úterý 20. března 2018

Měsíční shrnutí za únor 2018


Co jsem přečetla, zrecenzovala a zhlédla za únor?
To vše můžete najít v tomto článk

Přečtené knihy 


Harry Potter: The Prequel (Harry Potter, #0.5)Harry Potter: The Prequel

Kdovíproč jsem měla tenhle krátký prequel k Harrymu Potterovi v TBR už pár let, ale nikdy jsem se k němu nedostala. Vždy jsem zapomněla. Ještě, že existují GR updaty, kde na sebe tahle krátká novelka upozornila a já se do ní konečně pustila. Ne, že by to bylo něco světoborného... ale Maraudeři... Jejich příběh by byl lepší jak celý HP dohromady. Bez Jamese. James je kretén.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




The Cruel Prince (The Folk of the Air, #1)The Cruel Prince - KNIHA MĚSÍCE

Holly Black rozhodně nezklamala. Její styl psaní je hodně osobitý a poměrně temný (mám za sebou už Nejtemnější část lesa a Spiderwickovi). Její Fae jsou přesně to, co od téhle rasy očekávám. I když Dvory Maasové miluju, neuškodilo by, kdyby z Rhyse a spol. občas udělala větší netvory, co nenávidí lidi, což Holly udělala. Cruel Prince je plný intrik, šikany, nenávisti k lidem a tak. Nejvíc se mi asi líbilo to, že hlavní hrdinka neustále bojovala o svůj život a nebyla vyloženě dobračka - spíš se z ní místy stával až padouch. Rozhodně to nebude nic pro klasické fanynky romantiky - je jí tam minimum. A ten konec? OMG.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček


The Sun Is Also a StarThe Sun is Also a Star

Hmmmm... Jak to mám sakra hodnotit? Mám ráda cute příběhy, ale tohle je jasná insta love v jednom dni. A ani ten konec to moc nezachránil... Ale co, jelikož je to součástí příběhu, budu to ignorovat. The Sun se mi líbila dějově asi o něco míň než Every, Every, na druhou stranu ale měla zajímavější postavy (alespoň, co se týče Daniela). Části s imigrantama mě bavily.


Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




Tiger's Voyage (The Tiger Saga, #3)Tiger's Voyage

Mít knížku rozečtenou x let není nejlepší nápad, protože hned zapomenete, co se dělo v předchozích dílech... Tygři jsou ale moje srdcovka, a tak jsem se rozhodla je dočíst. V angličtině. Ne zrovna šťastný nápad, protože ty popisy jsou zabijácké a děsně dlouhé. Dobrodružná stránka knihy byla skvělá. Nenáviděla jsem ale milostný trojúhelník. Ren se choval jako největší kretén na světě a světe div se - Kelsey mu to odpouští. Well... if that's what you want, girl.... Kishan all the way.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


The Truth and Lies of Ella BlackThe Truth and Lies of Ella Black

Emily Barr můžete znát jako autorku Jediné vzpomínky Flory Banksové. Ella Black je její nová knížka, o jejíž existenci jsem neměla nejmenší tušení. Měla jsem velký problém s hodnocením, protože tahle knížka je jako Flora Banks - iritovala mě, jenže to nakonec dávalo smysl. Prostředí Brazílie je super, na druhou stranu mi některé věci přišly málo uvěřitelné. A ta kind of "instalove". Ta byla na začátku NOPE.


Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček



Blood Will OutBlood Will Out

Stabby stab příběh ze dvou pohledů - teen slečny, co se probudí ve studni a vraha. Upřímně jsem čekala víc, protože jsem se místy nudila a některé postavy mi k srdci nepřirostly vůbec, ale co... Byla to fajn jednohubka. Nedoporučuji číst, pokud máte rádi zvířata a hlavně psy. Jsou tu mrtví psi, vykuchaní psi, stáhnutí za živa... atd. To asi stačí. Bonus navíc - vraha jsem neodhalila.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Zrecenzované knihy


Schwabová V. E.: Temnější tvář magie 2 - Setkání stínůShannonová Samantha: Kostičas 3 - A zrodí se píseňSui Išida: Tokijský ghúl 7Chris Colfer: Varování bratří Grimmů


Zhlédnuté filmy, seriály a anime

Výsledek obrázku pro nothing gif


A jaký byl váš únor?

3 komentáře :

  1. Vidím, že ses obula do anglických knih. (kéž bych na tom byla taky tak) :)) seriálový GIF mě vyloženě pobavil. :) Jinak můj únor byl, co do počtu přečtených knih standartní, ale měla jsem vyloženě dobrou ruku při výběru...

    OdpovědětVymazat
  2. Docela jsi mě překvapila, že jsi nezkoukla žádný film, skoro každý měsíc od tebe beru nějakou tu filmovou inspiraci a teď na mě vykouklo "nic" :D Ale chápu, možná jsi neměla tolik času. U mě to není moc slavné, za únor jsem přečetla pouze 4 knihy. Ale aspoň se držím na to průměru co bych chtěla za měsíc přečíst.

    Měj se hezky! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Nad The Sun Is Also A Star pořád přemýšlím, Everything, Everything se mi dost líbilo. A tyjo, o prequelu slyším prvně, hned si ho jdu dát na TBR :D

    OdpovědětVymazat