neděle 6. prosince 2015

Měsíční shrnutí za listopad 2015


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za filmy za listopad?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Se čtením to bylo o trochu lepší. Mám dojem, že se mi konečně vrací slina. Asi to bude knihami, které jsem si vybrala. Přečetla jsem celkem 9 knih, 20 mang a 4 novely, což je oproti předchozím měsícům fakt super! Že by moje čtecí krize pomalu mizela?


Zabijáci úsvitu (Příběhy Darrena Shana, #9)Zabijáci úsvitu

Jako první jsem pokračovala v re-readingu Darrena Shana. Do devátého dílu se mi moc nechtělo, protože je hodně smutný a stanou se tam věci, u kterých vždycky brečím. Nakonec jsem se ale přemohla a šla do toho. Bylo to úžasné, jako vždy. Darren je dokonalý spisovatel a celá upíří sága o poloupírovi Darrenu Shanovi je prostě... uááááá ♥

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Bleach 38 - 57

Bleach, Volume 38: Fear for FightBleach, Volume 39: El VerdugoBleach―ブリーチ― [Burīchi] 40 (Bleach, #40)Bleach, Volume 41: Heart
Bleach, Volume 42: Shock of the QueenBleach, Volume 43: Kingdom of HollowsBleach, Volume 44: Vice ItBleach, Volume 45: The Burnout Inferno
Bleach, Volume 46: Back from BlindBleach, Volume 47: End of the Chrysalis AgeBleach, Volume 48: God is DeadBleach, Volume 49: The Lost Agent  (Bleach, #49)
Bleach, Volume 50: The Six Fullbringers (Bleach, #50)Bleach, Volume 51: Love Me Bitterly, Loth Me Sweetly (Bleach, #51)Bleach, Volume 52: End of BondBleach, Volume 53: The Deathberry Returns 2
Bleach, Volume 54: Goodbye to Our XcutionBleach, Volume 55: The Blood WarfareBleach, Volume 56: March of the StarcrossBleach, Volume 57: Out of Bloom

Neptejte se, jak jsem zvládla přečíst tolik mangy. Ani mně to není tak úplně jasné, ale prostě se to stalo. Měla jsem na Bleach náladu, byla jsem nemocná, a tak jsem si z postele četla. Bylo to epické. Část jsem znala už z anime, takže to nebylo překvapení. Do boje s Aizenem to bylo super, Fullbringer arc byla nuda, ale to potom... bože, vážně mě z těch Quincy mrazí. Netuším, co se stane. Postavy tam umírají... a já mám pořád na krajíčku. Ach jo.

Hodnocení na GR: 4.25 z 5 hvězdiček


Divotání (Šepotání, #2)Divotání

Na pokračování Divotání jsem se těšila fakt hodně (a přiznávám s klidným srdcem, že to bylo kvůli Morfeovi). Převyprávění Alenky v Říši divů mám fakt hodně ráda... a A.G.Howard píše přesně dle mého gusta. Možná tam nebylo úplně tolik akce jako v předchozím díle a Zach se choval občas jako pěknej kretén, ale celkově jsem byla spokojená. Už se nemůžu dočkat závěrečného dílu. Prosím, urychlete čas!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Příliš mnoho KateřinPříliš mnoho Kateřin

Já a pan Green... to je na dlouhé vyprávění. Na Kateřiny jsem byla zvědavá už jen z toho důvodu, že se tak sama jmenuji. Tahle kniha mě ale neuvěřitelně zklamala. Hlavní hrdina se dostal skoro na úroveň Milese z Aljašky... a bylo to nudné, plné matermatiky, které nerozumím a celkově divné... Až na Greenův úchvatně čtivý styl a Hassana. Proč musí pan Green mít všechny postavy tak děsně schematické a geniální a výjimečné? Vymysli si něco nového, Johne!

