sobota 18. června 2016

Recenze - Between the Lines

Between the LinesOficiální anotace

Delilah knows it's weird, but she can't stop reading her favourite fairy tale. Other girls her age are dating and cheerleading. But then, other girls are popular.

She loves the comfort of the happy ending, and knowing there will be no surprises.

Until she gets the biggest surprise of all, when Prince Oliver looks out from the page and speaks to her.

Now Delilah must decide: will she do as Oliver asks, and help him to break out of the book? Or is this her chance to escape into happily ever after?

Read between the lines for total enchantment . . .


Proč jsem si knihu vybrala?

Samotná anotace zní více než slibně. Na tuhle dvojdílnou sérii mě popravdě nalákala dvojka, která se jednu dobu začala objevovat na zahraniční booktube scéně. Byla jsem zvědavá a moc se mi do dvojky nechtělo bez jedničky, takže jsem si logicky sehnala právě tu. A udělala jsem dobře. Moc dobře...

Knižní trailer


Něco málo k obálkám

Between the Lines (Between the Lines, #1)Mein Herz zwischen den ZeilenIncantesimo tra le righe

Obálky Between the lines jsou pohádkové, sladké a prostě roztomilé. Musím uznat, že nejvíc se mi líbí asi paperbackové vydání nahoře - kombinace zlaté a fialové je prostě best. Špatná není ani Delilalh na zádech vlevo. Líbí se mi i koncept prostřední obálky, jen bych asi změnila výraz slečny modelky. A to vpravo? Nádhera. Naživo určitě moc krásná.

Hodnocení

Tomebound | A Book Blog: Between the Lines by Jodi Picoult & Samantha Van Leer:
Delilah je typický snílek, který radši tráví čas s nosem zabořeným do knížky než na večírcích a v nákupních střediscích. Ozbvláště s jednou - pohádkovým příběhem Between the Lines. Delilah miluje šťastné konce a udělala by pro ten svůj cokoliv. Vše se změní ve chvíli, kdy na ni promluví její nejoblíbenější postava z Between the Lines - šarmantní Princ Oliver, uvězněný na stránkách knihy. Zdá se, že i on by se rád dočkal svého šťastného konce, změnil svůj život a opustil stránky knihy. Delilah se musí rychle rozhodnout - pomůže princi najít způsob, jak opustit stránky knihy nebo se ona sama vydá za dobrodružstvím na místo, kde existují šťastné konce?

Between the Lines je prvním dílem z na sebe volně navazující stejnojmenné dilogie (v českém překladu vyšel druhý díl Láska mezi písmenky u nakladatelství CooBoo) z pera Jodi Picoultové a její dcery Samanthy van Leerové. Autorky zasadily děj své knihy do reálného světa a promíchaly jej se světem pohádkovým umístěným na stránkách fiktivní knihy Between the Lines. Příběh je vyprávěn střídavě z pohledu Delilah - reálný svět a Oliver - pohádkový svět. Na začátku Oliverových kapitol je navíc vždy samostatná kapitola vyňatá z Between the Lines. Čtenář má tak komplexní přehled o všem, co se v obou knihách (té co čte a té fiktivní z příběhu) odehrává. Primárně se jedná o oddechovou romanťárnu, tudíž bych doporučovala od toho nic jiného nečekat. Celý příběh bych přirovnala k cukrové vatě - slaďoučký, ale neskutečně dobrý. I když se místy objeví i nějaká ta klišé, na pohlazení pro duši je tahle kniha ideální. Je neuvěřitelně čtivá a slupnete ji jako malinu. Pokud jde o angličtinu, tak se nemusíte bát - je jednoduchá a dle mého názoru ji zvládnou i začátečníci. Jedním z největších lákadel je bezesporu božské grafické zpracování, které doplňuje kapitoly. Ať už ilustrace na jejich začátku nebo ty malé, které vstupují i do textu.

“How do you know that you are not part of a book? That someone's not reading your story right now?”

'Between The Lines' -Jodi Picoult and Samantha Van LeerNa celé knize bych ocenila i široké spekrum postav, s kterými si autorky doopravdy vyhrály. Hlavní hrdinka Delilah mi přišla celkem rozumná a sympatická - rozhodně ne nějaká nána, která vám bude každou kapitolu lézt na nervy (i když ve dvojce to bylo už horší). Nejvíc jsem si zamilovala Prince Olivera, který byl jednoznačně kouzelný a ovládl mé srdce. Sice je to pohádková postava, ale chová se děsně uvěřitelně a jeho reakce na reálný svět jsou prostě best ever. Skvělá byla i Jules, nejlepší kamarádka Delilah. A to nemluvím o všech postavách z Oliverovy pohádky. Ať už je to mluvící pes Frump, kůň Socks, princezna Seraphima, Rapsculio nebo drak Pyro.

A můj vlastní názor? Do knihy jsem šla s tím, že se mi líbit bude, protože prostě ten námět... je boží! Kdo by nechtěl, aby na něj promluvila jeho oblíbená postava? Between the Lines jsou skvělá roztomilá jednohubka. Miluju pohádky. Miluji prince. Jsem romantik. Líbilo se mi spojení pohádkového a reálného světa - bylo to i uvěřitelné. Moc se mi líbilo vykreslení postav - hlavně jejich různé charaktery. Nejvíc jsem se zamilovala do grafického zpracování, které je prostě božské. To mi nikdo nevymluví. Jediná věc, která mě trochu mrzí je to, že autorky sepsaly i pokračování. Jasně, konec je poměrně otevřený a rozhodně se mu nebráním, ale po přečtení obou mi přijde, že Between the Lines prostě měly zůstat jako standalone. Dvojka je trošičku zbytečná a na můj vkus až překombinovaná.

Between the Lines bych doporučila všem, kteří hledají romantický rozomilý příběh na jedno odpoledne. Je to prostě magické!

Celkové hodnocení:  4 z 5 hvězdiček

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

1 komentář :

  1. Krásná recenze!Na knihu by mě normálně asi nalákala, ale teď nějak nestíhám, tak dám přednost jiným. Časem se k ní třeba dostanu - ideálně, kdyby byl překlad :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat