pondělí 2. listopadu 2015

Měsíční shrnutí za říjen 2015


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za říjen?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Do čtení se většinou musím pořád nutit (až na mangy, ty jsou výjimky). Nakonec jsem ale něco málo zvládla. Přečetla jsem celkem 6 knih a 7 mang, což je celkem ucházející. Mohlo by být hůř.


The Coming of Dragons (The Darkest Age, #1)The Coming of Dragons

The Coming of Dragons se ke mně dostalo dost zvláštní náhodou. Z naší pošťačky totiž vylezlo, že čte v angličtině, takže mi hned něco chtěla půjčit. Dostala se ke mně tak trilogie Darkest Age, o které jsem v životě neslyšela. Nakonec to ale bylo skvělé - taková lehce middle grade fantasy s draky, intrikami a hodně zajímavým fantasy světem. Nebylo to sice nic světoborného, ale na cesty do vlaku to bylo super.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



The Book of the SwordBook of the Sword

Podařilo se mi přečíst i druhý díl The Darkest Age, a to The Book of the Sword. Zářící meč, který se tak nějak spojil s hlavní hrdinkou v prvním díle, byl v tom druhém poměrně důležitou "postavou". Nebylo to sice tak akční jako jednička, ale důležitou roli tu hrála jakási pomyslná výprava, což oceňuji. Přeci jen... jsem takový dobrodruh. The Book of the Sword beru jako takovou vycpávku před závěrečným dílem. Po konci dvojky jsem totiž vážně napnutá, jak to chtějí hlavní hrdinové všechno dát do pořádku.

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček


První (Selekce, #3)První

Závěrečný díl původní "princeznovské" trilogie... Na První jsem se těšila hodně. Předchozí dva díly nebyly nic světoborného, ale hodně dobře se četly. Jedničku jsem četla v angličtině a dvojku ve slovenštině, takže jsem byla zvědavá i na český překlad. Překvapivě se mi líbil nejméně, i když je to asi tím, že jsem byla zvyklá na anglické podoby jmen... Nicméně... První je dost rozporuplnou knihou. Víte, co dostanete. Je to plné klišé a romantiky... Akce je dost slabá. Ale stejně to čtete dál. Maxona miluju a milovat ho budu i nadále, Jsem zvědavá na Dědičku.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Za hranicí nevinnosti (Too Far, #2)Za hranicí nevinnosti

Já a Abbi Glines nikdy kamarádky nebudeme. Ale stejně její knihy pořád čtu, protože mě jistým způsobem fascinují. Věděla jsem, do čeho jdu. Po Fallen Too Far, které jsem četla v angličtině, jsem měla hrubou představu. Hodně klišé, drama... styl telenovela. To jsem netušila, že mě Abbi dokáže překvapit... a ne zrovna mile. Musím téhle sérii přičíst k dobru to, že se fakt dobře čte. Měla jsem jí za dvě hoďky přečtenou... Tím to ale tak končí. Celé je to jedna velká telenovela, Rush se chová jako idiot, Blaire v podstatě taky... jediná normální postava je tam Woods a místy i Grant. Navíc to, co se stalo Blaire... Ne, tohle v knihách fakt nemusím, zvlášť ne u někoho, jako je Blaire.

Hodnocení na GR: 2.5 z 5 hvězdiček


Buddhismus pro zaneprázdněné: Jak nalézt štěstí v nejistém světěBuddhismus pro zaneprázdněné

Už jsem se o tom zmiňovala v recenzi, ale tahle kniha mě hodně příjemně překvapila. Moc jsem netušila, co od ní čekat... ale David Michie je prostě David Michie. Miluju ho. Buddhistické myšlenky mi nejsou vůbec cizí a díky vlastnímu příběhu, který do knihy autor zakomponoval, to pro mě bylo ještě daleko zajímavější. Pokud nemáte moc času a hledáte nějaké rady ohledně toho, jak si najít čas na meditaci, tak je tohle to pravé.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Spřeženci noci (Příběhy Darrena Shana, #8)Spřeženci noci

Konečně jsem se dostala k re-readingu osmého dílu mého milovaného Darrenka. Nadělila jsem si to jako takový halloweenský dáreček...a vážně jsem nelitovala. Knihu jsem slupla během cesty do školy jako malinu. Osmičkaa je poměrně hodně temná - pomalu ale jistě se schyluje k boji mezi vampýry a upíry a nikdy nevíte, odkud přijde nebezpečí. Je tam Vandža a vrací se jedna postava, kterou byste vůbec nečekali... a je vážně yummy. Darrena miluju a milovat budu. Tečka.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Bleach, Volume 37: Beauty Is So SolitaryBleach Volume 37: Beauty Is So Solitary

V první části se ještě řeší část s Aizenem a tím, co se stalo před 100 lety s Vizardy. Tuhle část miluju a klidně bych na ní mrkla znova i v podobě anime. Druhá část pak zachycuje boj nad falešnou Karakurou - a to hlavně boj Yumichiky a Charlotte (Charlotte je mimochodem chlap). Megavtipné... neměla jsem slov. Charlottův obleček je snad ještě děsivější než v anime... Ne, nebudu se k němu vyjadřovat. Odhaloval toho až moc. A je mi jedno, že si Charlotte myslí, že je to fabulous. Není.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Black Butler Vol. 6,7,8 - KNIHA MĚSÍCE

Black Butler, Vol. 06 (Black Butler, #6)Black Butler, Vol. 07 (Black Butler, #7)Black Butler, Vol. 08 (Black Butler, #8)

Tohle byla topovka. Book of Circus byla mojí oblíbenou součástí anime. A tady... miluju cirkusy, miluju sirotky, miluju Shinigami... Miluju to. Miluju Kuro. Bylo to smutné, srdcervoucí... zároveň i vtipné. Ať už to byl Sebastian s tygřicí Betty nebo Grell a jeho reakce na kinematické záznamy... A objevil se tu můj miláček Ronald Knox! *fangirls* Miluju vztah Willa a Sebbyho... miluju Jokera, Daggera a další... Zabte me. Hned.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček

Naruto 22, 23, 24

Naruto 22: Přesun duší (Naruto, #22)Naruto 23: Potíže (Naruto, #23)Naruto 24: V úzkých (Naruto, #24)

Vůbec jsem netušila, že jsem 22,díl nečetla... až ve chvíli, kdy jsem si domů přinesla z knihovny ten další. Nevadí, přečetla jsem je všechny, nic se nestalo. Naruto se mi v podstatě líbí pořád stejně - jsou tam zajímavé souboje, nové schopnosti... Navíc tu byl hodně můj oblíbený Kiba a Šikamaru... Oba je zbožňuju. A míhl se tu i Nedži, kterého začínám mít fakt ráda. Že by nová láska, hmmm? (až po Kibovi a Šikamaruovi). A Gaara!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Zrecenzované knihy

Slabé dvě recenze... jo, blok se mě pořád drží.

Skleněný trůn (Celaene, #1)Rubínový kruh (Pokrevní pouta, #6)


Zhlédnuté filmy

Za říjen jsem viděla tři anime a dva filmy na motivy anime. Není to žádná sláva, ale na víc jsem se nezmohla.

posterDiabolik lovers

Do Diabolik lovers jsem šla s nulovou znalostí. Byla to vlastně jen náhoda - v roleplayi jsem potkala ústřední hrdiny a chtěla jsem vědět, jak se vlastně chovají. A tak jsem si pustila anime. Nebudu popírat, že jsou ti kluci pěkní... oni fakt jsou. Ale dějová linka je prakticky nulová. Hlavní hrdinka se prakticky celou dobu nechává zneužívat a sát si krev... V každém díle jiným z bratrů Sakamaki. Prober se, Yui!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2.5 z 5 hvězdiček


posterFree! - FILM MĚSÍCE

Po Diabolik lovers bylo Free! darem z nebes. Další z anime, na které mne nalákala anime videa na youtube. Pokud na ně koukáte, tak vám nemusím připomínat sexy Rina jako policajta, který se vlní do rytmu hudby. Viděla jsem navíc i závěrečnou scénu z první série, kde Haru vyznává city Rinovi... smůla, že to je jenom fan made... na což jsem přišla až ve chvíli, kdy jsem tu scénu viděla v anime... takže se moje sny o páru HaruRin rozplynuly. Nicméně... je to anime o plavcích a svobodě... Pokud se vám líbí vypracovaná těla a sportovní anime, pak doporučuji. Já se do Rina Matsuoky zamilovala na první pohled.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


Makura no DanshiMakura no danshi

K tomuhle se snad ani nebudu vyjadřovat. Tohle anime jsem viděla na Akihabaře. Zaujalo mě, že má každý díl pouhé čtyři minuty... a já si ráda nahrabávám anime do seznamu. Tak jsem to zkusila. V každém díle je jeden kluk (či muž), který na vás mluví a má vás nějakým způsobem uspat... Dost na hlavu. Snad až na jednoho se mi nikdo nelíbil... což nebyl záměr... ale odrazilo se od toho moje hodnocení. Ještě že to bylo tak krátké, protože jinak bych asi umřela.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2 z 5 hvězdiček


posterKuroshitsuji Movie

Jelikož Kuro anime miluji, musela jsem se přirozeně podívat i na hraný film. Šla jsem do toho s poměrně nízkým očekáváním - z recenzí jsem se totiž dozvěděla, že je Ciel holka, což se mi až tak nezamlouvalo. Nakonec jsem ale byla příjemně překvapená - dějová linka byla zajímavá a nečekala bych ji tam. Dokonce se objevila i Madame Red, Mey Rin a Tanaka... což je plus. A samozřejmě Sebastian... Ten byl na tom filmu nejlepší. On a kočky... Troll, co se patří.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterShingeki no kyojin: Zenpen

Další z filmových adaptací anime, tentokrát Útok titánů. Tohle bylo poměrně hořké zklamání. Už z traileru jsem věděla, že to bude průšvih. Na předloze totiž docela lpím, takže mě film spíše zklamal. Některé události tam byly totálně jinak, celá Erenova minulost i to, jak Titáni napadli město... A pak tu jsou postavy. Možná bych jim i odpustila, že Armin není blond... ale že z toho nejlepšího stratéga udělali takovýho kreténa? To nemluvím o Mikase, která je... sice bad ass, ale až v druhé části. Leviho vynechali úplně a místo něj tam dosadili podivného kapitána Shikishimu... co to má být? Z dalších postav se tu pak ukázal Jean (ten se celkem povedl), Sasha a ten podivný zamilovaný párek... (Kde je sakra Krista, Ymir, Connie a další??? A Marco?). Nakonec věc, která byla fajn - Hanji. Byla stejně šílená jako v anime... ta se povedla.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 2.5 z 5 hvězdiček


A jaký byl váš říjen?

1 komentář :

  1. Sest knih je nahodou fajn. Ja precetla pet, cekala jsem, ze to bude horsi. A filmy uprimne nevim, ale pomerne dost :) Ja sleduji hodne serialy.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat