středa 2. srpna 2017

Měsíční shrnutí za červenec 2017


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za červenec?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy


Cirque Du Freak: Tunnels of Blood, Vol. 3 (Cirque Du Freak: The Manga, #3)Cirque Du Freak: Vampire Mountain, Vol. 4 (Cirque Du Freak: The Manga, #4)

Cirque du Freak Manga, Vol. 3 a 4

Dorazily mi konečně další díly mangy mé oblíbené série, takže jsem si je samozřejmě nemohla nechat ujít. Zvlášť, když šlo o čtvrtý díl. Art styl se mi moc líbí. Krvavý chodby sice nemusím moc ani v psané podobě (z Murlougha je v manze děsný tlusťoch!!!), ale co bych pro Evru neudělala. Upíří hora je bomba jak psaná, tak manga. Všechny moje milované postavy... a Kurda! :33

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Krutá láska (Blood Romance, #4)Krutá láska

Je tomu už tak. Přečetla jsem poslední díl Krvavé romance. Neustále mě k tomu něco táhlo, takže jsem neodolala. A... ugh. Po předchozím dílem, který byl trochu lepší, se to vrátilo zpět do starých kolejí. Nepomohly tomu už ani flashbacky. Sára i Dustin jsou oba dumb af. Jediná zajímavá postava je Emilia, která ale skončila naprosto příšerně, protože ten konec... Nope. Nebudeme o téhle knize mluvit, protože to byla ztráta času. Tu instalove Dustinovi a Sáře nebaštím.

Hodnocení na GR: 1 z 5 hěvzdiček


Zkoušky smrti  (Příběhy Darrena Shana, #5)Zkoušky smrti - rereading

Je to skoro měsíc od doby, kdy jsem skončila čtvrtým dílem Cirque du freak. Rozhodla jsem se tedy pokračovat v re-readingu a přečíst Zkoušky smrti. Moc dobře jsem věděla, proč se mi do nich nechtělo, protože to začíná být příliš depresivní, začínají umírat mí oblíbenci... a prostě :(((( Ale bylo to super, napínavé a smutné jako vždycky. I loved it.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Poslední navěky (Škola dobra a zla, #3)Poslední navěky

Poslední navěky bylo vcelku povedeným závěrem ústřední trilogie. Vcelku, protože své chyby to mělo. Asi jako hlavní věc, která mi vadila, byla přílišná roztahanost. Místy jsem se vážně nudila a štvaly mě hádky mezi Tedrosem a Agátou. Na druhou stranu to k tomu asi patřilo (i tak by ale kniha mohla být tak o třetinu kratší, minimálně). Doporučila bych? Ano. Škola dobra a zla je prostě srdcovka.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



KrverůžKrverůž

A.G.Howardová na cracku... jinak si tuhle knihu neumím vysvětlit. Šepotání patří mezi moje oblíbené série, tudíž tak úplně nevím, co si myslet o Krverůži, kterou autorka napsala až PO Šepotání... Fantoma Opery jsem nikdy neviděla/nečetla a znám jen jeho dcerušku z Monster High... Tak upřímně... kdyby A.G. opustila od těch spřízněnejch duší, možná by to bylo... přijatelnější. A to nemluvím o tom, že se postava jmenuje Slunka (= Sunny v originále). Slunka. A mňoukající vrána... Pokud chcete knihu na houbičkách, tak do ní jděte!!

Hodnocení na GR: slabé 3 z 5 hvězdiček


Stolen Songbird (The Malediction Trilogy, #1)Stolen Songbird - KNIHA MĚSÍCE

Stolen Songbird je prozatím tou nejlepší knihou 2017. Protože... wow. Angličtina je sice trochu popisnější a složitější, ale nikdo, kdo v aj normálně čte, s tím problém mít podle mě nebude. Autorčin styl psaní je nádhera. Skvěle vybudovaný fantasy svět s magií, trolly, kletbou... Hlavní hrdinka není žádná husa, není tu žádná insta love, je tu super love-hate vztah, děsivý král, nenávist trollové x lidi... Přesně takhle si představuji dobrou YA fantasy. Hned teď potřebuji pokračování...

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček


Hlavně to nikomu neříkejHlavně to nikomu neříkej

Pro mě rozhodně velké překvapení. Ze začátku mi moc nesedl styl psaní a některá počeštěné americké přezdívky, ale čert to vem. Adaptace se mi od Mirky moc líbila a nejinak je tomu i u téhle knížky. Jednoduchý koncept, občas možná trošičku klišé, ale na druhou stranu silný příběh o tom, jak temná dokáže lidská povaha být. Rozbrečelo mě to (nepouštět si k tomu smutnou hudbu), a to je co říct. Postavy jsem sice moc ráda neměla, ale koho to zajímá? Doporučuji.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Blood Rose Rebellion (Blood Rose Rebellion, #1)Blood Rose Rebellion

Not what I expected at all... Takže, dámy a pánové, YA historická fantasy, která se odehrává převážně v Uhrách za doby Rakouska-Uherska. Četli jste někdy něco takového? Já ne. Spousta maďarských názvů a jmen (jo, slovníček jsem našla na konci knihy až po dočtení knihy...). Na jednu stranu to bylo strašně hutné, celkem pomalé a historické... na druhou stranu zajímavý nápad, magický systém... a hlavní hrdinka se zamiluje do Roma!!! Je tu bohužel milostný trojúhelník (shippovala jsem ji s někým, kdo se o ní ve výsledku ani nepokoušel xDDD). No, uvidíme, co se z toho vyvine v druhém díle.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Zrecenzované knihy


Paní půlnoci (Temné lsti, #1)Doctor Who: Generace velkého třeskuStolen Songbird (The Malediction Trilogy, #1)Krverůž
tokijsky-ghul-4stephanie-oakesova-posvatne-lzi-minnow-blyoveRowlingová Joanne K.: Famfrpál v průběhu věků - nové vydáníHygge


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterLegendární parta

Všude jsem viděla Jacka Frosta. Nikdy jsem ale nepátrala po tom, z jakého animáku je. Měla jsem ale to štěstí, že v televizi zrovna dávali Legendární partu, a tak jsem se na ni rovnou podívala. Bylo to výborné. Už jsem animák neviděla nějaký ten pátek, takže mi tahle oddychovka přišla vhod. Inteligentní příběh o tom, jak důležité je v něco věřit. Pro děti ideální. Moc se mi to líbilo.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterSouryo to Majiwaru Shikiyoku no yoru ni...

V červenci také končila spousta anime, které jsem měla rozkoukané. Dokopala jsem se tedy k dokoukání tohohle kraťoučkého a lehce kontroverzního. Slečna, co je od střední zamilovaná do svého spolužáka... Stal se z něj ale kazatel, je holohlavý, ale i tak si chce užívat s ženami. Konkrétně s ní. Dost rozporuplné a místy až... moc erotické. Nevím no xD Čekala jsem od něj jen romantiku, ne porno.

Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček



posterDoctor Who: Season 10

Každý fanoušek Doctora Who čekal na poslední dvojdíl s Missy/Masterem. Stejně tak i já. Jsem celkem smutná z toho, že Capaldi odchází, ale co se dá dělat :/ Desátá série s novou společnicí Bill byla... zvláštní. Některé díly dost slabé. Je vidět, že toho má Moffat dost a je asi dobře, že odchází. Závěr mě ale třeba bavil, stejně jako Peter Capaldi. Bude mi jako Doctor vážně chybět.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterPretty Little Liars: Season 4

Už tak tři roky mám rozkoukané Pretty Little Liars. Skončila jsem někde v půlce čtvrté série. Nějak jsem se dokopala ji alespoň dokoukat, proitože mi celkem chyběli Spoby a Haleb. Spobyho tu sice tolik nebylo, ale nemůžu chtít vše, že? Ve výsledku se mi tahle sezóna celkem líbila. Sice se tu nějaké motivy už tak popáté opakují, ale co. Je to tak trochu nostalgia.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterBye Bye Man

Přepadla mě opět chuť na nějaký ten horor. Bye Bye Mana jsem měla v hledáčku už dlouho. Měla jsem si možná přečíst recenze, protože mi to spíše připomínalo thriller s menší vyvražďovačkou. Ale v dobrém smyslu! Bye Bye Mana jsem se sice vůbec nebála, nikdy jsem se nelekla, ale dějově to bylo fajn a něco mě i překvapilo. Solidní průměrný (ne)horor.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterMaturitní ples

Po Bye Bye Manovi jsem chtěla další horor, a tak jsem pokračovala Maturitním plesem. Znělo to jako typická středoškolská vyvražďovačka, což taky byla. Snímek, který neurazí ani nenadchne. Bavilo mě to a pokud nejste nároční diváci, doporučuji.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček





posterPátek třináctého

Na Youtube už nějaký ten pátek sleduju videa ze stejnojmenné PC hry. Neodolala jsem a pustila si i předlohu s proslulým zabijákem s maskou. Možná jsem si měla pustit originál a ne remake, protože tohle byla... nuda. Pointa příběhu o ničem, několik smrtí.... Dala bych tomu i tři hvězdičky, ale ten konec... řekněme jen, že vás postřílí, jste mrtví... a nakonec stejně obživnete... Stejný syndrom jako v Halloweenu.

Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček



posterZjevení

Ani nevím, proč jsem se nakonec rozhodla na tenhle horor koukat... Ale byla to hrůza. Hrál tam Tom Felton a herečka Alice z Twilightu, bohužel ale film nezachránili. Nuda, nuda, nuda. Bylo to občas trochu creepy, ale nic víc. Ztráta času.

Hodnocení na ČSFD: 1 z 5 hvězdiček





Survivor: Game Changers - SERIÁL MĚSÍCE
Výsledek obrázku pro survivor game changers
A nakonec to nejlepší. Povedlo se mi vidět celou řadu Survivora! Konkrétně tu nejnovější, Game Changers, kde se objevili hráči, kteří už jednou hráli. A byla to absolutní pecka! Hodně plot twistů, můj milovaný Ozzy, noví hráči, které jsem si oblíbila (Troyzan, Varner), challenge, Sandra... Prostě nářez!!!

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



A jaký byl váš červenec? 

2 komentáře :

  1. Legendarni partu mam moc rada, super animak. PPL jsem uz komplet dokoukala a jsem rada, uz to bylo zbytecne natahovane.

    OdpovědětVymazat
  2. TO byl bohatý měsíc na sledování i čtení :) Stolen Songbird mě také velmi láká a docela jsem se těšila i na Blood Rose Rebellion, ale teď jsem se trochu zalekla :) Hezké čtení i v srpnu :)

    OdpovědětVymazat