úterý 16. srpna 2016

Mých TOP 10 podepsaných knih, které vlastním


K napsání tohohle článku se dokopávám už strašně dlouho. Před dvěma lety jsem sice psala článek (odkaz ZDE) o své sbírce podepsaných knih, ale za ty dva roky se mi tu objevily nějaké nové kousky. Rozhodla jsem se proto sestavit jakýsi žebříček těch, kterých si nejvíc vážím (asi jsem měla počkat až na podzimní autogramiády, ale vem to čert). Pořadí v žebříčku je ledabylé a neodpovídá oblíbenosti. Jsem moc líná cokoliv vymýšlet (ach ta práce). 

1. Štvanice od Patricie Briggs

Na Patriciu mám moc pěkné vzpomínky, jelikož jsem ji osobně potkala na autogramiádě v rámci Světa knihy 2012. Je to už dávno, ale pořád si vzpomínám na úsměv, s kterým se s náma nechala fotit, i když jsme s holkami zablokovali celou autogramiádu. Jojo, Blogger Tým Forever. Nechala jsem si podepsat Štvanici (kterou jsem stále nečetla).


2. Radek od Katky Heřmanové (Arvari) 

Radečka mám od samotné autorky, kterou určitě znáte. O LGBT tématiku se aktivně zajímám, a tak mi tahle drobotina nemohla v knihovně ujít. S Arvari jsme navíc chodily do stejné školy (i na některé hodiny), takže to nebyl problém. Moc děkuji za krásné věnování ♥


3. Šepotání od A.G. Howardové

Šepotání sice nemám podepsané přímo od autorky, ale mám alespoň bookplate s podpisem, což se také počítá. Moc tímto děkuji Erný, která mi jeden podpis ukořistila. A.G.Howard mám ráda a rozhodně jsem ráda, že ji mám ve sbírce.


4. V šedých tónech od Ruty Sepetys

K podepsaným Šedým tónům jsem se dostala úplně náhodou. Knihu jsem koupila na databázi knih v bazaru. Už to tak bude. Nestěžuji si, ale občas se divím, co lidi dokážou udělat s něčím, co vyhrajou. Zvlášť, pokud jde o takovýhle poklad.


5. Death's Shadow a Wolf Island od Darrena Shana

Darren Shan je už taková stálice v mé knihovně. Je to můj nejoblíbenější autor, a tak jsem neskutečně ráda, že vlastním i některé jeho podpisy, když mi zatím nevyšla žádná autogramiáda. Pár podepsaných knih jsem vyhrála, nějaké mám ze soutěže. Zde je krátká ukázka dvou podepsaných Demonat.


6. Nebezpečná láska od Katky Petrusové

S Katkou Petrusovou jsem se viděla na autogramiádě dvakrát. Svět knihy mi to vždy jistil a díky němu tak mám celou podepsanou sérii Bavettovi. Četla jsem jen Nebezpečnou lásku, ale i tak se Katka zařadila mezi jednu z mála českých autorek, které jsem si oblíbila.


7. V is for Virgin od Kelly Oram

Ke Kelly Oram mám hodně blízko. V is for Virgin je jedna z prvních anglických knih, které jsem kdy zvládla přečíst. Navíc jsem měla to štěstí, že se mi od Kelly povedlo sehnat i nějaké ceny do soutěže a měla jsem to štěstí, že mi rovnou darovala i jeden podepsaný výtisk, Kelly je děsně sweet. Mám ráda takové autory.


8. Zodiac od Rominy Russell

Zodiac je mojí srdcovou záležitostí. Nejde ani o to, že by ta kniha byla tak úžasná, ale mám děsně ráda celý svět, který Romina vymyslela. Navíc je to jedna z nejvíc sweet osob, které jsem kdy potkala. Ihned mi začala tykat a byla neuvěřitelně milá. Věvonání jsem si do knihy nalepila, když už ho mám.


9. Irises od Francisca Storka

Irises mám doma už děsně dlouho (2012). S Franciscem jsme si té doby hodně psali a díky tomu se mi povedlo získat i jednu z jeho knih i s věnováním. Vážně si toho vážím a rozhodně oceňuji, když má autor dobré vztahy se svými čtenáři. Jako právě Francisco.


10. Tahle píseň ti změní život od Leily Sales

Asi jste stihli zaznamenat, že jsme s pár dalšími blogerkami byli na posezení s Leilou Sales. Při té příležitosti se mi poštěstilo i získat podpis a knihu (děkuji CooBoo!) k její knize Tahle píseň ti změní život. Jsem za to neskutečně vděčná. Leila je na živo vážně skvělá a milá (to říkám o všech, já vím!).


Jak jste na tom vy a vaše sbírka? Nakonec jedno trefné video...

7 komentářů :

  1. Páni, máš jich spoustu! Já mám jediné podepsané knihy ty od Katky Petrusové, všech pět :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pekná zbierka. To ja mám asi len dve podpísané knihy :)

    OdpovědětVymazat
  3. Hezká sbírka podpisů. :-) Já mám podepsaných pár knih od českých autorů (Radka od Arvari s podpisem mám taky!), ze zahraničních zatím nikoho, ale v září možná vyrazím na Samanthu Shannon do Prahy a tam bych se kdyžtak pokusila ukořistit podpis. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Teda ty jich mas. Ja nemam zadne podepsane :-O

    OdpovědětVymazat
  5. Ach jo, já nemám žádné podepsané, jenže moji "nej" autoři už jsou většinou na pravdě Boží. Ale co bych dala za podpis takové Jilly Cooper... tady ještě šance je. Nebo Rowlingové/Galbraighta.

    OdpovědětVymazat