neděle 19. dubna 2015

Bookish Family TAG


Už jsem někde podobný tag viděla, ale rozhodla jsem se jej přizpůsobit sama sobě. Už podle názvu je jasné, o co půjde.

O co jde?

Vyberu si určitý počet rodinných příslušníků, které bych ráda ve své knižní rodince měla. Vyberu stejný počet knih, ve kterých budu hledat. Vylosuji si pořadí, ve kterém knihy půjdou za sebou. U každé knihy nalistuji náhodnou stranu, a první jméno na stránce, které uvidím, bude patřit určitému rodinnému příslušníkovi. Jednoduché, ne? A je to sranda!

Knihy, z kterých budu vybírat


1) Můj knižní dědeček - Grayson Spencer (První stříbrná kniha snů)

Silber-Grayson Spencer by DestinyInfinity
Zdroj
Jako první jsem si vytáhla První stříbrnou knihu snů a volba padla na Graysona. Se svým dědečkem jsem vcelku spokojená - jsem si jistá, že bychom spolu vycházeli bezvadně. Děda Grayson by mi ukázal, jak najít svoje snové dveře a samozřejmě by mě bral do hospody se svými starými kamarády ze střední, Henrym, Jasperem a Arthurem. Navíc jsme oba klidnější povahy, takže bychom si spolu mohli i číst! No není to ideální? (Jen počkejme, až Grayson zestárne do role dědečka, protože je jinak mladší jak já).

2) Moje knižní babička - Juliette Ferrars (Ignite Me)

Lethal by chrysalisgrey
Zdroj
Tady dědovi Grayovi vážně nezávidím. I když na druhou stranu... Z Ignite Me ke mně přichvátala moje milá bábi J. Nemohla jsem si přát lepší. Kdo by nechtěl mít bad ass bábi v slušivé kombinéze, která se pustí do každého, kdo by vás ohrožoval. Sice netuším, kdy se stihla zamilovat do Graysona, ale výsledek je více než působivý. Díky J se totiž naučím se zbraněmi a seznámí mě se svým nejlepším kamarádem Kenjim.

3) Moje knižní matka - Kelsey (Tygrovo prokletí)

A Tiger's Curse by LauraJaneArnold
Zdroj
Co jsem komu udělala? Už asi chápu svoji fascinaci zrzavými vlasy, ale i tak... Dokážete si představit, že máte doma někoho jako Kels? Pár výhod by to ale určitě mělo. Každodenně bych totiž usínala na tygřím renovském či kišanovském polštáři. Měla bych vlastního tygřího bodyguarda, protože dcerušce jejich milované Kels by se nesmělo nic stát. To nezní až tak špatně. Jen bych se trochu bála pedochůvy pana Kadama... Tohohle strýčka bych si radši odpustila.

4) Můj knižní otec  - Near River (Death Note) 

Death Note-  Near by kurofur
Zdroj
S Nearem bych si rozuměla daleko víc než s Kelsey.  Určitě jsem po něm také podědila hodně povahových rysů. Stejně jako Near mám ráda samotu a jsem málomluvná. A dětinskost! Vsadím se, že bych si se svým otcem zvládla hrát úplně v pohodě. Sice mi to až tak nepálí v logických hádankách, ale to nevadí. Alespoň by mě to mohl naučit. Mít za otce detektiva by bylo skvělé - Near je totiž bohatý a bydlí v USA, takže bych se možná i přestěhovala!

5) Můj knižní strýc - Kurda Smolt (Sága Darrena Shana)

Com: Kurda Smahlt by Bischeglie
Zdroj
Obrečela jsem fakt, že Kurda není můj přítel, ale beru ho i jako strýce. Můj milovaný blonďáček by byl středobodem mé knižní rodinky. V Upíří hoře bych s ním trávila veškeré svoje prázdniny. Naučil by mě, jak zakreslovat mapy a jak správně vyjednávat. Půjčil by mi svoje modré oblečení. Kdo by nemiloval nekonfliktního a miloučkého blonďatého upíra s velkým srdcem?

6) Můj knižní starší bratr - Augustus Waters (Hvězdy nám nepřály)

Ansel Elgort as AUGUSTUS WATERS by ScentofPetrichor
Zdroj
Těšila jsem se, že dostanu nějakého super rváče, který by se staral o mladší sestřičku. No... Nejenže je Gus mladší, ale ti, kdo četli Hvězdy, vědí své. I tak jsem ale poměrně spokojená. I když svého bratra moc nemusím, rozhodně mu nelze upřít smysl pro humor. A kdyby vypadal jako ve filmu, tak bych se nezlobila. Navíc bych tak získala do pomyslné rodiny i Gusovu přítelkyni Hazel Grace a kamaráda Isaaca. To už nezní tak špatně.

7) Můj knižní mladší bratr - Medděd (Hobit)

Beorn by Lelia
Zdroj
Netuším, kde se v genetice stala chyba, ale roli mladšího bratříčka se ujal Medděd. Původně to měla být sestřička, ale hledat v Hobitovi nějakou ženskou je fakt nadlidský úkol. Takže jsem skončila s tímhle medvědovitým chlapíkem. Zvířátka mám vážně ráda, takže si budeme určitě rozumět. Navíc se hodí mít bráchu bodyguarda, který se dokáže měnit v méďu.

8) Můj knižní přítel - Ikkaku Madarame (Bleach)

Ikkaku Madarame by Furiousangels
Zdroj
Vyberete si do tagu díl, kde je vaše oblíbená postava, protože je i na obálce a je velká šance, že ji dostanete. No, já to štěstí bohužel neměla. Takže si můžu gratulovat, mým novým přítelem se stal Ikkaku Madarame z 11. Divize. Můj přítel prostě nemůže být normální. Přežila bych, že nemá vlasy (ale to mu říkat nemůžete), i to, že před každým bojem tančí svůj Lucky dance. Nemá ani špatné tělo. Ale ten boj... Vážně nemám ráda chlapy, kteří milují boj a hrnou se do něj. S Ikkakem jsem to vyhrála (ale v anime i manze ho jinak žeru!). Navíc jsem tak získala i jeho nejlepšího kamaráda Yumichiku. No a co, že je to narcis. Budeme si i tak skvěle rozumět.



A co vy a vaše rodinka?

8 komentářů :

  1. Skvělý nápad!:)) Augustuse bych jako bratra brala taky!:D

    OdpovědětVymazat
  2. Vendy, ty jsi prostě trubka :D :D :D

    OdpovědětVymazat
  3. Tak tohle je paráda! :D Až budu mít čas, tak si to taky vyplním :D

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je moc super TAG, rozhodně jsem se u něj trochu zasmála :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. Skvělý tag :D Vážně mě pobavil, taky si ho vyplním :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělý tag! Asi si ho pak pujčím na blog =) Povedou rodinku to máš =D. Kels? Ale alespsoň máš Julii za babičku ...

    OdpovědětVymazat