pondělí 11. prosince 2017

Měsíční shrnutí za listopad 2017


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za listopad?
To vše můžete najít v tomto článku.


Přečtené knihy


Neanderthal Opens the Door to the UniverseNeanderthal Opens the Door to the Universe - KNIHA MĚSÍCE

Jedno z největších překvapení tohohle roku. Ke knize jsem přišla jak slepá k houslím - přišla mi nabídka recenzovat ji v aj na Netgalley. Vychází totiž až někde v květnu příští rok, takže jsem neváhala a zkusila to. Premise sice slibovat něco pro fanoušky Johna Greena (toho moc ráda nemám), ale i tak jsem se nenechala odradit. A vyšlo to! Anotace sice zní trochu šíleně, ale ve výsledku to fungovalo hodně dobře. Neanderthal je děsně vtipný, na druhou stranu se ale zabývá velkým množstvím důležitých témat jako je sebevražda, LGBT+, slut shaming, body image, šikana, vyrovnání se se ztrátou někoho blízkého... I přes pomalejší tempo na začátku jsem ji zhltla jedním dechem a nemohu než doporučit. Kam se hrabe nějaký John Green.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček

Probuzení Simona SpieraProbuzení Simona Spiera

Už dopředu jsem měla tušení, že tuhle autorku budu nenávidět. Nestalo se tak, takže jsem mile překvapená! Simon nebyl nic extra, ale pěkně se to četlo a postavy mě neiiritovaly. Navíc jsem co se týče totožnosti Bluea tipovala špatnou osobu, takže palec nahoru! Nadšení ohledně filmu ale nesdílím - herec Simona Simon prostě není, vždycky pro mě bude hetero Ollie z Everything, Everything. A dát na Leu Hannu Baker? To jako really?
Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček



Haunting the Deep (How to Hang a Witch, #2)Haunting the Deep

Druhý díl How to Hang a Witch byl o kousíček slabší než jednička, ale bude to asi hodně i tím prostředím. Nikdy jsem nebyla moc velkou fanynkou Titanicu, takže mě to až tolik nebralo. Dokázala jsem ale ocenit kulisy a inspiraci skutečnou událostí a postavami (z autorčiny vlastní rodiny). Sam je jedna z mých nejoblíbenějších hrdinek v poslední době. Neskutečně se podobá Suze z Mediátora. Jsem ráda za to, že se Sam začala konečně bavit s Descendanty. Skupinová dynamika je hned o něčem jiném. A romance? Bohužel jí tu nebylo dost! I tak ale skvělé a doufám, že budou další díly! Neskutečně mě baví, že si Sam může jít po ulici, povídat si s duchem, který ji i nese a nikomu to nepřipadá divné, protože to je prostě Salem... 

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček

Noční země (Stránky světa, #2)Stránky světa: Noční země

Hahaha. Do druhého dílu Stránek světa jsem šla s tím, že jsem si absolutně nepamatovala nic z jedničky, což byl ze začátku trochu problém... Navíc byl rozjezd pomalejší, takže mi trvalo poměrně dlouho se do příběhu opět dostat. Když už se tak ale stalo, byla to pořádná jízda, kterou jsem si dost užila. Bála jsem se, že mě druhý díl nebude až tak bavit, ale autor do příběhu vnesl věci, které mě hodně bavily. Pokud vás tedy jednička spíš zklamala, zkuste dát dvojce šanci. Není to sice úplně nejjednodušší četba, ale pro knihomoly je to svět jako dělaný.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


The Glass Spare (The Glass Spare, #1)The Glass Spare

Tentokrát se měsíčním čtením v Čteme anglicky stalo The Glass Spare od Lauren deStefano. Od autorky jsem už četla dva díly z trilogie Past, takže jsem tak nějak tušila, co od jejího stylu čekat. Příběh nebyl špatný, ale ani mě nijak zvlášť neohromil. Na druhou stranu mám tyhle nadpřirozené schopnosti ráda, takže si pokračování určitě přečtu, protože jsem se nenudila. Navíc byla teď kniha v jednom z knižních boxů (myslím, že OwlCrate?) a hodně z vás ji dostalo, takže jen do ní!

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


A zrodí se píseň (Kostičas, #3)A zrodí se píseň

I třetí díl Kostičasu byl stejně nabušený jako ty předchozí. Bylo tu hodně akce a neustálého cestování. Kvalitově stejně dobré jako předchozí díly, ale trochu mi vadilo, že se tu až tolik neřešil vztah Paige a Strážce. I mean... trošičku víc by neuškodilo! Taky mi chyběl Jaxcon a Alsafi - moje asi dvě nejoblíbenější postavy z Kostičasu ještě s Nikem. Já vím, že je Jax idiot, ale stejně... gimme more!!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček

Varování bratří Grimmů (Země příběhů, #3)

