neděle 30. července 2017

The Anime Tag

Výsledek obrázku pro i love anime GIF

Už dlouho jsem vám slibovala něco dalšího s anime tematikou. U booktuberky Super Space Chick jsem objevila anime tag, který jsem se rozhodla vyplnit i u sebe. Pár otázek jsem vynechala, jelikož jsem daná anime neviděla, takže bych neměla jak odpovídat. Snad to bude stát za to, protože já se rozhodně bavila :)



1. Pět nejoblíbenějších anime?

Death NoteDanganronpa: Kibou no Gakuen to Zetsubou no Koukousei The AnimationBleachKuroshitsuji
Kaichou wa Maid-sama!Ouran Koukou Host Club

A těžší otázku hned na začátek si nikdo připravit nemohl? Je milion různých aspektů, podle kterých anime hodnotím a není úplně jednoznačné určit, která patří mezi tu TOP 5. Pokusím se ale něco vybrat. Jako první bych zvolila jednoznačně Death Note, který mě do světa anime před 8 lety přivedl. Geniální příběh, super kresba... nic lepšího jsem si na začátek vybrat nemohla. Danganronpa: The Animation v sobě spojuje hodně elementů, které se mi líbí. Školní prostředí, hra na život a na smrt, třídní soudy, neuvěřitelný plot twist... Jsem tím pořád posedlá. Pak bych zmínila Bleach, který je tu jako jediný zástupce anime z bojového prostředí. Hodně dlouhé anime, které jsem ale viděla celé a líbí se mi na něm úplně vše (až na některá arc s fillery). A nesmím zapomenout ani na Black Butlera, který spojuje historické viktoriánské prostředí s nadpřirozenem. U posledního anime jsem se nemohla rozhodnout mezi dvěmi, a tak je tu zmíním obě, protože jsou obě nejinak vtipná, roztomilá a prostě ňuňuňu - Kaichou wa maid-sama a Ouran High School Host Club.

2. Máš možnost přivést z anime jednu postavu do naší reality a skamarádit se s ní. Koho by sis vybrala?

Výsledek obrázku pro nanami momozono gif

Nabízí se tu spousta možností (čtěte kluků), ale já se nakonec rozhodla netypicky pro slečnu. Jako kamarádku bych brala Nanami Momozono z Kamisamy Hajimemashity, protože mi neskutečně přirostla k srdci a byla by s ní určitě sranda. Navíc se kolem ní pořád motá Tomoe, což by byl jedině plus k dobru (třeba by si mě všiml i Mizuki xDD).

3. Kdybys byla jednou z postav anime, ve které všechny postavy mají nějakou magickou schopnost a mýtické zvíře jako mazlíčka, jakou schopnost a mazlíčka bys měla ty? 

Výsledek obrázku pro lucy elfen lied vectors gif

Tak tady je to jasné! Sice jsem na to úplně zapomněla, ale chtěla bych mít telekinetické ruce, které má i Lucy z Elfen Lied. Nebylo by to boží? Lucy je díky nim nepřemožitelná. A mazlíček? Pekelný pes. Zpacifikovala bych Pluta z Kuroshitsuji.

Výsledek obrázku pro pluto black butler gif

4. Které dvě postavy z anime nejvíce popisují tvou osobnost?

Výsledek obrázku pro coyote starrk gif

Jednoduché jako facka. Obě jsou z Bleache a jejím zkřížením vznikne kombinace, která je mi velmi blízká. Jedná se o Arrancara Starrka, který miluje spánek, je poměrně kliďas a je zvyklý na samotu. A druhou osobou je kapitán osmé divize, Kyoraku. Netřeba vysvětlovat.

Výsledek obrázku pro kyoraku gif

5. Oblíbená anime postava s brýlemi?

Výsledek obrázku pro stein soul eater gif

Takový ten prototyp středoškolských šprtů, co jsou děsně inteligentní a mají brýle nemám v anime/mangách ráda, tudíž to pro mě bylo trochu složitější. Nakonec jich ale bylo víc, a tak jsem vybrala jen jednu - Doktora Steina ze Soul Eatera. Šílený týpek na motivy Frankensteina, který je ale pěkně badass bojovník a místy je i vtipný.

6. S kým z Yuri On Ice bys nejradši provedla krasobruslařský duet?

Výsledek obrázku pro viktor nikiforov gif

Tady bych si stoprocentně vybrala Viktora. Protože Viktor je prostě bůh na bruslích. Viděli jste ho? Nejlíp ještě v době, kdy byl mladší a měl delší vlasy.

