pondělí 6. srpna 2012

Anime review - Soul eater





Něco k ději

Celé anime má 51 dílů a odehrává se ve "fiktivním" městě Shibusenu, kde se nachází Akademie pro zbraně a jejich uživatele. Uživatelé mají za úkol nasbírat 99 duší zírodků Kishinů a 1 duši čarodějnice, aby se jejich zbraň změnila v Kosu smrti, kterou by mohl ovládat vůdce celého města Shinigami-sama, nestárnoucí bytost s neobvyklou mocí. Zabíjením zárodků Kishinů se má také zabránit tomu, aby povstaly opravdoví Kishinové - bytosti plné nenávisti, hněvu a šílenství, schopné zničit celou Zemi. Aby nedošlo k omylu, tak zbraně vypadají jako lidé, jen se mohou libovolně převtělit do formy zbraně.

Příběh nás zavádí ke třem hlavním hrdinům a jejich zbraním. Během celého anime sledujeme jejich osudy a snahu zahnat Kishina a jednu šílenou čarodějnici. O chvíle plné legrace, ale i boje nebude nouze.




Openingy a endingy

Soul eater má dva hlavní openingy a asi 4 endingy. Prakticky oba openingy jsou příjemné a rozhodně anime neshodí. U endingů mám nejradši poslední dva, první dva jsou takové nic moc.






 Hodnocení

http://www.otakuness.net/wp-content/uploads/2008/04/s32.jpg I kyž má Soul eater celých 51 dílů, při sledování mi to vůbec ale vůbec nepřišlo. Čekala jsem hlavně akci, ale tohle anime mne hodně překvapilo a získalo právě svým humorem, který ve všech dílech převládá. Situace, ve kterých hrdinové jsou, zpívající meč Excalibur a Kid se svojí symetrií celé anime proměňují na skvělou komedii s bojovými prvky, které je naprosto neotřelé svým tématem. Postavy si vás okamžitě získají a vtáhnou do děje a vy celé anime zhlédnete jedním dechem. Vážně, i já, která se bojí dlouhých anime sérií, jsem Soula dokoukala.

Pokud jde o moje oblíbené postavy, tak jsem si nejvíc zamilovala Kida a jeho symetrii, jelikož jeho výstupy byly naprosto bomastické. V závěsu jsou pak boje mezi Girikem a Justinem, zpívající Excalibur a Steinovy experimenty s ptákem.

Pokud tedy hledáte veselé anime s bojovým motivem, je Soul přesně ten pravý pro vás.



Postavy

Maka Albarn a Soul Eater


První dvojicí zbraně a uživatele jsou Maka a Soul. Maka je dcerou legendární kosy smrti samotného Shinigami-sama, Spirita. Maka svého papínka nesnáší (protože běhá za ostatními ženami a ne za Makinou matkou). Sama Maka je ambiciózní, ve škole exceluje svými hvězdnými známkami a doopravdy touží po tom, aby její zbraň spatřila světlo slávy coby Death Scythe. Oproti tomu její rudá kosa, Soul Eater, je opačné povahy. Rád si odpočine, je trošičku šílený, jeho kamarádem je Black star a miluje nahé holky. V krutých chvílích je ale Mace vždy k ruce. Hraje skvěle na piáno a po tom, co je do něj vpravena černá krev, se u něj objevuje jeho temné alter-ego.









Black Star a Tsubaki


Black Star je jakýsi takýsi "assasin", či jak to nazvat. Má velice přehnané sebevědomí a myslí si, že překoná samotného Boha. NE, on je vlastně daleko lepší než Bůh. Při boji většinou nejdříve jedná a teprve pak myslí, což má za následek to, že je prozrazen a musí vzít nohy na ramena. To mu ale vůbec nevadí, i tak je to naprosto skvělá zábava. Kamarádí se Soulem. Jeho zbraní je černá démonská zbraň Tsubaki, která je oproti Starovi klidná, tichá a miloučká. Většinou ho také klidní. Bez jejích démonských schopností by Black Star asi nebyl schopen cokoliv vyhrát. Black Star nesnáší meč Excalibur.