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Everything That Makes YouEverything That Makes You

Tady je vidět, jak doháním resty ze Summer Readingu. Ale musím se ospravedlnit - umřela mi v půlce srpna čtečka, takže jsem nemohla číst... teda ne na mobilu, z toho mě bolely oči. Takže jsem tuhle contemporary dočetla až v listopadu. Bylo to fakt zajímavé - dva pohledy jedné dívky, alternativní budoucnost nebo tak něco... Jedna se zjizveným obličejem, druhá krásná a celkem oblíbená. Sice jsem se místy ztrácela v tom, kdo je kdo, ale jinak to byla fajn oddechovka s poměrně vážným tématem. Nelituji, že jsem si tuhle knihu přečetla. Bylo to super.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Líbali jsme seLíbali jsme se

S Levithanem mám dost zvláštní zkušenost. Něco se mi od něj líbilo, něco zas až tak ne. Proto jsem byla zvědavá na Líbali jsme se, které mělo poměrně různorodé recenze, ale většině se fakt líbilo. A já se k nim přidala. Netuším, co Levithan udělal, ale bylo to boží. Sedlo mi to a i když jsem se občas mezi jmény ztrácela, byla jsem fakt mile překvapená. Pokud hledáte knihu s podobným námětem, tak po téhle rozhodně sáhněte. Nebudete litovat!

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček



This Night So Dark (Starbound, #1.5)This Night So Dark

Jelikož v prosinci vyšel poslední díl z téhle vesmírné trilogie, rozhodla jsem se to dohnat a přečíst si novelu a druhý díl. Jako první na mě čekala novela This Night So Dark, která vypráví o Tarverově minulosti a o tom, co se mu vlastně stalo... Čekala jsem asi trochu víc... ale kdo by se divil. I tak to bylo super - dověděla jsem se něco z minulosti. Postrádalo to ale atmosféru These Broken Stars, kde jsem se do tohohle bručouna fakt zamilovala.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



This Shattered World (Starbound, #2)This Shattered World - KNIHA MĚSÍCE

These Broken Stars byla jedna z největších pecek tohohle roku. A to nekecám. Ta atmoséfra, šokující a originální zápletka.. Na druhý díl jsem se těšila maximálně. Vcelku to splnilo i mé představy - příběh kapitánky vojáků a rebela, který proti nim bojuje. Planeta zamořená nemocí, která mění nevinné občany ve vraždící monstra... a šeptanda o světlech, která šeptají... Jubilee a Flynna jsem si oblíbila o trochu méně než Lilac a Tarvera, ale i tak to byla pořádná jízda. Hlavně již zmíněná nemoc "Fury". Nestačila jsem zírat, co tam autorky prováděly. Už jen proto je tahle kniha mou knihou měsíce... Nemůžu se dočkat závěru.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček


Taken by the T-Rex (Dinosaur Erotica)Taken by the T-Rex

Ehm... vítejte v dinosauřím porně. Nehledejte v tom nic víc, byla jsem jenom zvědavá! Četla jsem o tom TADY. Moje mysl byla v tu chvíli trochu zvrácená, protože jsem chtěla vědět, jak hrozné to asi může být. Mělo to jen 15 stránek... a tak jsem se do toho vrhla. Aby bylo jasno - jde tu o pairing lidská žena x dinosaurus. Bylo to divný. Třičtvrtinu příběhu čtete o tom, jak T-Rex požírá vesnici a zabíjí... a pak se tam stane TO. Boha jeho... Ne. Chci to vymazat ze své mysli (i když si možná přečtu i další kousky... víte co jsem našla? Gryfí a pegasí porno! Lidi už fakt nevěděj coby...).

Hodnocení na GR: 1 z 5 hvězdiček


Mechanický anděl (Pekelné stroje, #1)Mechanický anděl

O Mechanickém andělovi jsem toho slýchala spoustu, hlavně ze zahraničních videí. Především o lásce k Willovi Herondaleovi. Kniha ze světa Nástrojů smrti byla něco, co jsem si musela přečíst. A neprohloupila jsem. Cassandra psát umí, a to fakt čtivě. Willa jsem si sice až tak neoblíbila, ale moje srdce začalo bít pro Jema. Netvrďte mi, že není alespoň tak sexy jako Will... Protože on je (nejvíc sexy je teda Magnus, ale ten je kapitola sama o sobě, takže se nepočítá). Slibný první díl série... Uvidíme, co přinese Mechanický princ.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Hard to Get, Girls Day Out, Human Date

Hard To Get (The Syrena Legacy, #1.5)Girls Day Out (The Syrena Legacy, #2.5)Human Date (The Syrena Legacy #2.6)

Povedlo se mi přečíst i tři novelky ze série Of Poseidon od Anny Banks. Anna umí psát skvěle, čtivě a moc pěkně zpracovala téma s mořskými pannami. V novelách se zaměřuje především na pár Toraf a Rayna, což je přesně pro mě. Mám je radši než Emmu a Galena. Nejvíc se mi asi líbilo Human Date, kde se Toraf a Rayna vydají na lidské rande.

