čtvrtek 6. října 2016

Měsíční shrnutí za září 2016



Co jsem přečetla, zrecenzovala, zhlédla a dohrála za září?
To vše můžete najít v tomto článku.


Přečtené knihy

V září začala škola, takže jsem četla mnohem víc než obvykle (dojíždění má své výhody, protože při čekání ve škole/na vlak/ve vlaku jsem schopná přečíst jednu celou knihu). Celkově jsem přečetla 11 knih a 6 mang, což je na mě vážně dobré.


Obr�zekBleach 21

Se začátkem semestru jsem se konečně dostala opět do knihovny, kde jsem nemohla nechat dvacátý první svazek mangy Bleach, kterou jsem sice kdysi četla v angličtině, ale Bleachi nikdy neřeknu ne. Je to takový spojovací článek - poprvé se tu objevují Vizardové v čele se Shinjim a pseudo Arrancaři. Není to úplně můj nejoblíbenější svazek, protože mám radši Espadu, ale stěžovat si nebudu. Bohužel u nás série nedovyjde, takže mám asi utrum. Hmpf.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Obr�zekÚtok titánů 8

Osmé Titány jsem četla tenhle měsíc dokonce dvakrát. Nejprve v angličtině, a poté i v češtině, protože jsem se konečně dostala do knihovny, kde na mě tenhle díl už čekal spolu s Bleachem. Jsem šťastná, že ke konci jsem se dozvěděla už něco nového, co v anime zatím nebyla. Fight s Female Titánem pro mne tedy žádnou novinkou nebyl, ale scéna se Zdí už ano (i když už byly i upoutávky na druhou sérii anime). Je škoda, že se tu víc neobjevil Jean, ale snad na něj dojde příště.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Šťastně až navěky (The Selection, #0.4, 0.5, 2.5, 2.6)Šťastně až navěky

Na novely k sérii Selekce jsem se těšila jako malá. Selekce je totiž úžasně návyková a i když to není nějaký skvost, vždycky si u ní skvěle odpočinu. Z povídek jsem se těšila především na tu o královně Amberly, Maxonovi a pak i Marlee. O něco skeptičtější už jsem byla ohledně Aspenovy povídky, protože jsem všude četla o tom, že ti, kteří ho nemají rádi, ho budou po téhle povídce milovat. Co si budeme povídat... Amberly, Maxon i Marlee splnily očekávání, Aspen bohužel ne. I když jsem ho chtěla mít moc ráda, přišel mi pořád jako ten samý idiot z prvního dílu. Promiň kámo, ale my kamarádi nikdy nebudeme.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Black Butler, Volume 20Black Butler, Volume 20

Vůbec nechápu, proč jsem tak dlouho otálela s dalším dílem Black Butlera, ale nějak nebyla nálada. Paradoxně si moc chci přečíst následující arc s Blavatem, ale to s Green witch mě prostě tolik nebere. Je mi úplně fuk, že tam jsou vlkodlaci. Jelikož Sebbyho ani Ciela moc nemusím, musela jsem se soustředit alespoň na Snakea, který se tam sem tam mihl a měl skvělé hlášky. Prosím, víc Snakea!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



The Assassin's Blade (Throne of Glass, #0.1-#0.5)The Assassin's Blade

Jsem neskutečně ráda, že jsem si knihy přečetla zároveň se začátkem Queen of Shadows, protože to hned dostává jiný rozměr (hlavně postavy). Přečtěte si novely nejlépe po třetím díle (nebo jako první), protože na ně Celaena ve čtyřce hodně odkazuje. Líbily se mi moc, všech pět. Bohužel jsem tušila, co se stane, takže to jinak ani nešlo... Ale bylo to fajn. A miluju Sama Cortlanda! Ze všech love interestů Cel ho mám nejradši.

a) Pirate Lord - 4/5* - stará dobrá Celaena, první encounter se Samem, love it
b) Healer - 3/5* - ze všech se mi líbila asi nejméně, ale i tak to bylo super
c) Desert - 4.5/5* - bavilo mě od začátku do konce, doufám, že se s Ansel ještě potkáme
d) Underworld - 5/5* - ♥♥♥ Sam... a první setkání s Lysandrou... nechci to přiznat, ale miluju Arobynna
e) Empire - 4/5* - *cries* NOOOOOO

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


The Way I Used to BeThe Way I Used to Be - KNIHA MĚSÍCE

Jedno velké překvapení. Čekala jsem, že kniha o znásilnění bude hodně náročná co se pocitů týče, ale... Amber Smith mě překvapila. Je to napsané výborně, čtivé a dýchá z toho ta tísnivá a depresivní atmosféra. Dívka, co se s tím snaží vyrovnat sama, ale nikdo z okolí si toho nevšímá a místo toho ji odsuzují... Smutné. Místy jsem musela přestat číst, protože té sebedestrukce bylo prostě dost. Edy se sice chovala jako naprostá slut, ale soucítila jsem. Někdy až moc. Brečela jsem. Na to, že to je prvotina, tak teda smekám. Kam se hrabe nějaká Colleen Hoover.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček


Stránky světa (Stránky světa, #1)Stránky světa

Zajímavá kniha s originálním nápadem, která nesedne každému. Přišlo mi, že by se líbila spíš mému mladšímu já, které není tak rozmlsané, protože začátek se mi trochu vlekl. Nakonec ale musím uznat, že to bylo dobré a začalo mě to bavit. Největší plus? Svět. Jako knihomol to prostě chcete. Nejvíc jsem si asi užívala části s exlibrami - kdo by je nemiloval.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Doctor Who: Roj hrůzyDoctor Who: Roj hrůzy

Další super jednohubka. Mám tyhle Doctor knihy ráda - a i když Dvanáctku zrovna nemusím (nevím, proč jsem si místy představovala Jedenáctku), tak jsem se bavila. Stejně tak s Clarou. Ty hmyzáci by tam sice být nemuseli, protože je nemám ráda, ale přežila jsem.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček





Ztracená naděje (Bez naděje, #2)Ztracená naděje

První díl jsem četla před lety, tudíž si ho skoro nepamatuju, což je pro čtení dvojky naprosto ideální vzhledem k tomu, že jde o stejný příběh, jen z jiného POV. Pořád ho miluju, jak Sky, tak Holdera a osobně je to pro mě jeden z nejlepších příběhů od Colleen, které jsem četla (zatím jen Slammed a November 9).

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Proměna Mary Dyerové (Mara Dyerová, #2)Proměna Mary Dyerové

Psycho. Psycho. Jedno velké psycho. Ani pořádně nevím, co k téhle knize říct. Byla boží, stejně jako první díl. Jakmile jsem něčemu začala rozumět, Mara to rozmetala na cucky a přišel ještě větší WTF moment. Evidentně tu jde i nemožné, člověk neví, jestli se to Maře jen nezdá a to stalkerství je teda pěkně děsivé. Jsem vážně zvědavá, co se stane v posledním díle...

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Poledne u TiffanyhoPoledne u Tiffanyho

Poledne u Tiffanyho je povedená kniha - příběh obětavé Clary, která i přes nepřízně osudu stála za svým a snášela dlouhé roky trýzně Tiffanyho. Místy bych knihu možná poškrtala a některé události možná i vynechala, jinak to bylo ale super (o trochu rozvláčnější než třeba Mata Hari). Rozhodně si přečtu i další knihy ze série beletrizovaných životopisů.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Super Danganronpa 2: Goodbye Despair Academy Comic AnthologySuper Danganronpa 2: Goodbye Despair Academy Comic Anthology

Manga je pořád nedovydaná, ale čert to vem... Danganronpa ♥ Série povídek z prostředí hry.

