sobota 2. května 2015

Měsíční chvástačka (duben 2015)

Meme pořádané Judit

1. Knihy, které jsem si koupila


V dubnu jsem neplánovala původně žádné knihy, ale neodolala jsem. Stylistiku češtiny potřebuju do školy ke zkoušce a Šepotání jsem měla ve velké slevě... Morfeus si prostě zaslouží být v mé knihovně.


Opět tu mám nějaké e-booky. Po dočtení Šepotání jsem dostala chuť na klasickou Alenku, takže jsem si za pakatel koupila Alice in Wonderland. A aby toho nebylo málo, rovnou jsem si koupila i celou kolekci Wizard of Oz. Díky Benovým pátečním tipům na free e-booky jsem si pořídila i Darkness of Light.


Opět jsem našla nějaké slevy, takže jsem si nemohla nekoupit The Murder Complex a The Taking. Reign of Shadows jsem si pořídila po dočtení druhého dílu. Konečně mám sérii kompletní.

2. Knihy, které jsem vyhrála

Nic :)

3. Knihy, které jsem dostala

Určitě jste si všimli, že mi přibyla i pěkná hromádka knih. Může za to jarní CooBoo úklid, kterého jsem se s holkami zúčastnila. Více o něm v CooBoo blogu Terky ZDE. Všechny knihy za tenhle měsíc v téhle sekci pochází právě z něj. Už se nemůžu dočkat, až si je všechny přečtu.


Vždycky jsem toužila po Dante's girl v téhle krásné obálce (už od té doby, co jsem jí poprvé četla). Že bych si dala v létě re-reading? Četla jsem i Já, košišta, kterou jsem ale nečetla naposle. Keep Holding On jsem ještě nezkusila, ale mám ji v merku už pěkně dlouho.


Lark Ascending je poslední díl mé oblíbené série, stejně jako Planoucí hvězda. Obě přijdou na řadu nejspíš hodně brzy. The Apple Tart of Hope všichni neustále chválí, takže jsem se rozhodla jej také zkusit.


Pokračování Střípků duší, Fragile Spirits se u nás sice nejspíš nechystá, ale já si ho chci i přesto přečíst v originále. Přeci jen se mi první díl líbil. Na The Archived se těším už hodně dlouho, jelikož mne Victoria Schwab okouzlila knihou The Near Witch.


O Hexed pořád básní booktuber Ben, takže jsem přirozeně zvědavá, co na téhle čarodějnické knize vlastně má. Interview with the Vampire: Claudia's story je grafická novela k Interview... a vypadá fakt božsky.

4. Knihy, které jsem dostala jako recenzní výtisk


Školu dobra a zla: Svět bez princů a Nevítané jsem si chtěla přečíst už hodně dlouho, a díky CooBoo mám tu možnost. Doufám, že se k nim během zkouškového fakt dostanu. Indigoví andělé dorazili od Knihcentra a vypadají neuvěřitelně (já na ty karty prostě mám úchylku).


V dubnu vyšel u Galatey i poslední díl série Nejtemnější síly, Prozření. Nemůžu se dočkat. Díky e-shopu Megaknihy jsem se dostala i k poslednímu dílu Vesmírné pouti, Plamenu. Knihu už jsem přečetla a byla vážně neskutečná!


Dorazily mi i dva recenzní e-booky. Od CooBoo to byla Druhá stříbrná kniha snů, kterou už máte i zrecenzovanou. Třetí díl z paranormální série od Kelly Oram, Scion, mi dorazil v rámci blogerského listu, který si Kelly vede. Sice jsem nečetla ještě první díl, ale jednou si dám určitě marathon, protože Kelly je skvělá spisovatelka.

A nakonec pohled na všechny krásky pohromadě...


11 komentářů :

  1. Taková velká kupicka :) Sepotani jsem si ted taky pořídila a Dantes girl bych taky chtěla v originále kvůli ty krásný obálce :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevítané zrovna čtu v angličtině, tak jsem na to zvědavá. Pěkná sbírka, nejvíc ti závidím ty anglické knihy :D

    OdpovědětVymazat
  3. Úžasná hromádka! :) Šepotání ti jenom schvaluju, Morfeus v knihovně chybět prostě nesmí. A stejně jako ty jsem po dočtení dostala chuť na opravdovou Alenku, ale jsem pomalejší než ty a ještě jsem se k ní nedostala :D

    OdpovědětVymazat
  4. No, kupa je to pěkná, jen co je pravda. =D I když, mně v dubnu taky přibylo docela dost knížek, narozeniny jsou fajn. =D Kdybych počítala každou miniknížečku v 12 Doctors, 12 Stories, dostanu se až někam blízko ke dvacítce, a to se vyplatí, ne? =D

    Jinak k Alence se taky někdy musím dostat, já ji dokonce už měla ve čtečce předem zadarmo nahranou (stejně jako 'pár' dalších klasik), ale čas na ni se za ty dva roky pořád nějak nenašel... =D

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné přírůstky! Na četbu šepotánání se už moc těším :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  6. Šepotání by mi měla sousedka donést v pondělí, Dante's girl ti závidím (doma mám jen vydání v češtině, které jsem ještě číst nezačala) a na čtvrtinu knih, které jsi zmínila, se chystám. Jen mě mrzí, že Fragile Spirits CooBoo nevydá. Pokud si dobře pamatuju, kniha se mi četla moc dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělé přírůstky! :) Šepotání bych si ráda koupila a přečetla. Strašně se na tuto knihu těším, až ji budu mít doma. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Super knihy, najviac ti závidím Šepotání, veľmi rada by som si tú knihu prečítala :-) Aj ostatné vyzerajú dobre, napríklad Interview s upírom :D

    OdpovědětVymazat
  9. Velká závist u... hodně knížek. :D
    Jablečný koláč je fakt skvělá kniha, taky jsem přemýšlela, že bych si koupila výtisk v originále... snad se ti bude líbit! :) Pak se závistivě koukám také na nějaké kubulínské přírůstky. :D

    OdpovědětVymazat
  10. Skvelé prírastky.:) Pusheen je proste úžasná.:D Druhý diel Školy dobra a zla mi tiež pribudol a kniha našťastie nesklamala.:) Teraz sa veľmi teším na Druhú striebornú knihu snov.:D

    OdpovědětVymazat