Death The Kid, Patty a Liz Thompsonovi

Death The Kid je syn Shinigamiho-sama, z čehož vyplývá, že sám je mladým Shinigamim. Kid by nemusel mít ani zbraně, ale díky své perfekcionistické povaze si vybral za svoje dvě zbraně sestry Patty a Liz Thompsonovi. Kid je také velice známý svým smyslem pro symetrii, která často hraničí až s fanatismem. Je schopný utéct z boje jen proto, aby zkontroloval, zda jsou toaletní papíry v jeho domě symetricky srolované a tak podobně. Nedej bože, aby si při boji vzpomněl na své bílé pruhy ve vlasech, to je pak konec. Liz a Patty se přeměňují na dvě stejné pistole. Patty je dětinská a většinou také myslí jako dítě, oproti tomu Liz je pravá blondýnka lačnící po krásném vzhledu. Kid nenávidí Excalibura.


 Shinigami-sama a Spirit Albarn


Shinigami-sama je velitelem celého Shibusenu. Také je to Shinigami, odvěký nepřítel Kishina. Jeho partnerem je otec Maky, Spirit Albarn, všemi známý děvkař, který se snaží svou malou Maku ochránit. Bývalým uživatelem Spirita je Stein.







Dr. Stein a Medusa The Witch


Franken Stein, všemi známý jako Dr. Stein, je shibusenským doktorem a také specialistou na různé experimenty a operace. Jak je už na jeho vzhledu viditelné, nebojí se ani operovat sám na sobě. Dokáže také bojovat i beze zbraně jen s pomocí své energie a je schopen vidět duše. Medusa je Steinova pokušitelka, zlá a zákeřná čarodějnice, která chce probudit Kishina a spolupracovat s ním.













Excalibur

Excalibur je jedna z nejmocnějších zbraní na celé Zemi. Je bohužel ale tak otravný, že s ním nikdo spolupracovat nechce. Jeho vyprávění o tom, co se dělo s Artušem, je naprosto šílené. A jeho píseň? No, to je ještě horší.




 



 Chrona a Ragnarok


Chrona je Medusina dcera - se svojí mocnou zbraní Ragnarokem má být klíčovým bodem pro vzbuzení Kishina. Je to díky černé krvi, která Chroně proudí v těle. Bojí se jakéhokoliv kontaktu s lidmi, jelikož je poznamenaná týráním a pokusy matky.








Justin Law 

http://animestocks.com/gallery_files/images/Soul%20Eater/Justin%20Law/justin-law-010-animestocks%5Bcom%5D.jpgKdo by mohl zapomenout na Justina? Justin je nejmladší Kosou smrti. Už ve svých 16 letech dokázal to, co ostatní v jeho věku ne. Je také věřící, poslouchá neustále hudbu a umí skvěle odezírat ze rtů. Také je schopen bojovat sám za sebe bez svého uživatele.



A nějaká ta videa:

Legendární Excaliburův tanec:



6 komentářů :

  1. Soul Eater je jedno z mých nejoblíbenějších anime a veř mi, že oproti jiným není vůbec dlouhé :D Takové Shugo Chara, dobře známý Naruto nebo nedej bože Bleach... to je teprve běh na dlouhou trať.
    Já osobně měla nejraději Maku a Soula, samozřejmě ale taky Death the Kida a jeho symetrii :D A na jaké anime máš v plánu kouknout teď? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejspíš Hellsinga nebo Wolf's rain :)

      Vymazat
    2. Hellsing OVU nebo původní? Já teda viděla jen původní... ale ten je parádní :D :)

      Vymazat
    3. Myslim že původní :D Ale nakonec to vyhrála Junjou romantica 2

      Vymazat
  2. Páni! Jedno z mých oblíbených anime! Skvělá recenze. Souhlasím, že scény s Kidem jsou suprové ^^ a nevím proč, ale v hlavě mi vždy zůstane scéna ze psaní závěrečného testu. Kid chudáček celých 60 minut obtahoval své "K" aby bylo dokonalé! ^^

    OdpovědětVymazat
  3. Excalibur, Excalibur, From the United King, I´m looking for her, I´m going to California. Excalibur, Excalibur, From the United King, I´m looking for her, I´m going to California. Excalibur, Excalibur....Excalibur! :D Skvělá recenze, zbožňuju to :D

    OdpovědětVymazat