neděle 3. července 2016

Měsíční shrnutí za červen 2016



Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za červen?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Červen na přečtené knihy nebyl vůbec úspěšný. Koukala jsem na filmy. Nečetla jsem. Stihla jsem přečíst pouze čtyři knihy a čtyři mangy.

The Glittering Court (The Glittering Court, #1)The Glittering Court

Po pohromě jménem Soundless jsem čekala další pohromu, protože Glittering Court nemá moc dobré recenze. Byla jsem ale celkem mile překvapená. Příběh je sice patlanina všeho možného - od historické fikce přes kolonie a Selekci až k drsnému přežívání v přírodě. Ale víte co? Mně je to fuk. Sice z toho vůbec nebyla cítit Richelle Mead, kterou znám, ale třeba se Richelle dává na novou cestu psaní... Kdoví. Jo, je to překombinované a klišé, ale po Soundless to bylo příjemné překvapení.
Hodnocení na GR: 3.75 z 5 hvězdiček



Knihovna duší (Sirotčinec slečny Peregrinové #3)Knihovna duší - KNIHA MĚSÍCE

Ransom Riggs je moje srdcovka (a vůbec v tom nehraje roli, že je to manžel Tahereh Mafi, ehm...). Závěrečný díl Sirotčince byl takový hořkosladký - vůbec se mi nechtělo s podivnými dětmi loučit... Ale byla jsem zvědavá, jak to nakonec dopadne. Jsem víceméně spokojená - prakticky až do konce akce, kde jsem se nenudila. Možná jsem čekala trochu víc epičtější závěr, ale Jake a netvoři rozhodně patří k mým favoritům.
Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Zenith (The Androma Saga #1)Zenith 

Zenith jsem si nemohla nechat ujít, protože jednou z autorek je booktuberka Sasha Alsberg, kterou pravidelně sleduji. A teda páni. Jde sice pouze o první část vesmírné soap opery, která má asi 100 stránek v ebooku, ale i tak mě nadchla. Poslední dobou mám ráda podobné scifárny. Loni jsem se zamilovala do trilogie These Broken Stars. Pokud máte tuhle sérii rádi, tak by vás mohl bavit i Zenith. Je tam badass hlavní hrdinka, která má titul Krvavá Baronka a je to vesmírná pirátka. Co víc chtít, hm?

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Láska mezi písmenkyLáska mezi písmenky

Stejně ňuňuňu jako jednička, na jejíž kvality ale bohužel nemá. Ollieho samozřejmě není nikdy dost a bavilo mě to, ale přišlo mi, že by se série obešla i bez tohohle volného pokračování. Musím pochválit překlad - jedničku jsem četla v angličtině a ve dvojce jsem se chytala.
Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček








Útok titánů 6Útok titánů 7 (Attack on Titan, #7)

Útok Titánů 6,7

Konečně se někam dostáváme a objevuje se Female Titán. Jelikož jsem viděla anime, tak ještě vím, co se tam bude dít. Vůbec mi to nevadí. I tak je to epické. Jen škoda jistých lidí... Armin opět perlí a Jean je bezkonkurenční, stejně jako kapitán Levi. Erena jsem nikdy nemusela, takže toho spíš ignoruju. A Female Titán? Borka. Neskutečná borka, které fandím (protože vím, kdo to je). Přidejte k tomu obočí Erwina, Mikasinu šálu a kapku Petry a je z toho super manga! Chci další! Hned.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Gantz /11Gantz 11

Gantze jsem si nikdy neoblíbila, ale čtu jej už z principu, protože rozečtené mangy se prostě dočítají. Musím uznat, že se to konečně začíná zase trochu rozjíždět. Není to můj šálek kávy a nikdy nebude, ale dokážu ocenit, když se tam děje něco alespoň dějově. Kurona sice nenávidím, ale co se dá dělat... Třeba mě v dalších volume pan autor mile překvapí.

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček




Naruto 27: Vzhůru na cesty  (Naruto, #27)Naruto 27

Oproti Gantzu jsem si Naruta oblíbila a čtení téhle světoznámé mangy mě prostě baví. A kdo by se divil. První část příběhu pomalu finišuje. Součástí je také příběh mého oblíbeného hrdiny Kakashiho z jeho dětství. Popravdě jsem vážně zvědavá, jak se bude celý příběh vyvíjet dál, protože to, co se tam děje teď, slibuje velké věci. Zvykla jsem si i na Naruta!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy


Děs a bída - pouze dvě recenze. Nebudu se k tomu radši vyjadřovat. Moje aktivita je otřesná.