7. Pokud by ses ocitla v Ouran High School Host Club, služeb kterého z hostitelů bys nejvíce využívala?

Výsledek obrázku pro tamaki suoh gif

Asi Tamakiho. Přeci jen je to vtipný blonďáček, který celý klub vede... Honey by byl taky super kvůli svým dortům, ale Tamakiho nic nenahradí. Přeci jen ty jeho výrazy...

8. Ve kterém ze světů od Studia Ghibli bys chtěla žít?

Výsledek obrázku pro princess mononoke gif

Problém je, že jsem viděla pouze Totora a Princeznu Mononoke, takže si moc vybírat nemůžu. Ale vybrala bych si nejspíš svět z Princezny Mononoke, protože je prostě kouzelný. Lesní duchové, vlci... awww!

9. Dabing nebo titulky?

Rozhodně titulky. Dabing se mi líbil snad jen v případě Death Notu, kde mi to nevadilo, jinak ale vždy titulky. Ráda se učim japonsky pomocí originálu xD

10. Oblíbený anime záporák?

Související obrázek

Junko Enoshima z Danganronpy. Netřeba vysvětlovat. Hodně lidí ji nemusí, ale já ji žeru. Prostě despair.

11. Oblíbená anime bojová scéna?

Související obrázek

Bleach je pro bojové scény jako stvořený. Jako první mě sice napadl souboj Kyoraka se Starrkem, který dávám všude, ale proč to jednou nezměnit... I když byl souboj Charlotteho a Yumichiky vtipný, Yumichika ukázal, že umí být pěkně badass. Jeho Ruriro Kujaku prostě miluju. Fakt podívaná.

12. Pokud bys mohla vyzkoušet jakékoliv jídlo z anime, které by to bylo?

Výsledek obrázku pro anime rice balls gif

Vždycky mě fascinovaly rýžové koule. Chci je prostě jednou zkusit!

13. Vyber jeden film či seriál, které momentálně miluješ a myslíš si, že by měl stejně tak dobré anime.

Shadowhunters sice úplně nezbožňuju, ale podle mě by z něj bylo skvělé anime. Spojuje to paranormál prvky, nějakou tu romantiku a holkám by se to mohlo líbit. Why not?

14. Pokud by někdo vytvořil anime o tvém životě, v jakém uměleckém stylu bys chtěla, aby toto anime bylo?

Výsledek obrázku pro kaichou wa maid samagif

Něco podobného jako Kaichou Wa Maid Sama! Styl kresby se mi moc líbí a k anime o každodenním životě se prostě hodí! No nebylo by to cool?

15. Oblíbený žánr anime?

Anime střídám podle nálady - pokud mám náladu na něco složitějšího, většinou volím nějaké fantasy či příběh s nadpřirozeným elementem, připadně něco bojového. Na druhou stranu miluju i romantická anime z prostředí střední školy. Tyhle si pouštím většinou, když chci vypnout nebo se zasmát. Ideálně je pak spojit obojí dohromady (třeba Kamisama Hajimemashita, kde je jak romantika, tak i nadpřirozeno).

16. Tvůj osobní harém s šesti anime postavami?

Well... jenom šest?!! Měla bych harém nejméně o patnácti klucích! Výběr byl vážně těžký... ale nakonec se do výběru dostali tito krásní muži...

Výsledek obrázku pro nagito komaeda gif
Nagito Komaeda (Danganronpa)
Výsledek obrázku pro tomoe gif
Tomoe (Kamisama Hajimemashita)
Výsledek obrázku pro cecil aijima gif
Cecil Aijima (Uta no Prince Sama)
Výsledek obrázku pro rin matsuoka gif
Rin Matsuoka (Free!)
Související obrázek
Grimmjow Jeagerjaquez (Bleach)
Výsledek obrázku pro usui gif
Takumi Usui (Kaichou Wa Maid Sama)


A jak jste na tom s anime vy? 
Kdo je ve vašem harému? 
Podělte se! 

1 komentář :

  1. Začínám si říkat, že je v tom nějaký boží zásah, protože snad každý - vážně každý, včetně mě - s kým jsem se o tom bavila, začínal na Death Notu. Za moje nejlepší anime bych to neoznačila, ale onehdá jsem ho milovala - bože, já se pamatuju, že jsem za jeden den dala asi dvacet dílů!
    Jinak co se tvého výběru týče, viděla jsem asi tak půlku. Plus minus. Chm, moje velká pětka by byla nejspíš něco ve smyslu Darker than Black, Psycho Pass, Bungou Stray Dogs, Toky Ghoul, FMA + bonusový Akame ga Kill a Hakuouki. Ne, jenom pět prostě nedám :D A o pětičlený harém se ani nepokouším, to bych nezvládla :D
    Ten tag se mi docela zalíbil, takže až se budu nudit - zrovna teď prší, chm - možná si ho taky zkusím napsat :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat