čtvrtek 30. srpna 2012

RC review - Dante's girl


Dante's Girl
Anotace:

Od mých desátých narozenin trávím každé léto s tátou v Londýně. Od mých desátých narozenin bylo každé léto klidné a nudné. Až do tohohle roku. Tenhle rok, po výbuchu sopky, která mne zanechala tisíce mil od domova naučila tyhle věci:

1.Vystačím si s jedním outfitem celé tři dny než si mohu koupit nové oblečení.
2. Pokud ještě někdy uslyším větu "Už nejsi v Kansasu, holka," asi se ze mě stane vraždící maniak.
3. Ksakru, jsem dost alergická na medúzy.
4. Jsem zamilovaná do Danteho Gilibertiho, který je jen tak mimochodem úžasný, božský a sofistikovaný syn ministerského předsedy tohohle Středozemního ráje.
5. Podívejte se znovu na číslo 4, protože to sebou nese celou řadu problémů a z každého jsem se už poučila.

Začněme například tím, že Danteho svět je od toho mého vzdálený 5 světelných let. Běžně se stýká s muži v drahých oblecích a velmi důvěrně se zná s anglickým ministerským předsedou. Narodila jsem se a žila jsem na farmě v Kansasu - jsem zvyklá nosit děravé jeany a kovbojské boty. Vidíte ten rozdíl?

Srdci ale nezáleží na rozdílech. Srdce chce to, co chce. A to moje chce, abych byla Danteho holka.

Moje srdce se totiž asi zbláznilo.


Proč jsem si knihu vybrala

Víte, co je na tom nejvtipnější? Na knihu jsem narazila na zahraničních blozích a nějakou dobu po nich pokukovala. Jen tak náhodou jsem knihu ukázala kamarádce, která chodí s klukem, který má přezdívku Dante. Už jen kvůli tomu jsem si jí chtěla přečíst, abych jí o tom mohla povyprávět. Druhým důvodem je anotace. Nadchla mne a já si chtěla konečně přečíst něco romantického v angličtině. Jakmile jsem knihu uviděla na netgalley, musela jsem jí prostě mít.

Něco málo k obálkám

Dante's girl má pouze jednu obálku, a to výše zmíněnou. Osobně jsem se do ní zamilovala. Je to přesně ten typ obálky, který vás u romantických knih zaujme. Vidíme na něm oba hlavní hrdiny. Prostě incredible.

Hodnocení:

Tumblr_m629grxiuq1qdmqkko1_500_large Reece Ellis pochází z horkého Kansasu. Je to farmářka každým coulem - umí jezdit na koni a krotit býky. Rodeo pro ní není žádnou velkou neznámou. Žije s matkou vcelku obyčejný život jako každá teenka - je zamilovaná do kluka své nejlepší kamarádky Becky, která o tom ale neví. Její otec pracuje coby agent NSA v Londýně a Reece u něj tráví každé léto. Jak ona sama tvrdí, měla být klukem a tak si to otec vynahrazuje alespoň o prázdninách.

Reece přestupuje v Amsterodamu, kde se náhodně střetne s chlapcem, který jí okamžitě okouzlí a zaujme. Je blond, sexy, s uhrančivýma zelenýma očima a tím nejkouzelnějším úsměvem. Představí se coby Dante Giliberti. Reece si myslí, že se jednalo jen o náhodné setkání a okamžitě Danteho pustí z hlavy. Nebýt toho, že ho potká v letadle do Londýna, kam Reece míří za svým otcem. V první třídě. Ihned jí dojde, že Dante bude bohatý. Během startu letadla se ale stane nehoda - jiné letadlo vybouchne a Reece se tak stane přímým svědkem nehody, při kterém nejméně polovina posádky letadla zemře. Během všeho toho zmatku se jí do cesty připlete opět Dante a Reece s ním skončí na palubě soukromého letadla, které míří do Caberry, malého ostrova blízko Řecka. Díky vulkanickému popílku z islandské sopky jsou dočasně uzavřena všechna letiště a Reece tak bude muset přečkat několik dní v Cabeřře. 

231935449530088472_5taefwde_c_largeTo, že nemá žádné věci, by nebyl ještě takový problém. Rychle ale zjišťuje, že Dante Giliberti není jen tak někdo - na Cabeřře je velmi populární. A nejen to. Je to syn ministerského předsedy, což se v tamním jazyce rovná slovu princ. Reece se tak dostává do kolotoče událostí, nad kterými jí zůstává rozum jen stát. Bydlí ve Starém královském paláci, dostane oblečení jaké si umane, může jíst, co chce. A k tomu všemu přidejte moře a sexy Danteho, který je jen tak mimochodem budoucím dědicem jedné z největších společností, která prodává olivy. Farmářská dívka z Kansasu se tak bude muset rychle přizpůsobit a navyknout si caberskému životu - a to včetně slizké Eleny, která se Dantemu lepí na paty (ano, je to něco jako bývalá přítelkyně) a Danteho kamarádů - rebelské Mii, šarmantního Gavina a podivína Natea + neustálí papparazi. Zamilovat se do syna ministerského předsedy totiž není vůbec žádný med.

Plancecrash2_largeUž od počátku je jasně vidět, že Dante's girl bude patřit mezi zamilované romány. Celý příběh je psaný celkem jednoduchou angličtinou, která by nikomu neměla dělat problémy - skvěle se tu dá navyknout na americkou hovorou angličtinu. Pokud jde o samotný děj, tak by se možná mohl zdát jako klišé, ale já příběhy s podobným tématem doopravdy žeru, takže mi to ani nepřišlo. Celý příběh je prosycen vtipnými poznámkami, sexy chlapci a samozřejmě také nějakou tou akcí v podobě nehod, atentátů a tak podobně. Romantika a politika tak dotváří skvělý dojem. Děj vám rychle ubíhá a vy ani nemrknete a jste už na konci.

Hlavní hrdinka je naprosto skvělá a svými poznámkami si vás naprosto získá. Oproti tomu tu máme Danteho, na kterého je místy vyvíjen doopravdy velký tlak a vy jenom zíráte, jak to tenhle sexy chlapec zvládá i přes to, co se mu v dětství stalo. Zbytek postav, jako Becca, Mia či Elena do příběhu skvěle zapadají.

 Pokud tedy hledáte nějakou tu romanťárnu v angličtině a ještě si moc nevěříte, zkuste Danteho. Má v sobě všechny možné prvky, které byste od příběhu mohli očekávat a mne osobně kniha doopravdy nadchla. Rozhodně bych chtěla být Danteho holka!

Konečné hodnocení:  90 %

Děkuji nakladatelství Lakehouse Press za poskytnutí recenzního výtisku přes NetGalley.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

3 komentáře :

  1. Dám na tebe, tahle knížka totiž vypadá zatraceně dobře :) A trochu mi Dante připomněl Étinna z Polibku pro Annu, ani nevím proč.

    OdpovědětVymazat
  2. Kniha vypadá naprosto perfektně a protože já na romány nedám dopustit určitě si ji brzo přečtu a snad i pořídím do knihovničky :))

    OdpovědětVymazat