Between the LinesLáska mezi písmenky


Zhlédnuté filmy


Ehm.... Po mizerném čtecím měsíci přichází část, ve které jsem bodovala. 31 filmů za červen. Neptejte se. Byly státnice a já byla celkem vystresovaná. Pak ještě přijímačky... Hezky si to shrneme. O filmových večerech jsem psala už v minulém shrnutí. Můj drahý kamarád Bobo ale nebyl poslední... Na začátku měsíce jsme totiž začali koukat ve 4. Ke mně a Bobovi se přidal ještě Isy a Matt, s kterými taktéž roleplayujeme v Harry Potter brůžu. Skype koukání na filmy je prostě best. Oba dva mají navíc skvělý vkus na filmy (a seriály!), takže jsem nemohla být šťastnější. Jen se to trochu... zvrhlo.

posterLidská stonožka 3

První dva díly jsem viděla na konci května. Do trojky jsem šla s tím, že to bude asi trochu blbost podle všech těch recenzí. Spojili se tam totiž oba herci hlavních hrdinů z prvních dvou dílů a zahráli si bok po boku. Stonožka 3 je spíše komedie. Až na pár nechutností jsme se s kamarádem celou dobu neuvěřitelně smáli. Hlavní hrdina je šílený úchylák, který si libuje v tom, že spí se svou sekretářkou, bezdůvodně řve na ostatní a sám pro sebe si zpívá. A navíc má halušky. Jeho pomocník na tom není o moc líp. A vězni, které zamontovali do stonožky? Darmo mluvit. Jako komedie je to ale super.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 1.5 z 5 hvězdiček


posterSinister 2

Z jedničky Sinister jsem kdysi měla fakt respekt. Pamatuji si, že to byl jeden z mála hororů, které mě fakt vyděsily. Proto jsem celkem otálela s dvojkou, která už podle traileru vypadala stejně děsivě. Naštěstí jsem na to nekoukala sama, takže to nebylo až tak zlé. Nejhorší byly asi první 4 minuty, kdy jsem chtěla zalízt pod peřinu a už nikdy nevylejzat. Oproti jedničce to bylo slabší - lekačky sice solidní, ale tu atmosféru to nemělo. Nebylo to ale vůbec špatné. Řekla bych, že solidní průměr.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterHello, My name is Doris

Po sérii hororů jsme přesídlili na něco oddechovějšího. Komedie Hello, My name is Doris byla ideální. Nikdy jsem sice o filmu neslyšela, ale byl perfektní. Hlavní hrdinka neuvěřitelně vtipná. Aneb když se starší žena "zamiluje" do mladšího kolegy a snaží se získat jeho náklonost. Falešné facebookové profily a neonové party jsou součástí. Pokud hledáte zajímavou a nenáročnou komedii, pak určitě doporučuji.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterCooties

Cooties je další film, o kterém jsem v životě neslyšela. Jde o hororovou komedii, kde řádí záhadný virus, který proměňuje děti na základní škole v krvežíznivé zombíky. Rozhodně zajímavý nápad. Sice jsem byla polovinu filmu trochu mimo a pospávala jsem, ale pobavila jsem se. Komedie na večer ideální. Pokud vám tedy nevadí zombíci a nebojíte se dětí.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterGrave Encounters

S dalším hororem přišel opět kamarád. Podle traileru to vypadalo celkem děsivě, nakonec to ale byla sranda. Koukat na to s partou kluků, kteří si z toho dělají srandu, je dost funny. Byla to spíš nuda a ty příšery... no, nevěřila jsem jim ani ň. Musím ale pochválit alespoň létající kolečkové křeslo, z kterého jsme si dělali srandu ještě po skončení filmu. Jako horor bych to asi nedoporučila, pokud máte tuhý kořínek. Je to nuda.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterCrush

Crush byl jeden z těch lepších filmů, které jsem tenhle měsíc viděla. Téma stalkerství mě zajímalo vždycky, takže jsem byla neuvěřitelně nadšená, když kluci přišli právě s tímhle filmem. Hlavní hrdinka má crush na kluka... no, řekněme spíše nebezpečnou posedlost. Pro svou lásku by udělala cokoliv... nevyjímaje ani vraždy. Bylo to celkem psycho a ten plot twist jsem nečekala. Navíc toho kluka hrál Lucas Till (Hannah Montana, X-men: První třída atd.), takže jsme prostě nemohli odolat.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterVšude dobře, doma peklo