1) Feralronpa - Akane aka divoké zvíře. Jedna z nejvtipnějších - 4/5*
2) Me and Tanaka's Dark School Trip - Gundham je moje nejoblíbenější postava a jeho křečci... - 5/5*
3) A Fight Without Sweetness - Fuyuhiko x Peko jsou můj oblíbený ship, neuvěřitelně cute.. i yakuza má rád sladké - 4/5*
4) Cleaning Princess Day - princezna chce uklízet... chudinka Hajime - 4/5*
5) The Struggles of Monomi-Sensei - chudák Monomi... - 3/5*
6) Care about me! Koizumi-onee - prostě... Hyoko xD - 3/5*
7) Let's Positive Thinking - Mikan nemám ráda, ale je mi jí líto... a ten Fuyuhiko s Hajimem? :DD - 3/5*

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


FurthermoreFurthemore

Furthemore je middle grade, tudíž je cílovka někde jinde než jsem já. I tak mě kniha ale okouzlila. Nestačila jsem se divit, jak si Tahereh umí vyhrát s jazykem a různými hříčkami. Shatter Me je moje srdcová série, proto jsem se jejího dalšího standalonu bála. Sice se mi to nelíbilo tolik jako SM, ale i tak to bylo super. Napínavé, svět s vlastními pravidly, nad kterými jsem musela přemýšlet (a angličtina mi dávala v těhlech případech docela zabrat) a neotřelá hlavní hrdinka. Konec rozkošný. Miluju Tahereh.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Super Danganronpa 2 - Komaeda Nagito no Kouun to Kibou to ZetsubouSuper Danganronpa 2 - Komaeda Nagito no Kouun to Kibou to Zetsubou

Prozatím nedopřeložená manga (a asi jen tak nebude)...

Z toho, co jsem zatím četla, jsem se zamilovala. Jde o události ze hry, pouze v manga podobě a z pohledu Nagita Komaedy... a jelkož Nagita miluju ♥, je hodnocení jasné. Jeho twisted mind je prostě nejlepší. Vsuvky v podobě krátkých příběhů na konci jsou třešnička na dortu (Do you like boats?).

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček



Zrcadlení (Splintered, #3)Zrcadlení

Zrcadlení bylo skvělým závěrem celé série Splintered. Není to nijak úžasné, ale svůj účel to splnilo. Mám retellingy na Alenku ráda a Splintered má super atmosféru. Alyssa i Morfeus jsou úžasní. Jak už asi víte, nenávidím Zacha a jeho celou existenci hodlám vehementně dál odmítat a ignorovat. Neexistuje pro mě. Když tedy pominu jeho dějovou linku, bylo to skvělé, napínavé, crazy a Morfeus je prostě ňuňuňu.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Copatá mámaCopatá máma

Byla jsem vážně překvapená, jak moc se mi tahle kniha líbila. Mám k českým autorům celkem zvláštní postoj a byla jsem trochu nervózní. Nebylo ale proč. Autorka vychází z vlastních zkušeností, což příběhu přidává na autentitčnosti. Navíc se to četlo jedna báseň a měla jsem to slupnuté za chviličku. Pokud se autorka vytasí s něčím dalším, určitě si to přečtu.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Išida Sui: Tokijský ghúl 1Tokijský ghúl

S českým vydáním TG jsem si dala re-reading, protože jsem první volume četla pouze v angličtině. Bylo to stejně dobré jako poprvé (i anime). Sice jsem ze začátku tuhle sérii moc nemusela a přišla mi divná, ale postupem času jsem se zamilovala, protože se příběh začal slibně rozvíjet a má velký potenciál. Sice je škoda, že v prvním díle není můj milovaný Tsukiyama, ale mihl se tu alespoň Nišiko, který je celkem badass. Kanekiho nemám ráda pořád a nehodlám to měnit.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy

Co si budeme povídat, v září to byla bída. Povedlo se mi napsat pouze dvě recenze - jednu na blog a jednu pro Fantasyu.

