sobota 12. května 2012

Recenze - Krvavý karneval

Krvavý karneval  (Modrokrevní, #2)Anotace:

Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní Pátrání po pachatelích tajemných vražd mladých upírů zavede Schuyler a jejího nejlepšího kamaráda Olivera až do Itálie, kde by měl žít její dědeček. V New Yorku mezitím vrcholí přípravy na Čtyřstovkový ples, velkou událost, kterou pořádá modrokrevná elita. Rozmazlená a prohnaná Mimi Forceová u toho nemůže chybět – a právě na maškarním bálu, který uspořádá jako zakončovací večírek po hlavním plesu, číhá za maskami skutečné nebezpečí, kruté odhalení, jež má moc měnit osudy.

Pocit po přečtení: Pomoc..

Proč jsem si knihu vybrala

Pokračování Modré krve. Nemám ráda, když mám nedočtenou sérii, tudíž jsem si Krvavý karneval prostě musela půjčit. Byla jsem hlavně zvědavá na to, jak to dopadne se Schuyler, Bliss a ostatními modrokrevnými.



Něco málo k obálkám

A je to opět tu. U prvního dílu jsem se na obálkách báječně vyřádila a jsme tu opět. Těšte se na ty německé hrůznosti - pokračují během celé série!

1. Česká obálka

Podle mě je daleko lepší než ta k prvnímu dílu. Už v knihovně mě celkem zaujala, a to si nevybírám na čtení jen tak něco. Ano, není tak dokonalá jako ty zahraniční s maskami, ale i tahle má něco málo do sebe. Sice mi trochu vadí Schuyleřiny podivné šaty, ale co bysme chtěli, že?

2. Anglické obálky

Masquerade (Blue Bloods, #2)Masquerade (Blue Bloods, #2) 

Tak tohle je prostě nádhera. Z obou dvou anglických obálek se mi víc líbí ta vpravo, i když to bude asi tím, že nemám moc ráda porcelánové masky přes celý obličej. Jinak si myslím, že grafici odvedli skvělou práci. Právě tahle maska se k celé knize hodí a symbolizuje tak pointu tohoto dílu. Obálka vpravo mi trochu připomíná Remembrance, ale to vůbec nevadí. Právě takovou masku, jakou má modelka na druhém obrázku, bych hned brala domů.

3. Francouzská a italská obálka

Les Sang-Bleu  (Les vampires de Manhattan, #2)  Bacio sacro (Sangue Blu, #2)


Francouzská obálka, Les Sang-Bleu se mi celkem taky líbí, i když pořádně nechápu, kdo má být na obálce - žeby Mimi Forcerová? Na pozadí Benátky. Ano, svojí obálkou ladí k ději, tudíž s ní nemám žádné problémy. Italská obálka je celkem zajímavá, opět zobrazujee evidentně Mimi v jakémsi kožichu a s maskou. Sice bych na obálce ocenila spíše Schuyler, ale patří k těm vydařenějším.

4. Německá a indonéská obálka

Hüter des Unheils (The Immortals, #2)Topeng Kematian (Masquerade) 

Ach ano :D Moje "oblíbené" německé obálky k této sérii. No uznejte - sice by se mohlo jednat o Kroakana, či jak se jmenuje, ale jinak? Kdo to na té obálce vlastně je? Připomíná mi jakéhosi devilního Edwarda, který se trochu přebarvil a spojil se s Poeovým Havranem, který sedí na větvičce a kráká Nevermore. Pokud jde o indonéskou obálku, tak tady se celkem vyšvihli. Nečekala bych, že zrovna modrokrevní vyjdou v takové zemi, jako je Indonésie, ale prosím. Obálka mi nevadí, maska je krásná a s červeným pozadím a italskými soškami příjemně ladí.

5. Polská a dánská obálka

Maskarada (Błękitnokrwiści, #2)Maskerade (Blue Bloods, #2) 

Polská obálka je trochu zvláštní, i když na ní je Schuyler, přesně jak jsem si přála. Neutrální. A ta dánská? Na tu musím už nějakou dobu zírat. Ne snad, že by se mi ona maska tolik líbila, ale celá obálka je obarvena do kobaltově modré, kterou naprosto zbožňuju, takže tuhle obálku bych si hned šla koupit.

Hodnocení (může obsahovat spoilery)

Tumblr_lfjh5qmlqm1qg0ma8o1_500_large
Příběh začíná přesně tam, kde skončil. Schuyler je na cestě do Benátek s jejím nejlepším kamarádem Oliverem, aby našli Schuyleřina dědečka, který by tu údajně měl žít. Právě on totiž zná tajemství toho, jak by mohli porazit nebezpečí, které na ně číhá. Vraždy dívek nahánějí modrokrevným krev - a ne neoprávněně. Přípravy na Čtyřstovkový ples vrcholí. Ve středu toho všeho je Mimi Forcerová, rozmazlená blondýnka, která má vše, co si zamane. Platí to však i o jejím "bratrovi" Jackovi, který má v srdci zmatek a táhne ho to k Schuyler, která, jak jsme se dozvěděli, je v upírském světě přírodním úkazem - nemá vzpomínky na minulost, je to jen poloviční upírka - jejím otcem byl totiž člověk.


Tumblr_l7k107tfqr1qczuano1_500_large
Dostáváme se také hlouběji do historie a dovídáme se více o andělské historii modrokrevných, přičemž na konci odhalíme šokující pravdu o Bliss. Ples se blíží. Právě zde se skrývá největší nebezpečí, které je připraveno zaútočit. Všichni vaši oblíbení hrdinové mají namále - bude se i umírat. A vše to může zastavit pouze jediná osoba - dcera Gabrielina, která povede modrokrevné k vítězství nad stíny. Jsou mladí, krásní, bohatí a nesmrtelní - to se však může rychle změnit. Poteče krev, modrá.





Druhý díl modrokrevných se mi líbil asi víc než ten první, možná proto, že jsem si na hrdiny již zvykla a neměla jsem problém s nimi vycházet. Mrchy jako je Mimi Forcerová mám ráda, dodávají příběhu tu pravou záporáckou šťávu. Schuyler je prostě skvělá, stejně jako Bliss, kterou mám snad ještě radši. Pokud chcete nenáročnou knihu s upíry, tak myslím, že modrokrevní jsou to pravé. I spojení s anděly dělá z knihy zajímavé dílo, které v zahraničí má už 6 dílů. Třetího dílu se dočkáme ještě tento měsíc - jsem doopravdy zvědavá, jak to dopadne. Bliss a Dylan, Mimi a Jack x Jack a Schuyler a Oliver. Co myslíte?


Konečné hodnocení:  80 %


Zdroje:
Obálky
Anotace
Obrázky

2 komentáře :

  1. Krvavý karneval jsem taky četla, a už se těším na pokračování :). A na ty obálky mám stejný názor jako ty, ta německá je vážně něco otřesného =D. Ale kdybych si měla volit, tak se mi asi nejvíc líbí ta naše :).

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu mám už dlouho doma, ale ještě jsem se pořádně nedohrabala ani k Modré krvi :D :)
    Jinak ty obálky jsou supeer :)

    OdpovědětVymazat