Skvělá komedie o tom, kam až může zajít nevěra. Žena přijde manželovi na to, že spal v práci s kolegyní a rozhodne se ho donutit, aby se jí zbavil, jinak se s ním rozvede. Ona je samozřejmě perfektní a uhlazená a naprosto ďábelská. On? Bojí se své ženy tak moc, že pro ni udělá cokoliv. Skvělé na tom bylo i to, že se film nevyhýbal krvavým scénám. Nejvíce mne fascinovala uhlazená a klidná povaha ženy hlavní hrdiny - vraždu zvládla s profesionálním úsměvem.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterMiss Meadows

Učitelka prvního ročníku školy, usměvavá a milá Slečna Meadowsová... Nic není ale tak, jak se zdá. Do sousedství se přistěhují trestanci a bezpečnost je ta tam. Slečna Meadowsová je možná milá a na první pohled nevinná žena, ale nebojí se vytáhnout svoji malou pistoli, kterou nosí v kabelce. Hlavně, když jde o ochranu svých žáků. Do toho se seznámí s milým mužem, který ale o její poněkud zvláštní zálibě nemá nejmenší tušení... Líbilo se mi to. Tenhle měsíc celkově koukám na samé neotřelé filmy. A hraje tu Katie Holmes!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterMoje tlustá řecká svatba 2 - FILM MĚSÍCE

Nejdřív jsem ani netušila, že můj oblíbený film z mých mladších let bude mít nějaké pokračování. Moji tlustou řeckou svatbu totiž zbožňuju a mohla bych se na ni koukat znovu a znovu. Ani pokračování nezklamalo. Bylo to stejně vtipné jako před tím. Líbilo se mi, že se tu objevili staří známí z jedničky, jmenovitě hlavně Nick :3. Další hvězdička navíc za teen dcerušku Tuly a Iana... miluju tenhle teen element ve filmech!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterFate/stay night: Unlimited Blade Works

Tohle byl úplně random výběr. Kamarád (díky Isy!) je stejný zažranec do anime jako já, bavili jsme se o nějakém rp a přišel s tím, že se podíváme na jeden z filmů k Fate/stay night. I když jsem anime neviděla, vůbec ničemu to nevadilo a celkem jsem se i chytala. Celkově jsem si film hodně užila a už si našla i svoje oblíbence. Na anime se určitě podívám, protože mám ráda taková, kde se bojuje.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterDívčí parta

Jak jsem zmiňovala, že miluju teen filmy... Tak Dívčí parta do téhle kategorie plně spadá. Je sranda sledovat holčičí filmy s klukem, který si to užívá úplně stejně jako vy... Neznám nic lepšího. Hlavní hrdinky jsou tu sice trochu mladší, ale je to klasický koncept nové holky, která se přistěhuje do domu bohaté náfuky, které závidí a chce být jako ona. Pokud hledáte něco oddechového na zasmání, tak doporučuji!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterBattle Royale

Isy mi opět něco ukázal... a to konkrétně hru, která byla založena na filmu Battla Royale (ten je natočen podle stejnojmenné knihy). Film je už starší a v mnohém se podobá Hunger Games (je tu hodně podobný koncept, ale Hunger Games se objevily až skoro deset let po Battla Royale). V národní loterii se vybere jedna devátá třída základky, která je jako odstrašující případ poslána na opuštěný ostrov. Žáci se mají za úkol povraždit - vyhrát může jen jeden. Každý na začátku dostane pytel s jídlem, pitím a náhodnou zbraní. Na krku mají navíc obojky, které mohou kdykoliv vybouchnout. Ze začátku to byla sice celkem nuda, ale pak se to rozjelo a bylo to fajn. Hra je sice asi lepší, ale nestěžovala jsem si. Navíc hlavního hrdinu hraje herec, který ztvárnil v nejnovější seriálové adaptaci Death Notu Lighta Yagamiho, takže... Yay!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterPitch Perfect

Nechápu, jak je možné, že jsem Pitch Perfect ještě neviděla. Pořád jsem se na něj chystala, ale nikdy k tomu nedošlo. A to tak miluju hudební filmy! Isy mě k tomu ale dokopal (k oboum dílům), a já nestačila zírat. Fakt se mi to líbilo! Jak písničky, tak i herci. Annu Kendrick mám navíc ráda už z Twilightu, takže to byla trochu nostalgická srdcovka. Bellas jsou prostě baes :3