Hodnocení na GR: 4.3 z 5 hvězdiček


Of Triton (The Syrena Legacy, #2)Of Triton

Druhý díl série Of Poseidon tu na mě čekal fakt dlouho. Ani nevím, proč jsem se do něho nepustila... Kdoví. Nicméně jsem udělala dobře, že jsem ho tenhle měsíc dočetla. Mořské panny tu jsou zpracovány moc pěkně. I když nemusím hlavní hrdiny, celý svět je vybudován dobře... a je tu hodně napětí. Líbily se mi intriky, které sem Anna vnesla... Pokud hledáte nějakou čtivou knihu o mořských pannách, tak vám mohu Poseidona stoprocentně doporučit.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Zrecenzované knihy

Čtyři recenze za listopad... Není to vůbec žádná sláva, ale divím se, že jsem se donutila k tolika... Popravdě jsem to ani nečekala.

Buddhismus pro zaneprázdněné: Jak nalézt štěstí v nejistém světěDoctor Who: Silueta (New Series Adventures, #53)Divotání (Šepotání, #2)
OTKA - Ošklivá tlustá kamarádkaCassová Kiera: Selekce 3 - První


Zhlédnuté filmy

Pořád mám náladu spíše na anime, takže to podle toho tak vypadalo (když nepočítám nějaké seriály, které jsem dokoukávala). Sešly se mi tu celkem 4 kousky.


posterFaunův labyrint

Na Faunův labyrint jsem měla spadeno už dlouho, jelikož jsem Fauna vídala především na zahraničních fandom tričkách. A dočkala jsem se. Tenhle "horror" mě překvapil vážně hodně. Netušila jsem, o čem je, takže jsem pak docela koukala... Efekty byly výborné... a bylo to mrazivé. Mělo to atmosféru. Konec se dá sice chápat více způsoby, ale rozhodně doporučuji.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterFree! Eternal Summer

S Free se mi sice nechtělo loučit, ale na druhou sérii jsem se přesto vrhla. Chtěla jsem totiž dostat víc HaruRina. Dvojka se mi líbila o dost víc než jednička - řešilo se tu dost vážných věcí, kluci se museli zamyslet nad budoucností... a Rin tu mluvil anglicky! Pokud hledáte sportovní anime, kde se kluci rádi odhalují, pak určitě jděte po Free! - postavy jsou tu dost dobře promyšlené... a navíc Rin... mňam!

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček


posterFree! Eternal Summer: Kindan no All Hard!

Kindan no All Hard! je jednodílné OVA, které je hned po konci druhé série. Free! jsem si zamilovala, takže jsem čekala zázraky i od OVA. Bylo to neskutečně vtipné a užila jsem si to od začátku do konce. Všichni mí oblíbení hrdinové se naposled sešli a užili si spoustu zábavy na letním festivale, který pořádala Rinova škola. Vážně mi ti plavčíci budou chybět... Achjo.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterDesu noto - FILM MĚSÍCE

Desu noto je nové japonské seriálové zpracování světoznámé mangy a anime Death Note. Od seriálu jsem měla velká očekávání - už samotný casting mi vyrazil dech. A abych pravdu řekla, skoro se mi to líbilo víc než předloha. Dost věcí tu bylo pozměněných, na druhou stranu tu ale byly daleko uvěřitelnější postavy... a L jsem si fakt zamilovala. Pokud jste fanoušky mangy nebo anime, pak tohle určitě zkuste. Má to jen 11 dílů a herecké výkony fakt na výbornou.

Odkaz na CSFD
Hodnocení na CSFD: 5 z 5 hvězdiček


A jaký byl váš listopad?

4 komentáře :

  1. Jako vždycky musím obdivovat ten tvůj dlouhý seznam. I když je prosinec, ty stejně jedeš jak robot :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi se do toho Bleache nějak opřela. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Strašně se mi líbí zpracování článku a docela závidím, že toho tolik stíháš číst. :))

    http://the-power-of-books.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat