neděle 19. února 2012

Nejoblíbenější knižní páry (Top 10)


I když jsem na toto hezké valentýnské meme přišla až sem, přesto se alespoň nakonec přidám k žebříčkům, které jsou součástí Valentýnského období , do kterého se určitě přidejte. Dnešním cílem je přidat Top svých oblíbených knižních párů. Já jsem si vybrala Top 10.

1. Dimitrij Belikov a Rose Hathawayová

Vampýrská akademie mi naprosto učarovala, a proto se není čemu divit, že zvítězil právě tento pár. Vztah mezi Rose a Dimitrijem je naprosto úžasný, a i přes některé pochybnosti a události jejich láska vydrží.

2. Stevie Rae a Rephaim

I když Škola noci patří mezi ty průměrnější YA série a každý by čekal, že budu mít raději hlavní hrdinku Zoey a Starka (mám ráda jen samotného Starka, Zoey ne), tak zvítězil pár červené upírky Stevie Rae a krakouna Rephaima. Láska mezi netvorem a "krásnou a mocnou" kněžkou je něčím nevýdaným. Prostě taková Kráska a Zvíře.

3. Sydney a Adrian Ivashkov

Adriana vidím pořád samotného, je jen můj. Ne, omyl. Sydney jsem si díky Pokrevním poutům doopravdy oblíbila a její vztah s Adrianem, který se postupně vyvíjí, je úžasný. Nikoho jiného Adrianovi nedovolím.

4. Susannah Simonová a Jesse de Silva

Ach ano, klasický pár z Mediátora. Úžasná a bojovná Suze, která se ničeho nezalekne, a sexy hispánský duch, který se u ní objeví v pokoji a bydlí s ní. Kdo by Jesseho nemiloval?

5. Armand a Marius de Romanus

Ehm, ano, nejedná se zcela o pár a ano, oba jsou to muži, ale kdo by nechtěl vidět dva sexy upíry? Jedná se zde spíše o učitele a žáka, ale i tak patří Armand s Mariem mezi mé oblíbence, zvláště v knize Upír s tváří anděla.

6. Katniss Everdeenová a Peeta Mellark

Jak jsem již zmínila v recenzi, nejsem zrovna největším fanouškem Peety, ale v průběhu knih se to změnilo. Inu, i úžasná Katniss potřebuje někoho, "plyšáčka", který jí bude mírnit a dávat jí tu něžnou stránku.

7.  Isabel a Cole

Dvojice ze série Vlci z Mercy Falls. A ano, Sama a Grace prakticky nesnáším, proto pro mne byla vysvobozením tato zajímavá dvojice. Není snad lákavé líbat vlkodlaka, kterého vidíte poprvé v životě?

8. Remus Lupin a Nymphadora Tonksová

Ach ano, objevuje se nám tu i pár z Harryho Pottera. Tonksovou jsem naprosto zbožňovala a Remy? Můj nejoblíbenější profesor v Bradavicích. Škoda jen, že oba dva zemřeli.

9. Alice Cullen a Jasper Hale

Sága Stmívání. Alici je těžké si nezamilovat a Jasper? Kdo by neslintal nad tím krásným blond obličejem a očima? Generál Whitlock-Hale... K sežrání.

10. Larten Hroozley a Arra Plachetová

Dva upíři ze ságy Darrena Shana. Pan Hroozley, ironický zrzavý upír a nedostupná krásná Arra, bojovnice na smrt a život. Není snad jen tohle důvodem pro to, aby si je člověk nezamiloval?

Hrdinů je určitě více, a byl celkem problém je vybrat, ale tady je tak nějak moje Top 10 :)

2 komentáře :

  1. Úplně moje gusto :). Dimitrij a Rose, Peeta a Katniss, Suze a Jesse... A naprosto, ale naprosto souhlasím s Colem a Isabel, protože Grace a Sam jsou takový dva pobudové :D. Po přečtení série mi pěkně lezli krkem...

    OdpovědětVymazat