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterPitch Perfect 2

Dvojka Pitch Perfect se mi líbila asi o krapet méně než jednička, ale pořád to bylo super. A to jsem slyšela, že bude i trojka! Bellas se po pořádném trapasu s prezidentem chtějí zařadit zpět mezi světové topky, a tak se přihlásí na mezinárodní soutěž acapella skupin. Legacy sice úplně nemusím, ale Anna Kendrick to opět zachránila.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterposterposterposter

Vřískot 1, 2, 3, 4

Jelikož jsem hodně filmů už viděla, tak se nelze divit tomu, že pro mě byly takovým menším re-watchingem. Vřískotu jsem ale nemohla odolat. Většinu jsem viděla jenom s Mattem a musím říct, že jsme se smáli od začátku do konce. Miluju hlavně čtyřku :3 (dělala jsem na to i skvělé montáže). Vřískot je ideální hororová komedie pro ty, kteří se neradi bojí, ale přeci jen by nějaké to vraždění rádi viděli. Byla to taková jednohubka a příprava na SAW.

Hodnocení na CSFD: 3.75 z 5 hvězdiček


posterposterposterposter
posterposterposter

SAW 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Maratón SAW jsem si užila naplno. Celou sérii jsem viděla už tak třikrát, takže to pro mě nebylo žádné překvapení. První díly patří mezi mé nejoblíbenější filmy vůbec. S Mattem jsme všech sedm dílů zvládli za tři večery, což je celkem úspěch. Ani nedokážu vyjádřit, jak moc tuhle sérii žeru. Celý koncept psychologické backstory s Jigsawem je geniální... stejně jako herecké výkony herců. První tři díly se točí hlavně kolem Jigsawa - mám je taky nejradši, i když postavově mám nejradši asi detektiva Hoffmana, který se hodně objevuje až v pětce, šestce a sedmičce. Co se týče pastí, tak ty moc nevnímám - zajímá mě více příběhová složka. Doporučuji.

Hodnocení na CSFD: 3.75 z 5 hvězdiček


posterposterposter
posterposter

Scary Movie 1, 2, 3, 4, 5

Další re-watching všech pěti dílů. Scary movie je taková komediální klasika, na které jsem vyrůstala. S kluky jsme si to perfektně užili a zasmáli se. Osobně mám nejradši asi trojku, kterou jsem kdysi viděla jako první, i když i jednička a dvojka jsou boží (parodie na Vřískot a Strašidelný dům nebo tak nějak). Nemám moc ráda pětku, i když pár dobrých vtipů se tam taky najde (Cabin in the woods a Fifty Shades of Grey a tak...).

Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček

posterThe Boy

Chlapce jsem zkoukla poslední den v měsíci, protože jsem prostě neodolala (čtěte někdo jinej na to koukal a já nechtěla být pozadu). Panenka, která v sobě údajně má ducha zemřelého dítěte. Ze začátku celkem nuda, z Annabelle jsem zvyklá trochu na něco jiného. Nakonec to ale ušlo - sice jsem viděla zábavnější filmy, ale koukat se na to dalo. Takový slušný průměr.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3 z 5 hvězdiček


A jaký byl váš červen?

3 komentáře :

  1. Ty jo, tolik filmů, obdivuji. Já se od seriálů konečně taky dostala zase k filmům. Vřískot je pro mě taková hororová klasika, sice v dnešní době už to není nijak úžasné, ale přesto patří mezi moje oblíbené. Scary movie se mi líbí jak které. Saw je na mě moc brutální a krvavý, přesto první dva díly mi přijdou super.
    Určo mám v plánu zkouknout Tlustou svatbu, Ladíme 2, možná i jedničku, jelikož si ji už nepamatuji a The boy už na mě čeká v pc.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Všude dobře, doma peklo je naprosto dokonalý film. Viděla jsem jej několikrát a pokaždé bylo naprosto skvělý. Možná proto, že hlavní hrdinka je pro mě "srdcová" :)

    Bohužel z výše zmíněných knih jsem nečetla ani jednu tak se nemohu moc vyjádřit, ale na sérii Sirotčince už se chystám dlouhou dobu:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Moje tlustá řecká svatba 2 aj mňa prijemne prekvapila a rozhodne to bolo vydarene pokračovanie :)

    OdpovědětVymazat