čtvrtek 30. března 2017

Report ze setkání s Patrickem Nessem + Soutěž o podepsané knihy (UKONČENO)

Patrick Ness, Praha, 2017
Určitě to znáte - už několik let milujete nějakého autora a jeho knihy a tajně doufáte, že jednoho dne přijede do toho našeho Zapadákova v Evropě. Hahaha. Stane se to tak jednou ze sta. ALE! Občas se zázraky dějí a právě o tom jednom vám tu dnes povím. A o co jde? O setkání s úžasným Patrickem Nessem.

Patricka Nesse můžu bez ostychu zařadit mezi TOP 5 nejoblíbenějších autorů, které mám. Byl by tak na třetím místě, hned za Darrenem Shanem a Tahereh Mafi. S Patrickem jsem se poprvé setkala už před pěti lety, kdy se zařadil okamžitě do top pětky. Moc dobře si pamatuju, že v té době o tomhle autorovi nikdo prakticky nevěděl. Jeho trilogii Chaos četl málokdo. A Volání netvora? Na Goodreads to kromě mě četli další dva lidi. Smutné, že? Dokonce si pamatuju, že Netvor byl i ve výprodejích za nějakých 40 Kč. Nicméně si mě tehdy Patrick získal Chaosem, který považuji za nejlepší dystopicko/scifi příběh, který jsem kdy četla. Kam se hrabou Hunger Games nebo nějaká Divergence. Stylem psaní a postavami mi hodně připomínal mého milovaného Shana, takže to byla láska na první přečtení. Netvora jsem četla na podzim 2012 a pamatuju si, že jsem brečela jako malá.

Asi si tedy dokážete představit mé nadšení, když jsem dostala pozvánku na osobní setkání s Patrickem v Praze. Splněný sen. I když už nějaké ty absence v úterý ve škole mám a jet a zameškat byla skoro sebevražda, neváhala jsem a jela. Udělala jsem dobře, protože upřímně? Tohle je jednou za život a nic vám to nevynahradí. Hlavně pokud jde o jednoho z vašich nejoblíbenějších autorů. Tohle je jedna z věcí, které na blogování miluju nejvíc. Možnost setkat se s autory, dostávat novinky... Určitě to máte tak taky!

Patrick a Blogeři, zdroj: FB Slovart, foto Martin Straka

A jak to celé probíhalo? Po třech hodinách ve vlaku, kdy jsem se učila na středeční zápočet z účetnictví jsem v Luxoru nabrala Zuzku a dorazily k Prašné bráně, kde nás už nabrala skvadra ve složení Freckles, Bětka a Hanča. Dorazily jsme na místo setkání o trochu dříve, takže jsme měly trochu čas se vydýchat, pozdravit se s ostatními blogerkami a následně se už přesunou do místnosti, kde na nás už čekal Patrick, dárečky od Slovartu a spousta nádherných cupcaků, z kterých se mi sbíhaly sliny ještě před samotnou "besedou". Vlastně to bylo takové hodně komorní.

Patrick je neskutečná osobnost plná humoru a optimismu. Je vidět, že ví, o čem mluví a je až neskutečné, jak ve svých příbězích dokáže svou fantazii využívat. Nejprve se krátce představil a okamžitě se pustil do vyzpovídávání všech blogerek. Vyvolával si nás jak ve škole a naším úkolem bylo položit mu nějakou otázku. Nemohla jsem si nechat ujít příležitost zeptat se na Chaos a na to, kde sebral inspiraci pro postavy Aarona a Starosty Prentisse. Protože lidi... tyhle postavy jsou fakt slušné psycho!!!

Po vyzpovídání byl už čas na podepisování knih, občerstvení a focení se. Nejprve jsme odchytily Erika ze slovenského Slovartu a vyfotily se s ním (protože je Erik prostě celebrita). Následně jsem vytáhla svou kupu knih a vydala se pro podpisy k Patrickovi. Bylo to fakt vtipné, protože třeba naši edici povídkových Doctorů viděl poprvé, a tak si ji musel samozřejmě vyfotit. Mám to i ve věnování. Poklábosili jsme trochu o Chaosu (!!!), vyfotili se a pak už byl čas jít.

Po setkání s Patrickem jsme ještě s dalšími blogerkami chvíli pokecaly. Jelikož mi cesta domů trvá dost dlouho, nedostala jsem se ani na premiéru filmu Volání netvora, ale škola je škola. Přeci se nebudu pořád ulejvat ;) Rozloučily jsme se a se Zuzkou a Penny ještě zamířily do Panerie, kde jsme se trochu občerstvily a pak se už vydaly každá svým směrem. Ve vlaku jsem začala číst Něco víc a OMG OMG. Zatím je to parádní. Celej Patrick.


Chtěla bych tak moc poděkovat nakladatelství Slovart (a hlavně Janče) za možnost setkat se s Patrickem za úžasné dárečky, které jsou naprosto boží, stejně jako za ceny, které jsem vám přivezla do soutěže. Upřímně z toho skáču do stropu ještě teď a mám velkou chuť si celý Chaos přečíst znovu.


Ještě bych chtěla poděkovat Hanče, Kath, Anet, Bětce a Anežce za úžasné dárečky k narozeninám, které mi udělaly neuvěřitelnou radost. KONEČNĚ MÁM KNIHOMOLSKÉ TRIČKO.





SOUTĚŽ


Slovart do soutěže věnovalo dvě knihy - My ostatní tu prostě žijem a Volání netvora s filmovým přebalem. Obě jsem vám nechala podepsat, jsou tudíž od samotného autora podepsané. Soutěž je určena pouze pro české soutěžící či ostatní s českou doručovací adresou. Soutěž potrvá ode dneška do 29. dubna 2017. Soutěžit můžete pouze o jednu knihu - v dotazníku níže se rozhodnete, pro kterou. Co pro to stačí udělat? Vyplnit formulář níže, čímž se automaticky zařazujete do soutěže o výhru. Výhercům napíšu e-mail co nejdříve po ukončení soutěže.

UKONČENO!

VÝHERCI:

Nejprve bych chtěla poděkovat všem zúčastněným za účast. Byli jste úžasní! Doufám, že i přes to, že jste nevyhráli, si najdete k Nessovi cestu a jeho knihy zkusíte, protože si to doopravdy zaslouží. Nebo se alespoň mrkněte na film! ;)

Volání netvora - Candy


My ostatní tu prostě žije, - Kristie

6 komentářů :

  1. Krasna akce, opravdu. Koukam, ze si ji vsichni uzili :-) A dekujeme za soutez...

    OdpovědětVymazat
  2. Ani nevíš jak moc závidím achjo :( Na film se nehorázně těším, četla jsem hlas nože už už velmi dávno <3
    All about Candys life

    OdpovědětVymazat
  3. do prčic, ale tys nám vůbec neprozradila, co odpověděl ohledně těch postav! já chaos walking taky miluju!!! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Promiň! :D Mě přišlo, že tu sérii skoro nikdo nečetl, takže by to nikoho nezajímalo. U Aarona vycházel z postavy, která přežije cokoliv, protože ji vede víra, která překoná i smrt. A u Prentisse to byli diktátoři a v souvislosti s tím tak zmínil i Trumpa xD

      Vymazat
  4. Panečku, to vypadá, že poslední dobou se o všech dobrých akcí dozvídám až tehdy, když je po nich. Musel to být úžasný zážitek, ani nevíš, jak ti závidím :)
    Doufám, že se v budoucnu dostanu k více knihám z jeho tvorby. A díky za soutěž, určitě zkusím štěstí :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc dobře si pamatuju, že jsem tě před lety začala sledovat právě proto, že jsi četla Chaos a líbil se ti. :D Tím sis mě absolutně získala. Takže teď běžím zkusit štěstí,protože Ness je láska <3

    OdpovědětVymazat