Varování bratří Grimmů

Opět naprosto božácká výprava do Země příběhů. Tahle middle grade mě prostě baví. Tentokrát se nám do země pohádek dostává francouzská armáda Napoleona. To prostě chcete! Dvojčata nám taky rostou, takže řeší i první lásky... Na oddech ideální! Nejoblíbenější postava tohohle dílu? Houser Lester!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Down Among the Sticks and Bones (Wayward Children, #2)Down Among the Sticks and Bones

Wow... Nečekala jsem, že to bude tak temné... Přečetla jsem ji jedním dechem. Na backstory Jill a Jack jsem se neskutečně těšila a nezklamal. A to, jakým způsobem je vychovávali rodiče... příšerný! Úplně mě při čtení chytal cringe. So cruel!
Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček





Zrecenzované knihy


Víš, že tě miluju? (The DIMILY Trilogy, #1)Cestovatelka (Pasažérka, #2)


Zhlédnuté filmy, seriály a anime



posterTo

Nečetla jsem knižní předlohu, tudíž nemohu porovnat. Nicméně jsem byla i tak na To nesmírně zvědavá, jelikož je to jeden z mála kultovních hororů, které jsem chtěla vždycky vidět. Žel bohu to nedostálo hypu, který se kolem toho tušil. Hlavní problém asi bude v tom, že se klaunů absolutně nebojím a Pennywise mi přišel spíš k smíchu. Taky nemám ráda dětské hlavní hrdiny... hlavně co se týče hororů. Snesitelná byla snad jen slečna, která mě ale naštvala tím, koho si vybrala, takže... nope. Díky tomu, že se klaunů nebojím. jsem měla víc času si všímat efektů... hluboké zklamání. Jako horor zklamal na plné čáře, nebála jsem se a jen s utrpením čekala, až to skončí... Příšery byly totiž spíš k smíchu. To i ta Annabelle (u které jsem se taky nebála) byla děsivější než tohle.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček

posterPotraviny, a.s. - FILM MĚSÍCE

Je vážně smutné, že se filmem měsíce stává dokument, u kterého jsem způli měla zavřené oči, protože můj žaludek nesnesl pohled na masovou produkci kuřat a podobně... Bohužel jsem v listopadu viděla samé odpadoidní filmy, takže tak... Nicméně si myslím, že přínos mají Potraviny obrovský a ukazují to, jak to doopravdy funguje. Pokud vás tedy tahle problematika zajímá, rozhodně dokument doporučuju. My na něj koukali na semináři a jsem za to fakt ráda.

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček

posterPtačí teror

Tohle byl film století (just kidding). Vážně občas nechápu, proč musej v televizi pouštět ty nejvíc cheesy odpadový horrory, když je tu celá řada průměrnejch béček, který bych snad radši. Mám ráda ptáky, tudíž mě Ptačí teror zaujal... bohužel do normálních ptáků měly ty potvory daleko - zkřižte pštrosa s dinosaurem a máte mutanta... Půlku filmu jsem ani nevnímala, ale byla to hrůza. A ne, ty mutanti jim nestačily, museli tam ještě nastrčit krokouše!

Odkaz na ČSFD
Hodnocení na ČSFD: odpad!



Dohrané hry 

Související obrázek

Danganronpa V3: Killing Harmony

Už tu dlouho nebyla žádná hra! Není asi žádným překvapením, že jsem si nemohla ujít novou Danganronpu. Po intenzívním týdenním hraní jsem ji konečně porazila. V3 je daleko propracovanější a modernější než předchozí verze. Máme tu nové postavy a novou killing game. Jelikož jsem lame gamer, dohrát to mi trvalo děsně dlouho, jelikož... můj notebook trochu nezvládal... ale to nevadí!

Výsledek obrázku pro danganronpa v3 class trial
Zdroj

Příběhově se mi pořád líbí míc DR2, ale V3 na tom taky nebyla špatně. Ze začátku se mi sice žádná z postav moc nezamlouvala, postupně jsem si je ale oblíbila. Co se týče vražd, motivů a soudů, nenudila jsem se. Sice jsem si vrahy naspoilerovala, ale i tak to bylo skvělé. Hlavního hrdinu jsem ráda neměla, ale to se mi stalo u většiny DR her, takže to vůbec nevadí. Třídní soudy navíc mají novej feature "Scrum Debate", kde se třída rozdělí v podstatě na dvě půlky, které proti sobě argumentují a vy musíte argumenty druhé strany popřít. Je to děsně cool! Moje nejoblíbenější postavy? Angie (Ultimate Artist), jejíž hlas je sice pro většinu děsně annoying, ale mě i se svým kultem přišla děsně cool. Gonta (Ultimate Entomologist), který je děsně sweet.

Hodnocení: 4.5 z 5 hvězdiček. 



A jaký byl váš listopad?

1 komentář :

  1. Na ty Potraviny, a.s. bych se asi nezvládla podívat, i když je to opravdu krutá skutečnost, ale asi by mi z toho bylo jenom špatně.
    To jsem viděla, byla jsem z toho docela špatná :D na mě to bylo strašidelné a na druhý díl, se asi už ani nepodívám. Klauny nemám ráda a nikdy je mít asi ani ráda nebudu.

    OdpovědětVymazat