čtvrtek 29. října 2015

Měsíční shrnutí za září 2015


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za září?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Září sice vypadalo jako skvělá příležitost pro čtení... Ale nedopadlo to o moc lépe než předchozí měsíc. Přečetla jsem celkem 7 knih a 5 mang, což sice není až tak hrozné, ale chtěla jsem toho přečíst víc... zase.

Queen Song (Red Queen, #0.1)Queen Song

Hned první zářijový den jsem přečetla novelu z prostředí Rudé královny, a to konkrétně zaměřenou na příběh královny Coriane, matky Cala. Těšila jsem se na ni pomalu jako na Vánoce.... Red Queen jsem si zamilovala, a tak jsem si novelu předobjednala včas dopředu. Byla jsem příjemně překvapená, jen mi přišlo, že je novelka moc krátká... Dost věcí tam bylo vynecháno. Přeci jen... ocenila bych příběh o dívce, která miluje montování...

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Lips Touch: Three TimesLips touch: Three times

I když byla Lips touch nádherná, k dočtení posledních dvou příběhů jsem se přemlouvala hodně dlouho. Od Laini Taylor to byla moje první kniha, takže jsem moc netušila, do čeho jdu. Od booktuberů jsem ale slyšela, že píše poměrně poeticky, což je jedna z věcí, které já můžu. Zamilovala jsem se do všech tří příběhů - u každého z nich nějakým způsobem figuruje polibek. Navíc miluju příběhy o démonech a různých goblinech, takže.... za mě palec nahoru. Vše doplňují naprosto úžasné ilustrace... Jsem ráda, že mi Freckles knihu doporučila.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


All We Have Is NowAll We Have Is Now

Hodně zvláštní kniha o konci světa. Nejdřív jsem si myslela, že to bude nějaká apokalyptická kniha, ale opak je pravdou. Je to spíš o důležitosti rodiny a o tom, co se dá stihnout poslední den vašeho života. Zprvu mi moc nesedl styl autorky, jelikož prakticky mezi každou kapitolou jsou básničky... a já a poezie psaná anglicky nejsme moc velké kamarádky. Konec mě ale vážně překvapil - sice jsem to tak nějak čekala, ale některé věci ne... Skvělá jednohubka.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter, #1)Harry Potter a Kámen mudrců

Nelynčujte mě, prosím. Harry byl re-reading. Kámen mudrců je můj nejméně oblíbený díl, takže má i takové hodnocení (i když sedmička mu konkuruje). Abych to vysvětlila - už jako dítě jsem jako první viděla film a jako první HP knihu četla až Tajemnou komnatu... Kámen jsem dočítala až později, dodatečně. Nikdy jsem si k němu tedy nevytvořila takový vztah... Jinak ale je to super - Bradavice miluju a navždy už budou mým oblíbeným světem. Začala jsem taky mít problém se samotným hlavním hrdinou, což nechápu... Harry mi přijde hodně podobný Jamesovi... občas arogantní, divný a já nevím... moje sympatie k Potterovi nějak zmizely (nechce být hlavním hrdinou Ron nebo Draco?).

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Doctor Who: Silueta (New Series Adventures, #53)Doctor Who: Silueta

Knize z prostředí Doctora nikdy neodolám. S Dvanáctkou jsem navíc ještě nic nečetla, takže jsem si tuhle novinku nemohla nechat ujít. Byla jsem vážně hodně překvapená - díl od dílu se to lepší. Bylo to akční, napínavé, tajemné... Dvanáctka měl narážky na své předchozí regenerace... a navíc ta viktoriánská Anglie... A abych nezapomněla, v hlavní roli tu je i trojka Jenny, Vastra a Strax... Vážně, kdekoliv se objeví Strax, má to šťávu. Pokud váháte, jestli do Siluety jít, tak rozhodně - byla to jízda.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Crown of Midnight (Throne of Glass, #2)Crown of Midnight - KNIHA MĚSÍCE

Po napínavém konci Throne of Glass jsem se musela okamžitě pustit do druhého dílu. A vážení, bylo to daleko lepší než skvělá jednička. Více akce, více Celeany... A ty zvraty? Sarah pomalu ukazuje, že si s ní není radno zahrávat. Do Crown of Midnight jsem se zamilovala - a to především díky Chaolovi, který byl naprosto sladký... Jeho vztah se Celeanou je jedna z nejlepších věcí na celém příběhu. Teď jen budu doufat, že mi Sarah nesebere i to.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Rubínový kruh (Pokrevní pouta, #6)Rubínový kruh

K Rubínovému kruhu už jsem se vyjádřila k recenzi, ale tak na shrnutí... Na poslendí díl Pokrevních pout od Richelle jsem se těšila jako malá. Sydrian je jeden z mých nejoblíbenějších párů, takže jsem nemohla odolat. Splnilo to má očekávání - souhlasím s tím, že se to už táhlo a potřebovalo to nějak zakončit. Kniha byla správně akční, romantická a napínavá... Konec možná trochu sladší než bych potřebovala, ale co... Moje fanynkovské srdíčko bylo spokojené.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Útok titánů 4 (Attack on Titan, #4)Útok titánů 4

Jelikož jsem viděla anime, věděla jsem, do čeho jdu. I tak jsem se ale těšila, jelikož se tu už pomalu objevuje nějaká ta akce a mé oblíbené postavy. Velké plus za Leviho, který se tu konečně objevil. Sice by ho tam mohlo být víc, ale tak... Moje nejoblíbenější postava je Jean, ten tu byl... a Jean a Marco... feels. Hodně feels. Titání mangu miluju - je tam akce a s ničím se to nepáře. Pokud tedy hledáte nějakou dobrou mangu pro začátek, pak doporučuju Titány.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Bleach, Volume 36: Turn Back the PendulumBleach 36: Turn back the pendulum

Jeden díl Bleache za měsíc je hodně slabé skóre. Ani nevím, proč jsem se tu tak sekla - v anime patřilo arc s Pendulem k mým nejoblíbenějším. Na vysvětlení - je to arc, kde se vracíme 100 let do minulosti a seznamujeme se s minulostí Vizardů - ještě v době, kdy patřili do Gotei 13. Mimoto tu bylo hodně Gina (♥) a Urahary. On a Hiyori se Shinjim jsou neskutečně vtipní. Miluju Bleach. A budu ho milovat navždycky.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Black Butler Vol. 3,4,5

Black Butler, Vol. 03 (Black Butler, #3)Black Butler, Vol. 4 (Black Butler, #4)Black Butler, Vol. 05 (Black Butler, #5)

Třetí volume bylo jasných pět hvězdiček, další dvě čtyři... Ale miluju je všechny. V třetím volume se ještě řešil případ s Jackem rozparovačem.... a došlo na Grella  a jeho lásku k Sebbymu (vážně s ním chceš mít děti, Grelly?). Čtyřka a pětka se pak točila kolem indického (on je myslím z Bengálu, ale to je fuk) prince Somy a jeho služebníka Agniho, kteří vaří kari. Panebože... já tak slintala a měla hlad! Hned bych si to kari dala. Palec nahoru za konec pětky - je jasné, že se schyluje k mé oblíbené části s Cirkusem Noah Ark,

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček

Zrecenzované knihy

Dokonce dvě... Jsem ostuda.

GalgadKouzelný kočičí tarot / Tarotové komplety


Zhlédnuté filmy

Bída... Jenom jedno anime.

posterJunjou Romantica 3 - FILM MĚSÍCE

V září se mi povedlo dokoukat jenom jediné anime, a to třetí sezónu Junjou Romanticy. Bylo to dokonalé. Mám yaoi ráda a v Junjou je podáno v příjemné formě. Všechny páry jsou neskutečně roztomilé a uvěřitelné... navíc je tu hodně času věnováno samotné literární redakci v nakladatelství... Takže za mě hodně dobré!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



A jaké bylo vaše září?

3 komentáře :

  1. Stihla jsi toho vážně hodně :)
    Nad Rudou Královnou pořád přemýšlím...nebo spíš napíši Ježíškovi :D
    All We Have Is Now mě také docela zaujala :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já si říkám - ona to shrnutí má nějak brzo, nestihne ještě něco přečíst?
    A pak vidím "zářijové" shrnutí. Člověče, to je trochu zpoždění, ne? :D
    Já jsem na tom s recenzemi za říjen ještě hůř. Mám jednu. Třeba ještě něco stihnu? Chm.

    OdpovědětVymazat
  3. Většina knih je zajímavá! :)

    everythingononepaper.blogspot.com
    Na mém blogu je právě nová recenze na knihu od Johna Greena! :)

    OdpovědětVymazat