čtvrtek 19. září 2013

Recenze - Reset

Reset (Reset, #1)Anotace

Před pěti lety byla dvanáctiletá Wren Connollyová třikrát střelena do prsou. Po 178 minutách vstala z mrtvých jako resetka: silnější, rychlejší, odolnější a bez emocí. Čím déle jsou totiž reseti mrtví, tím méně v nich zůstává po oživení lidského. Wren 178 je nejnebezpečnější reset v Texaské republice. Nyní ve svých sedmnácti letech slouží v polovojenské jednotce společnosti KLEZ (Korporace pro lidskou evoluci a zalidnění).

Wren je jako zkušená bojovnice pověřena výcvikem nových resetů, ale její poslední nováček – Callum Reyes – je nejhorší, jakého kdy viděla. Callum byl oživen 22 minut po své smrti, a tak prakticky zůstal člověkem. Má příliš pomalé reflexy a nepatřičné otázky a jeho nikdy neuvadající úsměv vyvádí Wren z miry. Pořád však odpovídá za jeho výcvik. Když Callum odmítne splnit rozkaz, dostane Wren poslední šanci ho srovnat – jinak ho bude muset zlikvidovat. Wren dosud vždy uposlechla každý rozkaz a ví, že když se vzepře, bude také zlikvidována. Ale zároveň se nikdy necítila tak živá jako s Callumem…


Proč jsem si knihu vybrala

Na Reset jsem narazila už před vydáním u nás, a to především v book haulech zahraničních blogerů, kteří knihu hodně chválili. Reboot byl prakticky všude... Po přečtení anotace jsem se rozhodla knihu vyzkoušet, abych si utvořila obrázek. Trailer i anotace byly hodně lákavé a naživo kniha vypadala taky moc pěkně. Tak proč jí nezkusit?

Trailer



Něco málo k obálkám

Reboot (Reboot, #1)Reboot (Reboot, #1)

Obálka Resetu je hodně jednoduchá - černá a rudý čárový kód s bílým fontem písma. I přesto má ale svoje kouzlo a já si ji zamilovala. Převzali jsme z originálu, jak můžete vidět výše. Existuje ještě jedna varianta, a to ta zelená. Oproti elegantní černé mi přijde trochu křiklavá, ale rozhodně jsem už viděla horší. Líbí se mi pěkné sladění s očima modelky, i když zelená se ke knize doopravdy moc nehodí.

Hodnocení

Victoria Tracker // RICHVICWren Connollyová je resetka - ve svých 12 letech zemřela a po 178 minutách vstala z mrtvých. Silnější a nebezpečnější. Čím déle jsou reseti mrtví, tím větší je pravděpodobnost, že po zmrtvýchvstání budou postrádat emoce. Wren by měla být prototypem dokonalého vojáka - bez lítosti a citu. Jedna z nejlepších. Na základnu KLEZu dorazí další várka nováčků a Wren se setkává s Callumem, který byl mrtvý pouhých 22 minut, a tak v něm zbylo ještě hodně lidskosti. Callum ukazuje Wren úplně nový pohled na svět - svět, kde hraje láska a přátelství důležitou roli. Co když se vědci pletli a reseti se lidem podobají více, než si kdo myslí?

Reset je prvním dílem z plánované série z pera Amy Tintery. Děj knihy se odehrává většinu času ve vojenském táboře, které trénuje resety. Je tomu uzpůsobena i zápletka, která rozhodně nezklame. Autorčin styl psaní je velmi čtivý a poměrně velké písmo urychlí čas čtení. Rozhodně jsem se nenudila, najdete tu dost akční scény, za které se Amy nemusí vůbec stydět. Celý systém resetu je poměrně dobře vymyšlen, jedinou kaňkou na příběhu by mohla být samotná Wren a to, že "nemá srdce". Wren neměla cítit prakticky žádné emoce, ale jak se později ukázalo, nebyla to vlastně až tak docela pravda.

Nikdo nemusel vidět můj odporně znetvořený hrudník. Ne že by mi snad někdy někdo nabídl sex. Na Stoosmasedmdesátku stejně nikdo sahat nechce, ať už je zmrzačená, nebo ne.

Wren jsem si oblíbila už od začátku - chovala se úměrně své rase a přesvědčení (to se zkazilo až potom, co potkala Calluma). Autorka by udělala lépe, kdyby Wren zůstala tou divokou a necitlivou resetkou, která ráda loví lidi - bylo by to zajímavější. Pokud jde o Calluma, tak je to o trochu horší. Callum se snažil chovat jako hodný hoch, který se může přetrhnout, aby pomohl své dívce v nouzi. Určitě by mu pomohla trocha testosteronu.

Reset bych doporučila všem milovníkům paranormálních příběhů, kteří mají rádi knihy s rychlým spádem a vojenským prostředím. Reset je skvělou volbou na jeden večer, protože ho slupnete jako jednohubku. Nechybí ani akce a napětí, která je doplněna správnou špetkou romantiky.

Celkové hodnocení:  82 %

Děkuji nakladatelství Egmont za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu můžete zakoupit ZDE.

Zdroje:
Anotace a obálky
Obrázky

5 komentářů :

  1. Já se na tuto knihu v blízké době chystám. :) Jsem opravdu zvědavá. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Už minule som nad týmto rozmýšľala, lebo anotácia sa mi hneď zapáčila. Tak sa k tomu hádam čoskoro dostanem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Reset mám už doma a som naň naozaj veľmi zvedavá, lebo námet vypadá skvelo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tuhle knihu chci taky číst. A to právě hlavně především kvůli obálce. Prostě za to nemůžu, ale je to tak, ta obálka mě zhypnotizovala :D

    OdpovědětVymazat
  5. Já už jsem knížečku četla a je pěkná hlavně proto že je to zase nový námět, je tam akce a vzrůšo.

    Moc se mi líbí i obálka. A Zelená obálka se mi teda vůbec nelíbí k námětu knihy mi to nesedí.

    OdpovědětVymazat