Stránky světa (Stránky světa, #1)Išida Sui: Tokijský ghúl 1


Zhlédnuté filmy/seriály/anime


V září jsem na filmy moc nekoukala, spíš se vracím k vlně anime. Viděla jsem 6 filmů a viděla/dokoukala tři série anime.


posterHigh Speed!: Free! Starting Days

Na očekávaný celovečerní Free! film jsem čekala celkem dlouho. Sice nejsem moc velkým fanouškem toho, kdy se film odehrává, ale budiž. Záchranou budiž Makoto, který byl stejně sexy jako vždy. Trochu mi to tam kazil dabing Nagisy, protože... WTF? Zněl jako holka! Nakonec jsem si zamilovala i nové postavy a přežila i Reie, který se tam jednou mihl. Chyběl mi tam jen Rin.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterV jako Vendeta

Na Vendetu jsem se plánovala podívat už strašně dlouho. Je vtipné, že jsem vůbec netušila, o čem film je, a tak jsem byla mile překvapená. Líbilo se mi absolutně vše. Ať už herecké obsazení, poselství filmu nebo konec. Natalii Portman sice moc nemusím, ale tamější role jí vážně sedla a možná názor na ni i přehodnotím.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterBarbie: Ve hvězdách - FILM MĚSÍCE

S Isym nám neunikl ani nový Barbie film. Oproti těm předchozím byl daleko inteligentnější a objevily se tu i moc pěkné písničky, které si s chutí někdy pustím. Barbie je tu tak trochu ve vesmíru a narozdíl od ostatních filmů tu nemá ani love interest. Byla jsem nadšená.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterŽeny sobě

O Bridesmaids jsem slyšela už dříve, ale dostala jsem se k nim až teď. Vážně mě překvapilo, jak moc jsem se u téhle lehce romantické komedie o důležitosti přátelství zasmála. Už vím, proč nikdy nebudu mít svatbu, protože ty nervy kolem toho za to fakt nestojí. Hlavní hrdinka byla skvělá a celou dobu jsem jí držela palce.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterJennifer's Body

Netuším, proč jsem o filmu nikdy před tím neslyšela. Hrají tam Megan Fox a Amanda Seyfried, což je sám o sobě důvod, proč bych film měla vidět. Tváří se to ze začátku jako romantická americká komedie, doopravdy je to ale spíš komediální horor. Amandu naprosto žeru, byla skvělá. A Megan Fox? Překvapila. Musím uznat, že mě tenhle film celkem šokoval tím, co se tam dělo. Zasmála jsem se. O tom žádná.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterAlenka v Říši divů: Za zrcadlem

Na druhou Alenku jsem se těšila neskutečně dlouho. Knižní předlohu jsem ale nečetla, a tak jsem vůbec netušila, co se v pokračování Za zrcadlem bude dít. Byla jsem celkem překvapená, a nevím, jestli zrovna mile. Zápletka s Časem byla rozhodně zajímavá, ale asi ne zrovna můj šálek čaje. Miluju Kloboučníka a Cheshire, takže alespoň v prvním případě jsem byla celkem spokojená. Možná jsem čekala víc, ale i tak jsem si to moc užila. To prostředí je kouzelné (i když bych asi radši víc Wonderlandu).

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 3.5 z 5 hvězdiček


posterDanganronpa 1: The Animation

První Danganronpu jsem si už moc nepamatovala, alespoň co se týče detailů, a tak jsem se rozhodla pro re-watching. Jsem neskutečně ráda, že jsem to udělala, protože jsem si trochu ujasnila pořadí událostí. V Danganronpě se dá hodně lehce ztratit, hlavně pokud nehrajete hry. Ani nemusím říkat, jak moc celou tuhle sérii miluju. První anime je prostě geniální (i když mám radši trialy z dvojky hry). Monokumův sexy tanec mě nikdy neomrzí. Naegiho pořád nenávidím, ale to se dá vzhledem k jeho povaze i čekat. Mí oblíbenci? Leon, Chihiro, Hagakure, Togami, Fukawa (a začínám mít ráda i Ishimarua).

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Zetsubou-henDanganronpa 3: Zetsubou-hen

Despair Arc se odehrává před první sérií anime a objasňuje, jak se vlastně stala celá Tragédie a jak se z 77th Class stali Remnants of Despair. Jelikož jsem ve stejnou dobu hrála i druhou hru, kde je celá třída hlavními postavami, zamilovala jsem si tenhle arc daleko víc než ten z Budoucnosti s Naegim. Bylo super sledovat, jak se všechny mé oblíbené postavy poznaly, chodily spolu do školy. Jen ten konec... Slzela jsem. Moc dobře jsem věděla, co se asi stane, ale i tak to bylo hodně depresivní. Hodně badass je i Hajime/Izuru Kamukur s jeho hárem. A nejlepší chvilky? Rozhodně Nagito Komaeda a Gundham Tanaka a jeho super křečci.

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Mirai-henDanganronpa 3: Mirai-hen

Future Arc se odehrává po událostech prvního anime a druhé hry. A hlavním hrdinou je jak jinak Naegi a spol. Dozvídáme se tu více o Future Foundation a objevuje se zbrusu nová killing game, přesně tak, jak to máme rádi. Jsou tu i nové postavy z FF, z kterých mě osobně nejvíc zaujala Kimura a pak Izayoi (sexy!). A samozřejmě Juzo Sakakura a jeho gay orientace (první v Danganronpě, pokud nepočítám nejspíš bi Teruterua!).

Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



Danganronpa 3: The End of Kibougamine Gakuen - Kibou-henDanganronpa 3: Kibou-hen

Hope Arc je jednodílné pokračování, které završuje Future a Despair Arc a ukazuje celkový konec. Milovala jsem ho od začátku do konce, i když tam byla řada blbostí. Měla jsem podezření, že se to stane a ono fakt jo. Je mi úplně jedno, kolik lidí na to nadává. Pro mě perfektní konec (až na jednu věc, která mě neuvěřitelně naštvala. Když už je někdo mrtvý, tak ať mrtvý zůstane!).

Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček


Dohrané hry


Tenhle měsíc tu mám ještě jednu speciální sekci, a to jsou dohrané hry. Podařilo se mi totiž dohrát celou Danganronpu 2 a myslím, že vzhledem k tomu, jak jsem jí teď posedlá, si tu zaslouží své místo (hraju jí teď znova od začátku, protože prostě uá!).




Super DanganRonpa 2: Goodbye, Despair

Druhá Danganronpa se odehrává daleko po událostech první hry/anime (Trigger Happy Havoc) a stojí na podobném principu. Hlavním hrdinou je tentokrát Hajime Hinata a celý killing school trip se odehrává na opuštěném ostrově kdesi v pacifiku. Podobný princip - Monokuma, který nutí celou třídu k vraždění mezi sebou. Následují třídní soudy, kde pomocí klíčů, které najdete, musíte někoho obvinit a poslat na popravu. Pro mě celkem problematickým faktorem bylo to, že musíte pozorně číst všechny důkazy a pak je správně použít při argumentech, které musíte buď vyvrátit nebo podpořit. Jeden class trial vám pak zabere třeba jednu a půl hodiny, ani nemrknete. Nebudu psát, jak moc jsem se do téhle hry a všech z Hajimeho třídy zamilovala. Můj Pinterest mluví za vše. Nehledě na ten super soundtrack!



Hodnocení: 5 z 5 hvězdiček - DOPORUČUJI


A jaké bylo vaše září?

2 komentáře :

  1. Jennifer`s body se mi moc nelíbilo, nejsem na hororové komedie, s V jako vendeta naopak ale souhlasím, skvělý film.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
  2. Prečítala si toho naozaj veľa, gratulujem :-) Zrcadlení som čítala, inak onedlho vychádza Běsnení, poviedky k tejto trilógii :-)

    OdpovědětVymazat