čtvrtek 7. května 2020

Recenze - Rytmus, já & Malychin

Rytmus, já & MalychinOficiální anotace

Vyražte na rockovou jízdu! Od autorky romantického bestselleru Kulti.

Šestadvacetiletá Gaby Barreto má mnoho tváří. Je čestná, sarkastická, kamarádská i protivná – záleží na tom, koho se zeptáte. Rozhodně ale není hloupá. Když jí brácha nabídne, aby jela s jeho kapelou na turné a prodávala jim merch, moc dlouho se nerozhoduje. Je zrovna bez práce, má za sebou dost nechutný rozchod, takže by byla hloupá, kdyby tuhle šanci zazdila. A to ona přece není! Dvě kapely, tři kontinenty, jedna koncertní šňůra. Devadesát dní ve společnosti tří milovaných magorů a osmi úplně cizích lidí. To přece dá! Kdyby jen Saša Malychin, zpěvák z té druhé kapely, neměl tak skvělé tetování… výjimečnou osobnost… nádherné tělo… a nebyl tak neskutečně vtipný…

Proč jsem si knihu vybrala?

Od Mariany Zapaty jsem loni četla Kultiho. A že to bylo boží! Zjistila jsem, že mi nesmírně chybějí nějaké NA slowburn romance. A jelikož mi autorčin styl psaní neskutečně sedl, rozhodla jsem se vyzkoušet i Malychin, kterého Ola vychvalovala na každém kroku.

Něco málo k obálkám

Rhythm, Chord & MalykhinRythme, accords & Malykhin

I když se mi obě zahraniční obálky, i ta naše (taktéž z originálu) má něco do sebe. Fialové prostředí se mi k příběhu osobně líbí víc než ty světlejší.



Hodnocení

Nicole.deal.art Instagram profile with posts and stories - Picuki.com
@Nicole.deal.art
Šestadvacetiletá Gaby Barreto je zrovna po ošklivém rozchodu, bez práce a nutně potřebuje peníze. I přes drobné neshody nakonec skočí po nabídce od svého bratra - celé tři měsíce na turné po celém světě s jeho kapelou, která je pro ni jako druhá rodina. Prodávání merche ale není jediná věc, která na náladovou a občas dost sarkastickou Gaby čeká. Celou štaci se totiž budou dělit o dodávku s další kapelou, která je na turné spolu s bratrovou kapelou. A v ní je i Saša Malychin, neskutečně sexy zpěvák, který Gaby ihned učaruje. A nejen svým šarmem, ale i vtipem a osobností... Dokáže Gaby přežít léto v dodávce plné samých chlapů, a přitom neztratit hlavu?

Rytmus, já & Malychin je standalone alone z pera Mariany Zapaty, které u nás v minulosti již vyšel velmi populární román Kulti. Jeho fanoušci se mohou těšit, jelikož se Malychin odehrává ve stejném světě a pokud budou dost všímaví, několik narážek na Reinera Kultiho najdou i zde. Stejně jako předchozí román, je i Malychin slowburn romance, kterou mnozí řadí do žánru new adult kvůli věku hlavních hrdinů. Romantika mezi hlavními protagonisty se tak bude velmi pomalu rozvíjet od začátku knihy až do samotného konce, což je jedna z věcí, které jsou na románech Mariany Zapaty top. Takový vztah je totiž daleko realističtější. Tentokrát se autorka rozhodla pro prostředí rockové kapely, což jistě potěší všechny milovníky hudby.

Ten kluk, jehož zadek se právě tak důvěrně seznámil s mojí nohou, se zničehonic taky rozesmál. Byl to jasný, sladký zvuk. A připomněl mi toho kluka, co právě dozpíval na jevišti. Ne, prosím. Ať to není on...

Rhythm, Chord and Malykhin by Mariana Zapata | Mariana zapata ...
Zdroj
Většina knihy stojí na budování charakterů všech postav a na vztahy mezi nimi. Co se týče hlavní hrdinky Gaby, jde o inteligentní šestadvacetiletou ženu, která je dost často sarkastická a nenechá si nic líbit. I přes těžký rozchod stále neví, co by chtěla v životě dělat a doufá, že to brzy zjistí. Na Gabyině charakteru je asi nejhezčí její vztah s jejím bratrem-dvojčetem Elim a jeho kamarády z kapely, s nimiž se Gaby zná už od dětství. Právě oni kamarádi mohou za celou řadu vtipných scén, nad kterými budete smíchy jen kroutit hlavou. A pak je tu Saša Malychin - neskutečně sexy zpěvák se skvělým charakterem. Na Sašovi jsem ocenila především to, že nejde o žádného namachrovaného frajírka, který holky jen využívá. Jeho vztah s Gaby byla radost sledovat. Milovníci love to hate vztahů si na své asi moc nepřijdou - na rozdíl od Kultiho se z hlavních hrdinů stanou přátelé téměř okamžitě. I tak je ale rozhodně o co stát.

Dostávám se k vlastním dojmům. Jelikož jsem se s autorčiným stylem psaní a jejím velmi specifickým humorem seznámila už v Kultim, neměla jsem s Malychinem žádné větší problémy (narozdíl od jiných recenzentů, kteří si stěžovali na přemíru použitých slov souvisejících s exkrementy). I když mi bylo fotbalového prostředí Kultiho o dost bližší, bylo zajímavé sledovat, jak může vypadat turné méně známé kapely, a jaké nesnáze to s sebou přináší. Gaby byla správňácká hrdinka, která se nenechala ničím rozhodit a dokázala myslet hlavou. Její vztah s bratrem a jeho přáteli je rozhodně jednou z nejlepších věcí na celé knize, nemluvě o vtipnosti. Co se týče samotné romantiky, zklamaná jsem nebyla a postupně vyvíjející se vztah mezi Sašou a Gaby jsem si užila od začátku do konce.

Knihu Rytmus, já & Malychin bych doporučila všem, kteří hledají pomalu se vyvíjející romantiku se staršími hrdiny z prostředí hudebních kapel.

Celkové hodnocení: 4 z 5 hvězdiček

Děkuji společnosti albatrosmedia.cz za poskytnutí recenzního výtisku.
Více o knize ZDE

Zdroje:
Anotace a obálky

1 komentář :

  1. Láska je vždy krásná, když jste s pravou osobou, vy a skutečný milenec. Jsem Mayruris Camplelo Můj přítel se se mnou rozešli a byl jsem osamělý, takže jsem byl nasměrován na velmi laskavý a velké kouzlo zaklínač Dr ADELEKE, který mi pomohl přivést zpět svého milence ke mně a požádal mě o 340 eur za položky potřebné pro kouzlo a dnes jsem s ním teď a my jsme spolu šťastní. Jsem velmi vděčný za to, co jste udělali pro mě Dr ADELEKE můžete E-mail mu aoba5019@gmail.com nebo Whatsapp mě přes +27740386124 .

    OdpovědětVymazat