Kartičky Buď šťastný bych tedy doporučila všem, kteří hledají inspiraci a rádi by našli trochu toho štěstí v každodenním životě.

Celkové hodnocení:  3.5 z 5 hvězdiček


Děkuji internetovému knihkupectví Knihcentrum.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Více o kartách ZDE

Zdroje:
Anotace a ilustrační obrázek

Žádné komentáře :

Okomentovat